Ужгород не виконує зобов’язань по переходу на автономне опалення - Бушко

У понеділок, 3 жовтня, відбулася селекторна нарада стосовно підготовки регіонів до опалювального сезону під керівництвом Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка. Закарпатську область представив перший заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Іван Бушко.

Ужгород не виконує зобов’язань по переходу на автономне опалення - Бушко

Стан підготовки областей до опалювального сезону, за технічними показниками, становить 99,9%. Проте вибіркові перевірки готовності котелень виявили певні технічні недоліки. Зокрема, це стосується Запорізької, Житомирської, Закарпатської областей та АРК Крим. Згідно з інформацією міністерства, окремі котельні об'єктів соціальної сфери Закарпаття не мають дозволів на експлуатацію управління Держгірпромнагляду.

Як доповів перший заступник голови обласної адміністрації Іван Бушко, деякі об'єкти бюджетної сфери Закарпатської області почнуть опалюватися наприкінці жовтня. Причина – не завершений процес встановлення нових котелень. Пояснюється це тим, що керівництво Ужгорода через затягування тендерних процедур не виконало взятих на себе зобов'язань щодо термінів переходу на автономне опалення.

Вже з 10 жовтня, за прогнозами синоптиків, середньодобова температура у країні опуститься до 8-ми градусів (окрім АРК Крим та Закарпатської області). Тому керівникам регіонів Анатолій Близнюк поставив завдання до 15-го жовтня розпочати опалювальний сезон.
 
Також в кожному регіоні повинна розпочати роботу цілодобова диспетчерська служба, що інформуватиме населення щодо питань теплопостачання, повідоммили Закарпаття онлайн в прес-центрі Закарпатської ОДА.

03 жовтня 2011р.

Теги: котельня, опалення, Держгірпромнагляд

Коментарі

Я.Ужгородець 2011-10-04 / 13:56:00
Щодо коментування даної інформації, то дуже хочеться щоби керівництво області не дуже вірило керівникам м.Ужгорода. Чому? А тому, що тільки вчора підїхав на вул. Свободи , с/маркет"Сільпо", і бачу цікаву картину- на території ЗОШ №8 у свіжовириті траншеї під котельню з міксера заливають бетон. По ДБН бетон повинен "відстояти"-21 добу, тоді він є стійким і по призначенню. Тобто, через 21 день, а це 24 жовтня, на фундамент можна монтувати,"ставити" , модульну котельню, А далі, підводка, підєднання -природний газ, вода,електроенергія, трубопроводи опалення та постачання горячої води, Чому я на це акцентую, та тому що там крім траншеї заповненої бетоном на рівні землі(опалубка відсутня-значить над землею ,напевне фундамент буде відсутній)ще нічого не підведено. То скажіть будь ласка, що до 1 листопада, та ні, до 1 грудня, можливо, наші дітки , а це учні ЗОШ №8 та ДВЗ ( який поряд, № не знаю) , скоріш за все з батьками будуть вдома. А дуже цікаво, хто ж виграв такий важкий тендер( який обявили замість квітня(кінець опалювального сезону і прийняття розпорядження про припинення діяльності КП"Уж - тепло"()А де ще пускові,налагоджувальні роботи, де комісійні обстеження інспекцій-Енергозбереження,(кер. Дятел)Гірпромнагляду,(кер.Саварін),МНС,і інші установи, без обстеження яких ,дозвлів", офіційно. введення в експлуатацію обєкта підвищеної безпеки не проводиться.Але буде все навпаки, помяніть моє слово, котельню запустять без дозволу, будуть експлуатувати протячгом декілької років, а потім будуть проводити оформлення допусків, так як по котедьні дитячої лікарні( а може і інших), це із інформації, яка була опублікована нещодавно. Хто хоче, хай прослідкує за моїм коментанієм, чи не так буде проходити сценарій.Бо таких прикладів у місті багатенько, і "розбазарювання " бюджетних ( місцевого,обласного,республіканського)коштів досить багато по періоду "володіння владою" Ратушняком, так при сьогоднішній владі.

НОВИНИ: Соціо

22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 4
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 1
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
» Всі новини