До кінця тижня Ужгород матиме півтисячі соціальних "автономок"

Місто прощається з централізованим теплом і переймається підвалами в багатоповерхівках та котельнями для шкіл і садочків

До кінця тижня Ужгород матиме півтисячі соціальних "автономок"

Місто готується до холодного сезону - на позачерговому засіданні Ужгородського виконкому обговорювали те, з чим йдемо у зиму. Уперше Ужгород зустріне холоди цілком позбавленим централізованого опалення. Це крок водночас і вимушений, і стратегічний. Адже система теплопостачання була повністю розбалансована й місто, не маючи можливості утримувати великі неефективні котельні, запроваджує нову схему постачання тепла. Процес цей – складний і багатоетапний. Як зазначив на засіданні виконкому міський голова Віктор Погорєлов, "перевести велике місто на нову систему опалення за кілька місяців – практично неможливо, але ми робимо неможливе".

Проблем, звісно, не бракує. Так, як поінформував начальник Управління міського господарства Іван Крайниківський, найбільше занепокоєння викликає стан під'їздів і передовсім підвалів у багатоквартирних будинках. Усього на обслуговуванні ЖРЕРів перебуває 1111 будинок. Стан мереж у підвалах подекуди просто катастрофічний, є виливи, і при морозі такі будинки стануть аварійними. Цій проблемі, а також утепленню підвалів і під'їздів, зокрема стану вікон і дверей наказано приділити першочергову увагу. Але вже зараз на виконкомі керівникам кількох ЖРЕРів висловили незадоволення їхньою роботою, отримали догани й в управлінні міського господарства – як охарактеризував мер, за несистемну працю.

Водночас в місті добігає завершення черговий етап облаштування індивідуального електричного опалення бюджетним коштом – станом на вівторок його встановили в 419 оселях (торік у грудні таке тепло від міста вже отримали у понад 80 квартирах). Бюджетних призначень є на 500 помешкань, і до кінця тижня всі ці квартири вже матимуть опалювальні системи; водночас комісія розглядає заяви від городян і визначає наступні адреси, за котрими місто допоможе обладнати електричне опалення тим, хто має на це право згідно з відповідним Положенням.

Котельні, від яких опалюються медичні заклади, переважно готові, завершуються роботи на найбільшій – міської лікарні, котра опалює 6 корпусів медичного містечка на БАМі. Що ж до котельні, яка постачає тепло в дитячу лікарню, то вона два роки працювала без уведення в експлуатацію, потрібно оформити документи. Міський голова наголосив на відповідальності за стан підготовки закладів, а також дав доручення з'ясувати, чи нема проблем з опаленням і установ обласного та державного підпорядкування, розміщених у місті. Щодо закладів культури, то всі вони готові до опалювального сезону.

Практично всі наявні котельні й закладів освіти уже підготовані для запуску. Найбільше роботи – з системами опалення шести шкіл і садочків. Усі проблемні моменти на контролі, місто робить все, аби бути готовим до настання холодної пори.

Також міський голова доручив прозвітувати про стан відомчих будинків і гуртожитків та з'ясувати, чи все гаразд у кооперативних будинках та ОСББ. Віктор Погорєлов наголосив, що зараз підготовка до зимового періоду – тема №1 для міської влади.

На виконкомі знову наголосили: місто прощається з централізованим теплопостачанням. Понад 95% помешкань Ужгорода мають індивідуальне тепло, процес його облаштування бюджетним коштом самотнім малозабезпеченим громадянам триває, решті ж слід самостійно подбати про те, як опалюватимуться їх оселі, - інформує прес-служба міської ради.

28 вересня 2011р.

Теги: опалення, котельня, сезон

НОВИНИ: Соціо

00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 1
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 2
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 55
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 11
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
» Всі новини