Новий навчальний рік закарпатські школярі розпочнуть з Профорієнтаційними щоденниками

Сьогодні всі розуміють, що навики вибору професії і планування професійної кар'єри повинні стати обов'язковим елементом виховання дітей уже за шкільною партою. Для того, щоб наблизити послуги з профорієнтації до учнів загальноосвітніх навчальних закладів, їх батьків та педагогічних працівників, впроваджено на початку 2010-2011 навчального року для учнів 7-8 класів сільських шкіл новий інформаційний проект «Профорієнтаційний щоденник школяра», розроблений Державним центром зайнятості та погоджений Міністерством освіти і науки України.

Новий навчальний рік закарпатські школярі розпочнуть з Профорієнтаційними щоденниками

З метою отримання зворотного зв'язку з користувачами щодо ефективності використання, виявлення рівня сприйняття та оцінки якості "Профорієнтаційного щоденника школяра" спеціалістами служби зайнятості було проведено соціологічне опитування серед учнів 7 – 8 класів сільських шкіл, їх батьків та вчителів.

Опитування показало, що "Профорієнтаційний (діловий) щоденник школяра" зарекомендував себе як надійний помічник школяра у виборі учнівською молоддю майбутньої професійної діяльності, ерудований гід у світі професій, кваліфікований експерт у визначенні професійних нахилів та здібностей, фахівець з питань зайнятості. Бажаючих отримати "Профорієнтаційний щоденник школяра" у наступному навчальному році 94 % опитаних школярів.

У зв'язку з цим Державним центром зайнятості розроблено нову концепцію щоденника на 2011 – 2012 навчальні роки для безкоштовного забезпечення ними всіх учнів 7 – 10 класів.

Як повідомив Закарпаття онлайн начальник відділу організації профорієнтації Закарпатського обласного центру зайнятості  Л.Маргитич, протягом травня у школах всіх районів Закарпатської області проводяться презентації інформаційного проекту "Профорієнтаційний діловий щоденник школяра", розробленого Державним центром зайнятості спільно з Міністерством освіти і науки України. Під час проведення профорієнтаційних заходів Профорієнтаційний щоденник школяра на наступний навчальний рік отримає кожен школяр 7-10 класів області.

Цей щоденник допоможе школяреві зробити свідомий вибір професії, виявити особисті якості та спланувати кроки майбутньої професійної кар'єри.

Крім привабливого дизайну, щоденник включає різноманітні творчі завдання, пізнавальні ігри, психологічні тести та анкети, інший цікавий та оригінальний матеріал літературного, інформаційного характеру. Його можна використовувати й як звичайний у повсякденній роботі.
Запровадження даного інформаційного проекту є своєчасним та корисним як для учнів у формуванні навичок прийняття правильного рішення щодо вибору своєї майбутньої професії, так і для педагогічних працівників щодо організації профорієнтаційної роботи зі школярами.

25 травня 2011р.

Теги: щоденник, навчання, зайнятість, кар'єра

Коментарі

gygy 2012-03-31 / 13:25:46
Так на перший погляд щоденник ідеальний, але він не надійний мені та моїм однокласникам ще з першого вересня видали такий.Спочатку було цікаво, а потім у щоденника десь через тиждень у всіх учнів класу почала відпадати обкладинка.До тогож почала набридати додаткова інформація,після кожного тижня була якась інформція.Тому швидко знайтипотрібний навчальний тиждень було просто неможливо.Приходилось склеювати сторінки з дод.інфо. обложку приклеювати, але вона через тиждень вже відпадала.Я вважаю,що щоденник не треба перенасичувати інформацією.Та якщо вже робити щоденник, то з твердою обкладинкою.

НОВИНИ: Соціо

17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
» Всі новини