Підбито підсумки розвитку Закарпаття за перший квартал

Розпорядженням голови облдержадміністрації затверджені підсумки соціально-економічного розвитку області за І квартал поточного року

Підбито підсумки розвитку Закарпаття за перший кварталУ розпорядженні йдеться про те, що в цей період зусилля органів місцевої виконавчої влади були спрямовані на економічне зростання і поліпшення життєвого рівня населення.

Зокрема, у промислововсті обсяги виробництва у порівнянні з відповідним періодом минулого року зросли на 10,2 відсотка. Збільшення виробництва досягнуто майже у всіх сферах промислової діяльності.

В аграрному секторі здійснено комплекс заходів з підготовки до весняно-польових робіт. У галузі тваринництва збільшилось виробництво м’яса, зросло поголів’я свиней, овець та кіз. Однак поголів’я великої рогатої худоби – зменшилось. Знизилось виробництво молока і яєць. Загалом в аграрному секторі на 2,6 відсотка допущено спад виробництва валової продукції тваринництва у всіх категоріях господарств.

Динамічного розвитку набуває туристично-рекреаційна сфера. Впродовж І кварталу розпочали роботу 9 нових об’єктів туристично-рекреаційного призначення, в стадії будівництва знаходяться ще 15, в тому числі 5 гірськолижних витягів.
Щодо надходження до бюджетів усіх рівнів, то вони зросли на 45% і склали понад 355 мільйонів гривень.

Разом з тим, на розвитку економіки області негативно позначаються проблеми структурних деформацій, зниження інвестиційної активності суб’єктів підприємництва, недостатнє використання наявних можливостей й ресурсів місцевими органами виконавчої влади. Наприклад, допущено спад виробництва промислової продукції в галузях, які працюють в основному на власній сировинній базі – добувній промисловості та промислововсті з виробництва деревини на виробів з неї, у містах Берегово та Чоп, Берегівському, Великоберезнянському, Мукачівському, Рахівському та Тячівському районах. Порівняно з січнем-березнем минулого року знизили обсяги виробництва понад 38 відсотків загальної кількості підприємств, зокрема дві третини – у Берегівському районі, 60 відсотків – у Великоберезнянському, кожне друге – у містах Хуст, Чоп, Перечинському і Тячівському районах, кожне третє – в Іршавському і Рахівському районах.

Хоча середньомісячна заробітна плата у лютому зросла порівняно з аналогічним періодом минулого року, та все ж на 16,8 відсотка є меншою за середній рівень в Україні. У цій галузі допущено ще один недолік – заборгованість з виплати заробітної плати (станом на 1 березня 2006 року) зросла. Найскладніша з цим ситуація у Іршавському, Воловецькому, Тячівському та Рахівському районах.

З огляду на це, вирішено визнати незадовільною роботу Іршавської, Перечинської, Рахівської та Тячівської райдержадміністрацій у питаннях соціально-економічного розвитку цих регіонів. Також визнати незадовільною роботу кількох управлінь облдержадміністрацій, а саме: головного управління праці та соціального захисту населення, управління у справах молоді та спорту, управління капітального будівництва. Роботу головного управління агропромислового розвитку визнано недостатньою.

Крім того, відповідним райдержадміністраціям та міськвиконкомам, за результатами підсумків, дано ряд доручень, аби виправити ситуацію, що склалася в районах області в тій чи іншій галузі.
Прес-служба Закарпатської ОДА
28 квітня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:43
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим Героєм Тарасом Гаврішем
11:28
Системи супутникового інтернет-звʼязку Gilat SkyEdge, які виробляє в Ужгороді завод Jabil Circuit, масово імпортуються в росію – "Слідство.Інфо"
11:07
У Негрові Мукачівської громади прощатимуться з полеглим Героєм Миколою Батриним
19:00
/ 5
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 7
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 34
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 14
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
» Всі новини