На Виноградівщині з'являться нові дитсадки

У вівторок, 20 березня, голова обласної ради Іван Балога побував з робочою поїздкою на Виноградівщині. Керівник ради оглянув хід будівництва дошкільних навчальних закладів в районі, побував у одній з шкіл Виноградова. Участь в заході взяли голова Виноградівської райради Олег Любімов та депутат облради Юдіта Петеї.

На Виноградівщині з

Насамперед Іван Балога побував у Виноградівській ЗОШ №3 ім. Жігмонда Перені з угорською мовою навчання. Нагадаємо, що на останній сесії обласної ради народні обранці підтримали запит депутата щодо необхідності спорудження в цій школі спортивного майданчика. Про це Закарпаття онлайн повідомили в прес-службі ОДА.

Габріела Гомокі, директор школи розповіла, що в будівлі, яка має статус архітектурної пам’ятки XIX століття навчається 230 дітей. З кожним роком кількість учнів, що відвідують заклад збільшується. Два роки тому районні депутати виділили кошти на перекриття даху.

Меценати допомогли з коштами на ремонт актового залу. Але вкрай необхідно для школи й спортивна зала. «Наразі в закладі нема пристосованого приміщення для проведення уроків фізкультури, маємо лише спорткімнату, але цього вкрай замало. Нам потрібен спортмайданчик, тим більше, що незабаром планується введення додаткових уроків фізкультури», – каже директора.

Опісля керівник обласної ради відвідав ряд об’єктів будівництва. Так, у Фанчикові з кінця минулого року розпочато зведення дитсадка. Депутат облради Юдіта Петеї повідомила, що на території Фанчиківської сільради, у трьох селах – Фанчикові, Троснику та Притисянському є чимала черга у дитсадок – більше 130 діток. Працюють три дитсадки, але всі – в пристосованих приміщеннях церковних фар.

Новий дитсадок буде розрахований на 75 місць. Загальна вартість проекту – близько 5 мільйонів гривень. Вже зведено перший поверх, огороджено територію. Учасники поїздки відзначили високу якість та темпи будівельних робіт

У селі Веряця коштом сільського бюджету зведено триповерхову будівлю дитсадка. Петро Староста, сільський голова Веряці констатував: нині на території двох сіл – Веряці та Горбка нема дошкільного навчального закладу. Наразі частина дітей відвідує садочок у судньому Королеві, а для дітей п’ятирічного віку при сільській школі діє підготовча група.

«Садочок зводили коштом сільського бюджету, але завершити будівництво самотужки не зможемо. Тому ми звертаємося до районної та обласної влади з прохання підкласти нам плече. Потрібно завести електро-, та водопостачання, облаштувати систему опалення. Якщо будуть кошти, допомога району та області – реально цього року ввести заклад в експлуатацію», – прогнозує сільський голова.

Ще один дитсадок, який зводиться у районі – у селі Велика Копаня. Заклад допомагають добудовувати партнери з Височіни. І минулого і цього року дитсадок – у списку спільних проектів. Цьогоріч Велика Копаня з різних бюджетів може отримати майже мільйон гривень на будівництво закладу.

Тут вже зведено триповерхову будівлю. Планується, що на цьому об’єкті для опалення та підігріву води застосовуватимуть альтернативні джерела енергії. Так, пропонується встановити котел на дровах та відходах деревини та сонячний колектор. Планується, що заклад може влаштувати 75 діток. «З відкриття закладу черги в дитсадок в нашому селі зникнуть», – констатує Великопанський сільський голова Василь Пилип.

21 березня 2012р.

Теги: дитсадки, Виноградово, будівництво

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

21:41
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 18
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 9
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
» Всі новини