Багато злочинів, скоєних неповнолітніми, дивують своєю бездушністю й нікчемністю мотивів

Службою у справах неповнолітніх Іршавської райдержадміністрації було ініційовано і спільно з відділом освіти проведено предметну розмову з питань виховання учнів схильних до протиправних дій.

У заході взяли участь члени координаційної ради служби у справах неповнолітніх, представники правоохоронних органів, заступники директорів шкіл з виховної роботи та учні, які перебувають на профілактичному обліку в ВКМСН Іршавського райвідділу УМВС у Закарпатській області.

Обговорювався стан підліткової злочинності у районі, аналізувалися причини, що спонукають молодих людей до протиправних дій. Відрадно, що за останні роки в Іршавському районі рівень злочинності у підлітковому середовищі зменшується, але хвилює, що злочинність стає все молодшою. Багато злочинів, скоєних неповнолітніми, дивують своєю бездушністю й нікчемністю мотивів. Нині на обліку у відділенні кримінальної міліції в справах неповнолітніх Іршавського райвідділу перебуває 59 неповнолітніх, 14 з них - малолітки особливої категорії.

Вже у поточному році неповнолітніми скоєно 5 злочинів. Більшість таких злочинців - 14-17-річні. Це складний період формування особистості, під час якого діти легко піддаються чужому впливу. Дається взнаки і масовий виїзд батьків на заробітки. А коли в дитини з’являються чималі «американські» або «італійські» гроші, надіслані батьками, то виникає і безліч спокус їх витратити.

В “асортименті” підліткової злочинності переважають крадіжки. Юні правопорушники здебільшого ніде не працюють та не навчаються.

Цікаву інформацію надав заступник начальника по слідству Іршавського РВ УМВС Іван Лазорко. Він розкрив фабули злочинів, скоєних неповнолітніми протягом поточного року: угон автомобіля, пограбунок жінки на вулиці у с.Білки, а в с.В.Раковець неповнолітній П. неодноразово обкрадав пенсіонерів, у с.Загаття - спричинення тілесних ушкоджень зі смертельним наслідком.

Кримінальна міліція у справах неповнолітніх Іршавського РВ УМВС разом зі службою у справах неповнолітніх Іршавської РДА чимало часу й уваги приділяють проведенню різних заходів: «Побут», «Неблагополучна сім’я», «Канікули», «Урок», «Генофонд». Проводиться робота з батьками. Вже у 2007 році працівники відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх притягнули до адміністративної відповідальності 32 батьків (за неналежне забезпечення умов виховання, проживання та навчання своїх дітей). Під час відпрацювання населених пунктів району затримано й відправлено у притулок в смт. Батьово Берегівського району 5 неповнолітніх.

Начальник Іршавського райвідділу Василь Поляк повідомив, що працівники міліції проводять рейди, спрямовані на виявлення дітей у той час, коли вони повинні бути вдома чи в школі. Стосовно вечірньо-нічного перебування підлітків на дискотеках, у кафе, барах та ігрових залах, то час їх відвідування неповнолітніми суворо обмежує указ Президента: у зимовий період – до 21 год., у літній – до 22 год.

Працівники Іршавського райвідділу УМВС та служби у справах неповнолітніх Іршавської райдержадміністрації, розуміючи, що самотужки не зможуть подолати всі причини, які спонукають дітей до скоєння злочинів, беруть участь у соціальних проектах, спрямованих на профілактику безпритульності, бездоглядності серед неповнолітніх, запобігання розповсюдженню серед підлітків алкоголізму та наркоманії. Бо саме ці явища є супутниками дитячої злочинності.
Віта ГОРЗОВ, капітан міліції, "Відомості міліції"
12 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

19:00
/ 2
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 25
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 13
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
» Всі новини