В Ужгороді визначено найкращих студентів Закарпаття

17 грудня в Ужгороді, в приміщенні Закарпатського облмуздрамтеатрі вперше відбувся комплексний конкурс "Кращий студент року" та презентовано проект часопису молодіжного життя "StudLife" - "Молодіжний рейтинг року".

В Ужгороді визначено найкращих студентів Закарпаття

Звання "Кращого студента” у нелегкій боротьбі виборов студент 4 курсу факультету інформатики ЗакДУ, голова студради університету Едуард Коваленко. Всього на участь у конкурсі було подано 43 анкети. Претендентів обирало журі у складі організаторів проекту, студради області, експертів. В результаті, до фіналу потрапило 10 студентів з 4 вишів краю. На сцені учасники демонстрували себе і свої таланти: дефілювали в люб’язно наданих спонсорами "прикидах”, співали, танцювали, малювали на папері і майках, показували власні колекції, жартували та навіть фехтували. Однак, на згадку про конкурс усі без винятку учасники отримали пам’ятні подарунки. Окремі номінації здобули: "Кращий студент-громадський діяч" - Корольченко Ярослава (ЗФ КСУ), "Кращий студент-науковець" - Матушак Надія (ЗакДУ), "Кращий студент-медійник" - Репецький Олег (ЗакДУ), "Кращий студент-дизайнер" - Рибалко Ксенія (ЗХІ), "Кращий студент-спортсмен" - Герей Юліанна (УжНУ). Порадував власне новий формат конкурсу, який відрізнявся від популярних конкурсів краси та ігор КВН, та вперше започаткував регіональний відбір національного проекту "Кращий студент року України".

Кінець року — пора підсумків, аналізу і узагальнень. На думку багатьох закарпатців, 2009-й буде чим згадати, адже цікавих подій і заходів крайового рівня було немало. У дружній суперечці творчого колективу журналу "StudLife” щодо того, який же із фестів, вечірок чи промо-проектів можна вважати найкращим, виникла думка створити свій власний рейтинг. Таким чином, в рамках давно запланованого конкурсу "Кращий студент” відбулося ще одне дійство — перший "Молодіжний рейтинг року”.

Стосовно проекту. Цьогоріч він охопив 5 номінацій та 5 спеціальних відзнак. Визначала переможців група експертів журналу "StudLife” та самі конкурсанти, які мали змогу віддати свій голос за колег-суперників.
17 грудня в Закарпатському облмуздрамтеатрі було оголошено кращих з кращих. Проходила церемонія нагородження в урочистій атмосфері зі всіма відповідними атрибутами. Навіть статуетки переможці отримали спеціальні - їх власноруч розробили молоді митці, студенти Ужгородського коледжу мистецтв ім.А. Ерделі Василь Сочка і Василь Бедрик.

Отже, про номінантів. На звання "Кращий молодіжний захід року” претендували: ігри Закарпатської ліги КВН, еротичний фестиваль "Березневі коти”, "Парад наречених” та "Битва фотографів”. Перемогу здобув яскравий і видовищний фестиваль "Парад наречених”.

На "Кращий молодіжний промо-проект” номінувалися новітні мистецькі проекти: Сhicharrones Shator, Uzhgorod Techno Culture (UTC), Zenith Promo, Transcarpathian Arts Unity. Хлопці з першої промо-групи випередили решту.

Із чотирьох молодіжних брендів "House", "Top Secret", "Oxygen" і "Стиляга" найбільший грант довіри отримав епатажний та незалежний "House".

Відзначили й конкурси краси (переважно студентські, бо більш масштабні не проводилися через фінансову кризу). На цьому напрямку крайової шоу-індустрії найдостойнішими виявився "Міс та містер ЗакДУ”.

А от найбільше полюбляє проводити вечори молода вишукана публіка в гламурному "Kashtan Lounge Cafe”. Саме він став кращим молодіжним закладом року. Трохи поступилися клубу "Deep Chill Out Bar", "Кактус" і "Тотем".

Потрапили у поле фокусу кмітливого молодого ока й інші грані закарпатського життя. Відзначили молодіжний Інтернет-сайт "Foso” як кращий ЗМІ. "Визнанням року” став народний колектив Студія сучасного танцю "Бліц”, танцюристи якого цьогоріч привезли аж 3 кубки з міжнародних чемпіонатів. Не оминули увагою патріотичне футбольне поле при дорозі під Ужгородом. Йому присвоїли спеціальну номінацію - "Прикол року”.

В рамках проекту відбувся ще один цікавий та інтерактивний конкурс на кращу кімнату студентського гуртожитку. Ініціювала та провела конкурс торгова марка "Prime", яка й подарувала мешканкам кращої кімнати гуртожитку №1 нетбук.

Проведеним заходом організатори залишилися задоволені і вже будують плани на наступний рік. Цілком можливо, що проекти "Молодіжний рейтинг року” та "Кращий студент року" стануть традиційними і якісно поповнять список найяскравіших подій.

Прес-служба Закарпатської ОО ВМГО "Студентська республіка"
21 грудня 2009р.

Теги: студент, рейтинг, визнання, номінація

НОВИНИ: Соціо

13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 7
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
» Всі новини