Літо для “Бліцу” минуло в навчанні та виступах

Фраза “Літо - пора відпочинку” втрачає сенс, коли йдеться про народний художній колектив Студія сучасного танцю “Бліц”. Щойно оговтавшись від неприємного скорочення педагогів у рідному Падіюні, “бліцівці” з головою поринули у навчання, виступи, пошук та ремонт нового приміщення для занять.

 Літо для “Бліцу” минуло в навчанні та виступах

Художній керівник колективу Олена Камінська зізнається: у всіх неприємностях прагне бачити позитив, тож наразі заспокоює себе тим, що нарешті матимуть просторий зал для тренувань, який зможе вмістити усіх охочих приєднатися до великої родини "бліцівців". А показати педагоги студії мають що, адже за літо відвідали чимало майстер-класів іменитих танцюристів. Так, Анжеліка Клайзнер узяла участь у Джаз-модерн-конгресі, який проходив у червні в м. Євпаторія в рамках Міжнародного фестивалю "Бегущая по волнам", - там вона мала змогу відвідати майстер-класи хореографів зі світовим ім'ям Жеральдін Армстронг, Ігоря Сурміна та Антона Овчіннікова, котрі, так само, як Ліка, працюють у напрямах афро-джазу, джаз-модерну, бродвейського джазу та контемпорарі. Якщо хтось думає, що ці напрями непідвладні далеким від танців людям, то глибоко помиляється. Педагог "Бліцу" зізналася, що афро-джаз користується великою популярністю серед ужгородців, заняття під її керівництвом відвідують навіть лікарі, котрі стверджують, що цей надзвичайно енергійний танець чудово діє на суглоби, стимулює всі групи м'язів, заряджає силами і знімає стрес. Удосконаленими знаннями про джазово-модернові напрями Анжеліка вже зараз починає ділитися на заняттях із дітьми та дорослими. А от досягнення іншого майстер-класу з контактної імпровізації, який відвідала в Будапешті, залишить виключно для танцюристів - надто вже чутливою має бути людина, котра вибудовує танець із власних відчуттів до всього, чого торкається.

Інші педагоги та учасники "Бліцу" - Елеонора Кос, Мирослав Гондорчин, Антон Валюк - цього літа брали участь у майстер-класах для танцюристів та педагогів "Street dance camp", які також проходили в Криму. Стилі hip-hop, house, hype для ужгородців викладали американські хореографи Link, Bobby Mileage, учасники легендарної команди "Elite Forse", бразилець Washin-gton Salles та італієць Carlos. Свої враження "бліцівцям" важко передати словами, зате отримані знання вони обіцяють показати глядачам у нових танцювальних номерах, які вже починають готувати. Приємно, що під час численних майстер-класів ужгородські танцюристи завжди виділялися з натовпу підготовкою та наполегливістю. Олена Камінська зазначає: чи не всі імениті хореографи одразу виділяли її вихованців і ставили їх у перший ряд - аби інші тягнулися, а після занять завжди підходили до "бліцівців" знайомитися, розпитували про колектив та наше місто, обмінювалися контактами.

Тим часом молодший склад та хіп-хоп-група студії відвідали угорське місто Кечкемет, де проходив Міжнародний фестиваль творчої молоді "Майбутнє Європи". 43 ужгородці не лише показали свої номери, а й були удостоєні честі поставити танець-супровід до гімну фестивалю. Педагог колективу Іштван Федьо розповів, що у святкові дні Кечкемет перетворюється на дитяче місто - навіть його мер віддає символічні ключі дітлахам, аби вони "правили" під час фестивалю. Для того, щоб "бліцівці" не лише працювали, а й розважилися, Олена Камінська вирішила розширити закордонну мандрівку відвідинами австрійської столиці. Відень, як і загалом бурхливі канікули, так сподобався ужгородським танцюристам, що з нового навчального року вони готові знову стати до роботи.

А її у "Бліцу" й справді буде багато. Так, з 15 вересня колектив разом із відомими українськими хореографами Тетяною Островерх та Юрієм Пристаєцьким закриваються в тренувальній залі, аби продовжити роботу над постановкою музичної вистави. Розкривати завісу таємниці стосовно її назви й сюжету художній керівник колективу Олена Камінська не поспішає, але зізнається: прем'єра відбудеться наприкінці жовтня й обов'язково сподобається ужгородцям, котрі люблять танцювальне мистецтво.
 

Тетяна Літераті, "Ужгород"

06 вересня 2010р.

Теги: Бліц, конкурс, танець

НОВИНИ: Соціо

12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 1
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 2
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 55
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 11
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
» Всі новини