Єврокомісія відзначила прогрес України у візовому питанні

Європейська комісія заявляє про «деякий прогрес», досягнутий Києвом, щодо виконання Україною Плану дій з лібералізації візового режиму. Про це йдеться у другій доповіді Єврокомісії.

Єврокомісія відзначила прогрес України у візовому питанні

Доповідь розділено на чотири блоки.Перший блок присвячено питанням безпеки документів, включаючи біометричні паспорти.  «Деякий прогрес був досягнутий в сфері безпеки документів», - констатує Єврокомісія.

При цьому наголошується, що «правова основа» для видачі біометричних паспортів не завершена, ще необхідно прийняти план дій і програму для повного впровадження паспортів. Також не підписаний закон «Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України».

Другий блок присвячено питанням нелегальної міграції та реадмісії, де зазначається, що створення законодавчих меж необхідно, в тому числі і для забезпечення підготовки кодексу для боротьби з корупцією. Разом з тим, ще необхідні додаткові зусилля для зміцнення міжвідомчого співробітництва у сфері управління кордоном.

У сфері управління міграцією також йдеться про прийняття Україною «в дуже короткий час законодавчої бази».

«Тим не менш, необхідно вжити додаткових заходів (підзаконні акти та правила). Є деякі прогалини у розвитку національної стратегії управління міграцією», - наголошується в документі.

Єврокомісія також констатує відповідність українського законодавства європейському у сфері надання притулку. Одночасно відзначається, що «деякі важливі положення потребують змін».

У третьому блоці «Громадський порядок і безпека» говориться, що Україна «досягла певного прогресу» у прийнятті необхідної законодавчої бази. Розкритиковано відсутність плану дій з впровадження відповідної Стратегії, прийнятої ще в жовтні 2011 року, який би містив конкретні терміни, відповідальні особи, бюджет, показники ефективності і моніторинг процесу.  «Обмежений прогрес» також було досягнуто в сфері боротьби з корупцією, зазначає Єврокомісія.

У четвертому блоці, який присвячено питанню зовнішніх відносин і фундаментальним правам наголошується, що Україна «досягла певного прогресу»: розроблено та прийнято низку важливих поправок до законодавства, які спрямовано на невиправдані перешкоди для свободи пересування в межах України. Разом з тим, ще необхідні додаткові положення в національному законодавстві.

«Нормативно-правова база також потребує перегляду, щоб забезпечити право на справедливий, неупереджений та прозорий судовий розгляд», - йдеться в оцінці.

Ще однією невирішеною проблемою, на думку Єврокомісії, є те, що Україна до цих пір не прийняла «всеосяжне антидискримінаційне законодавство з метою забезпечення ефективного захисту проти всіх форм дискримінації».

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін у листі першому віце-прем'єрові Андрію Клюєву зазначав, що Єврокомісія звертає увагу на відсутність прогресу України у виконанні завдань Плану дії щодо лібералізації візового режиму.

Як повідомлялось, у грудні 2011 року Янукович заявив, що Україна завершила законодавчий етап плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС. 23 вересня 2011 року ЄС констатував прогрес України у виконанні цього плану. 22 листопада 2010 року Україна і ЄС домовилися про план дій, які Україна має виконати для введення безвізового режиму короткострокових поїздок для своїх громадян у країни об'єднання.

Український Тиждень

13 лютого 2012р.

Теги: Єврокомісія, візи, ЄС, Київ

Коментарі

НОВИНИ: Різне

22:56
Зелена карта онлайн: де купити і скільки коштує у 2024 році
17:48
Контрольовані операції: ключові аспекти та важливість у бізнесі
13:38
Шафа-купе для акуратного та зручного зберігання речей: як підібрати найкращу?
20:52
/ 2
"Потрібен ще один Вселенський собор", – предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав про спільне святкування Великодня
18:27
Лайфхаки догляду за комбінованою шкірою
18:17
/ 1
Підтверджено загибель у жовтні 2022 року Михайла Зейкана з Виноградова
20:55
Велика родина за святковою вечерею: як вибрати зручний стіл
21:54
Jooble – кращий сайт для пошуку роботи, і ось чому
15:05
Що таке крафт папір і яка його сфера застосування?
02:11
/ 2
Фіцо назвав "пердінням" збір словаками €4 млн для України
15:18
/ 1
Косметичний ремонт у помешканні - як підготуватися, щоб все пройшло як і годиться
14:40
Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною – ДПСУ
13:08
Чи потрібен вугільний фільтр для води
20:07
Якими бувають стаканчики
16:56
Як доглядати за біговими кросівками: поради та трюки
16:30
Як купити вуличний ліхтар: особливості вибору якісного приладу
16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
» Всі новини