Мукачівська газета "Панорама" відзначила своє 65-річчя

У вівторок, 7 грудня 2010 року, в м. Мукачеві відбулися урочистості, присвячені 65-річчю найстарішої на теренах Закарпаття газети «Панорама». Саме цього дня 1945 року вийшов перший номер міськрайонної газети «Прапор перемоги», а нині - «Панорама».

Мукачівська газета "Панорама" відзначила своє 65-річчя

Майже 10 тисяч номерів побачили світ за роки роботи цього часопису. На його шпальтах було вміщено тисячі кореспонденцій, статей, нарисів, репортажів, матеріалів інших жанрів.

Розділити радість свята прийшли перший заступник голови облради Володимир Закурений, секретар Мукачівської міської ради Іван Маняк, заступник голови Мукачівської райради Василь Бігунець, начальник відділу культури Мукачівської РДА Марія Лешко, директор Мукачівського районного будинку культури Ганна Горват, депутати міської та районної рад, представники багатьох республіканських і регіональних видань, культурних товариств, численні читачі.

Відкрив урочистості шеф-редактор газети Василь Гарагонич.

Вітаючи поважних гостей, які зібралися в редакції, Володимир Закурений зазначив, що 65 років для людини це вік виваженої зрілості, розсудливої мудрості, а для газети - молодість, що символізує вік довгий, щасливий.

Особливістю цієї міськрайонки було те, що творилася і твориться вона нині разом з жителями міста над Латорицею й району, "писалася й пишеться спільними зусиллями".

Починаючи з грудня 1945 року, газета тричі змінювала прописку. Так буває часто і в житті людини. То ж у цей святковий день особливо гостро відчувається величність і важливість тієї справи, яку вершить видання, що зібрало "всю панораму Мукачівщини в одну". Адже вся історія газети - це історія району, нашого краю.

Протягом шести з половиною десятків літ редакційний колектив зробив вагомий внесок у становлення народної влади, в економічно-соціальний розвиток Мукачівщини, живив газетні сторінки не лише з повідомлень і листів із місць, але й з перших днів сміливо "ру¬шив до людей".

До слова, перший робсількорівський пост журналісти "Прапора перемоги" створили на будівництві мукачівського залізничного вокзалу, зруйнованого у дні війни. Відбудова стала в Мукачеві першою всенародною справою. У 1946 році по вихідних днях трудящі Мукачева відпрацювали тут 20200 робочих днів.

То ж 65-річчя "Панорами" — визначна подія не тільки для трудового колективу часопису, творчих працівників, а й для всієї крайової журналістики, для всіх закарпатців, - підкреслив промовець.

Діяльність органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, життя територіальних громад - далеко не повний перелік головних рубрик газети, які глибоко і правдиво відтворюють цей важливий сегмент нашого буття.

Відповідальність, вимогливість, професіоналізм і сумлінність журналістів, оперативність і об'єктивність матеріалів, компетентність і виваженість коментарів - усе це заслужено піднесло часопис в іпостась авторитетної й поважної газети краю.

На завершення свого виступу Володимир Петрович висловив вдячність трудівникам газети за їх нелегку, але потрібну працю, особливо ветеранам журналістики, які стояли у витоків створення часопису і які щиро передавали свої знання і досвід молодому поколінню.

Побажавши всім щастя, добра, благополуччя, високої творчої наснаги, ще тіснішого зв'язку з читачем він вручив Грамоти обласної ради. Зокрема, шеф-редактору газети "Панорама", заслуженому працівнику освіти України Василю Гарагоничу, головному редактору інтернет-видання "Панорама Мукачева", члену Національної спілки журналістів України Івану Гарагоничу, журналістці, поетесі Маргариті Меденці.

Надія Сарана

08 грудня 2010р.

Теги: Панорама, Прапор перемоги, газета

НОВИНИ: Соціо

21:41
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 18
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 9
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
» Всі новини