Закарпаття: Звернення допомагають виявити неплатників податків серед краян

Протягом січня-березня 2007 року до ОДПС Закарпатської області надійшло 63 письмові звернень громадян (з них 52 заяви, 9 скарг, 1 пропозиція та 1 інформаційний запит). З 63 звернень, які надійшли до ОДПС області протягом січня-березня 2007 року, 5 звернень колективні (від 25 громадян).

Закарпаття: Звернення допомагають виявити неплатників податків серед краянЗ 9 скарг, 6 - на недоліки в роботі та неправомірні дії працівників ОДПС, 3 - щодо ухилення від сплати податків. На разі з 5 виконаних скарг, частково підтвердилася 1 скарга. Факти наведені в інших 4 скаргах свого підтвердження не знайшли. На даний час на розгляді знаходяться 4 скарги, термін виконання яких не настав.

Найбільшу питому вагу (35,%) серед звернень, що надійшли до ОДПС Закарпатської області, складають звернення щодо здійснення перевірки осіб, які нелегально займаються підприємницькою діяльністю або не сплачують податки до бюджету в повному обсязі. Тобто, звернення, які допомагають податківцям виявити неплатника податків. У 16 % звернень порушувалися питання щодо оподаткування доходів фізичних осіб (10); у 9% звернень порушувалися питання з оподаткування доходів підприємницької діяльності (єдиний, фіксований податок, загальна система оподаткування) (6); з питань оподаткування податком на додану вартість, податком на прибуток, реструктуризації податкового боргу, порушення кримінальних справ, з кадрових питань та фінансового забезпеченя працівників ОДПС надійшло по одному зверненню; по 2 звернення надійшло з питань оподаткування підприємницької діяльності, патентування окремих видів підприємництва та плати земельного податку; 3 звернення - з інших питань.

Категорії громадян, що зверталися до ОДПС Закарпатській області за січень-березень 2007 року, не вказано або не визначено в 29 зверненнях з 63, що надійшли. 18 звернень надійшло від СПД – фізичних осіб, 7 – від службовців, 3 – від пенсіонерів, 3 - від працівників ОДПС, 2 – від інвалідів, та 1- від ліквідатора ЧАЕС.

Протягом І-кварталу 2007 року посадовими особами ОДПС у Закарпатській області проведено 215 особистих прийомів 228 громадян.

Головою ДПА у Закарпатській області проведено 2 прийоми громадян, заступниками Голови – 4 виїзні прийоми, іншими посадовими особами – 5 прийомів, начальниками ДПІ проведено – 42 прийоми та 13 виїзних прийомів , заступниками начальників ДПІ – 61 прийом та 13 виїзних прийомів, іншими посадовими особами ДПІ - 69 прийомів та 6 виїзних прийомів.

На особистих прийомах майже в кожному третьому випадку громадяни порушували

питання оподаткування доходів фізичних осіб (72 з 215); в 28 зверненнях на особистому прийомі порушувалися питання – оподаткування податком на додану вартість; в 25 - щодо реструктуризації податкового боргу; в 25 – оподаткування доходів підприємницької діяльності; в 10 - оподаткування транспортних засобів; в 13 – оподаткування прибутку підприємств; в 7 – оподаткування землі; в 6 – щодо реєстрації платників податків; в 5 – щодо контрольно-перевірочної роботи; в 3 – патентування підприємницької діяльності; в 3 – щодо ліцензування певних видів діяльності; в 3 – щодо місцевих податків і зборів; в 3 – щодо ресурсних та рентних платежів; в 3 – порушувалися кадрові питання; в 1 – щодо акцизного збору; в 1 – щодо фіксованого сільгоспподатку; в 1 – оподаткування зовнішньоекономічної діяльності; в 1 – питання благодійної допомоги, в 1 – порушувалися питання, які не входять до компетенції органів ДПС.

З метою проведення масово – роз’яснювальної роботи серед платників податків посадовими особами ДПА області практикується проведення Днів відкритого листа у населених пунктах області. 26 січня 2007 року “День відкритого листа” проведено в с. Великі Лучки Мукачівського району за участю заступника Голови обл. ДПА Васкової Е.З. та інших спеціалістів ДПА у області і Мукачівської ОДПІ, представників Пенсійного фонду, а 20 лютого 2007 року такий «День відкритого листа» проведено у м. Чоп Ужгородського району. На 24 квітня 2007 року такий захід заплановано провести у селищі Поляна Свалявського району.
Моргентал І.Ю., сайт ДПА в Закарпатській області
04 квітня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:43
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Тарасом Гаврішем
11:28
Системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які виробляє в Ужгороді завод Jabil Circuit, масово імпортуються в росію – "Слідство.Інфо"
11:07
У Негрові Мукачівської громади прощатимуться з полеглим Героєм Миколою Батриним
19:00
/ 5
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 34
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 14
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
» Всі новини