На Закарпатті студент і його товариш заробляли "на морозиво" грабежем

Події того вечора розгорталися точнісінько, як у дешевому детективному оповіданні.

На Закарпатті студент і його товариш заробляли "на морозиво" грабежем

Двоє подруг, 38-річна і на десять років старша за неї жительки Хуста, засиділися допізна у колегині, святкуючи її день народження. Поверталися жінки напівтемними вулицями міста близько півночі. Дорогою обидві панянки, перебуваючи у доброму гуморі, весело про щось собі розмовляли, як раптом з-за рогу на них у прямому розумінні наскочили два молодики і заходилися видирати з рук сумочки. Але дамочки виявилися не з лякливих. Сміливості додавало усвідомлення того, що їх двоє, а ще одна з подруг у фізичному плані була явно міцнішою за свого нападника. Шарпанина тривала майже півгодини. Жінки зчинили страшний галас, тож невдовзі у вікнах будинків, які знаходилися на цій вулиці, почали з’являтися здивовані обличчя. Дехто з найбільш відважних навіть вибіг на вулицю, аби допомогти  бідолашним відбитися від грабіжників.

У той час одному із зловмисників таки вдалося заволодіти сумкою своєї жертви, і він гукнув напарника, повідомивши про свій "улов". Останній, не давши ради упоратися з бойовою тітонькою,  й собі подався за приятелем. За мить вони розчинилися у темряві.

 Але панянки не мали наміру здаватися. Оскільки   в однієї з них залишилася її сумка, а отже, і мобільний телефон, тож потерпілі поспішили викликати міліцію. Правоохоронці прибули, як то кажуть, за лічені хвилини. І свідки, і самі жертви пограбунку в один голос стверджували, мовляв: добре бачили, що крадії побігли у цей провулок.  Наскільки змогли, описали зовнішність зловмисників.

Нападники не передбачили такого розвитку подій. Той, що поцупив сумку, встиг забігти в помешкання, яке вони, як з’ясувалося пізніше, разом винаймали. Його приятель тим часом неквапом  ішов у бік дому. І тут, майже перед будинком, зухвальця затримали працівники міліції. Потерпілі відразу впізнали у ньому свого кривдника, їхні слова підтвердили й випадкові свідки нічної пригоди. Зловмиснику нічого не залишалося, як зізнатися у скоєному.

Коли співробітники міліції зайшли у помешкання, де тимчасово жили підозрювані, то застали цікаву картину. Грабіжник, який повернувся додому раніше, саме "потрошив" поцуплену сумочку.

Уже наступного дня правоохоронці отримали повну інформацію про затриманих. Обидва вони із гірського району Великий Березний. Один – студент Хустського середньо-технічного навчального закладу, його товариш – безробітний. За словами молодиків, на злочин їх нібито штовхнула катастрофічна нестача грошей, адже і самим треба щось їсти, і дівчат на морозиво зводити – справа ж молода. Хоча, як вдалося встановити стражам порядку, хлопці – далеко не з бідних родин. Їхні батьки постійно виїжджають на заробітки за кордон. Не думається, що такі родичі дозволили б своїм чадам помирати з голоду. Скоріш за все, у "діток" розгорілися зовсім інші "апетити". Тепер це встановлюють слідчі органи. Окрім, цього перевіряється причетність затриманих до скоєння інших злочинів як на території Хустського, так і сусідніх районів краю А працівники органів внутрішніх справ вкотре нагадують громадянам: чим швидше ви повідомите про злочин, скоєний щодо вас, тим скоріше його вдасться розкрити.

Ігор Стефанець, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
02 липня 2010р.

Теги: грабіж, нападник

НОВИНИ: Кримінал

10:48
Директору та головному бухгалтеру Карпатського біосферного заповідника повідомлено про підозру
10:44
"Безправному" водієві "під кайфом", що порушив ПДР на трасі біля Середнього на Ужгородщині, виписали штрафів на 90 тис. грн
19:29
80-річному жителю Пилипця, що застрелив собаку, "світять" до 3 років тюрми
23:33
/ 3
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтраті майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
» Всі новини