На Закарпатті вчергове відбудеться благодійна акція «Серце до серця»

Уже всьоме в Україні проходитиме Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця». Цьогоріч волонтери знову збиратимуть кошти на допомогу дітям хворим на цукровий діабет.

На  Закарпатті вчергове відбудеться благодійна акція «Серце до серця»

Сьогодні дав "стартовий свисток" підготовці проведення акції в Ужгороді голова наглядової ради фонду "Серце до серця" . «Цією акцією ми продовжуємо нашу благородну справу з надання допомоги хворим дітям, - зазначив голова наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду  «Серце до серця» Єжи Конік. Ми ставимо собі за мету не тільки зібрати кошти на необхідне обладнання, але й розвинути дитячий та молодіжний рух в Україні. Патріотизм, співчуття, безкорисливість, взаємодопомога та взаємопідтримка – ось основні якості які здобуває молодь беручи участь у наших акціях.  Закупівля медичного обладнання здійснюватиметься за принципом співвідношення ціна/якість. Лікарська Рада Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», до складу якої входитимуть провідні спеціалісти в галузі ендокринології, оберуть найкращі пропозиції щодо закупівлі інсулінових помп (кожна одиниця купуватиметься разом з пакетом послуг даної фірми, таких як навчання персоналу, встановлення, технічне обслуговування тощо і, якщо це потрібно, з розхідними матеріалами на рік). Інсулінові помпи передаватимуться дітям, хворим на цукровий діабет, у порядку, визначеному Лікарською Радою. Торік ми витратили кошти на придбання 140 інсулінових помп для дітей хворих на цукровий діабет, - зазначив Єжи Конік.

За словами організаторів, акція "Серце до серця" стартує в Ужгороді  та Закарпатській області 16 квітня.

- Під час акції відбудеться багато різноманітних заходів культурно-розважального спрямування, - завважив  координатор проведення акції у Закарпатській області Микола Щадей. - У рамках цих заходів проходитиме збір коштів. Фінальна ж частина пройде 6 травня, коли волонтери вийдуть зі скриньками на вулиці міста. Традиційно кожен благодійник, що кине кошти до скриньки, отримає, як подяку, символічну наклейку-сердечко. Окрім збору коштів під час проведення різних заходів скриньки для збору коштів будуть встановлені у навчальних закладах, закладах культури, охорони здоров'я, бібліотеках, магазинах та супермаркетах.

Завдяки проведенню цієї акції минулоріч десятеро маленьких закарпатців отримали інсулінові помпи, - зазначила обласний дитячий ендокринолог Таісія Горват. Інсулінові помпи – пристрій для введення гормону інсуліну в постійному режимі, що також відомий як терапія безперервного підшкірного введення інсуліну. Інсулінові помпи є альтернативою багаторазовим  щоденним ін’єкціям інсуліну шприцами. Нині в Закарпатській області 194 дитини хворі на цукровий діабет. Як правило ця хвороба виявляється у віці 6-10 років. Окрім спадковості одним із визначальних факторів ризику є стресові ситуації.

За результатами проведення благодійної акції минулоріч в області було зібрано  375 815,44 грн., що стало третім показником серед інших областей в Україні (у 2010 році – 250 тис. грн.)

15 березня 2012р.

Теги: Серце до серця, благодійна

Коментарі

Леонід 2012-03-29 / 19:02:00
Наскільки мені відомо з офіційних документів фонду, то 11 травня 2011 року Єжи Конік склав свої повноваження, так само як Правління фонду, а стосовно підтримки державних структур, то сьогодні у ЗМІ розповсюджено лист Державної служби молоді та спорту України від 28.03.2012 року №2/1963 щодо не підтримки акції фонду 2012 року. Такий самий лист готує і Міністерство внутрішніх справ України, а також звернення до Генеральної прокуратури про незаконне розміщення офіційної підтримки держструктур на друкованій продукції фонду. Так мені сьогодні повідомили))))

Андрій 2012-03-19 / 14:09:26
по-перше, Єжи Конік не є головою наглядової ради ВБФ "Серце до серця" вже з травня 2011 року. Головою Наглядової ради є один із засновників Геннадій Черніков, по-друге із-за своєї "відкритої" та "прозорої" діяльності у 2011 році, акцію 2012 року НЕ ПІДТРИМАЛИ ні Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, ні Міністерство внутрішніх справ, ні Державна служба молоді та спорту, ні Державний комітет телебачення та радіомовлення, ні Міністерство культури. Отож друзі, на жаль фонд просто вже не є дієздатним для проведення акції у 2012 році.

НОВИНИ: Соціо

21:41
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 18
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 10
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
» Всі новини