Головний закарпатський міліціонер зустрівся з "шерифами" та сільськими головами гірської Рахівщини

У більшості районів Закарпатської області вже проведено спільні наради сільських голів та дільничних інспекторів міліції. За їх результатами намічено заходи щодо поліпшення взаємодії ОВС і органів влади та правопорядку.

Віталій МАКСИМОВ.
Віталій МАКСИМОВ.
Минулого тижня таку нараду проведено і на Рахівщині. На поважному зібранні були присутні голова райдержадміністрації Едуард Зелінський, заступник голови районної ради Петро Ференц, начальник райвідділу міліції Андрій Кравчук та начальник відділу дільничних інспекторів міліції ВГБ УМВС Олександр Іваниш. Криміногенна ситуація у районі досить стабільна, останнім часом спостерігається зменшення злочинності, у т.ч. й у громадських місцях, на вулицях населених пунктів. Є заслуга в цьому й місцевих “шерифів”. Адже через відсутність патрульно-постової служби основні функції з охорони правопорядку лягли на них. На профілактичному обліку сьогодні перебуває майже 600 жителів району. Це і 147 раніше судимих, 42 злісні п'яниці, 47 чоловік, які здійснюють насильство в сім'ї, 229 умовно засуджених, 22 психічно хворі, 19 осіб, які вживають наркотики, 26 неповнолітніх і т.д. І роботи з цією категорією вистачає. До того ж, на зону обслуговування одного "шерифа", а їх у районі 29, в середньому припадає понад 3 тисячі мешканців, хоча за нормами у сільській місцевості повинно бути 2,2 тисячі. Тільки протягом останніх двох років особовий склад відділення дільничних інспекторів оновлено майже на 70%. А молоді потрібно ще вчитися, удосконалювати професійні навички. Хоча більшість "шерифів" проживає на своїх дільницях обслуговування, та близько 10 з них доводиться доїжджати. Даються взнаки й соціальні негаразди.

Чимало горян у пошуках заробітків подаються за кордон чи за межі області, залишаючи дітей на стареньких дідусів і бабусь. Це відбивається на вихованні підлітків, які нерідко стають на хибну життєву стежину. Дехто з людей, зневірившись у власних силах, знайшов розраду у чарці. А це теж порушує спокій законослухняних людей. Територія району досить велика, а в "шерифів" тільки два службові автомобілі, що також негативно впливає на оперативність у роботі. Є труднощі й з пальним, хоча багато сільських голів розуміють ситуацію і йдуть назустріч правоохоронцям, виділяючи кошти або сприяючи у матеріально-технічному забезпеченні. А ось для наслідування у сприянні міліції щодо забезпечення правопорядку є позитивний приклад громадського формування "Крук" з Рахова.

Едуард Зелінський наголосив на необхідності поглиблення співпраці, адже від забезпечення правопорядку залежить авторитет влади та міліції. Андрій Кравчук зупинився на певних здобутках і взаєморозумінні: якщо два роки тому у семи населених пунктах "шерифи" не мали своїх службових кабінетів, то тепер таких залишилося тільки два. І є сподівання, що й там невдовзі їх обладнають.
На закінчення відбулася приємна церемонія: Андрій Кравчук вручив грамоти за активну співпрацю з ОВС. Зокрема, селищний голова В.Бичкова досвідчена Одарка Зеленко придбала комп'ютер для потреб дільничного, виділяє пальне для службового транспорту. Відзначено й голову с.В.Водяне Івана Сойму, який у випадку скоєння якогось злочину, незважаючи на пізню годину чи негоду, завжди поспішає у “гарячу точку” разом з міліціонерами. Відзначено й Івана Павлючка з Ч.Тиси, Василя Дімича з Квасів та Василя Николайчука з с.Ростоки.
"Відомості міліції"
12 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

19:00
/ 2
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 5
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 21
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 13
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
» Всі новини