Закарпаття: Сільський варіант убивства по-сусідськи

Фінансова криза, яка, на жаль, не оминула і нашу державу, призвела до збільшення кількості тяжких злочинів, у першу чергу корисливого напряму.

Втративши надію знайти роботу, окрема категорія людей вирішила не зупинятися ні перед чим. Саме про  це розповідь і у нашій публікації.
Якби рік тому хтось сказав 58-річному Василеві, жителю с.Страбичово Мукачівського району,  що його сім'ї за короткий час не стане, він  мабуть, сприйняв би це за злий жарт. Але доля була невблаганною.

…Трохи хильнувши горілки, газда задрімав. Прокинувся ввечері від   якогось шурхоту. У хаті  побачив двох сусідів, які уважно оглядали м’ясо і сало у сусідній кімнаті. Напередодні  господар заколов кабанчика, а щоб крадії не поцупили, вирішив зберігати  свіжину в оселі.  Сердитий Керекеш заходився  виганяти  непроханих гостей.  Сон, наче рукою зняло. А за двадцять хвилин знову почув на  подвір'ї якісь кроки. На східцях зіткнувся з тими ж  молодиками. Невелика словесна перепалка переросла у сутичку,  відтак --  у бійку. Зухвальці з кулаками накинулися на господаря, далі  один з візитерів  схопив чавунну сковорідку і вдарив нею Керекеша по голові.  Заточившись, господар  упав. Зв'язавши газді  руки, зухвальці потягнули  його у кімнату, де  продовжили бити.  Потім спакували м'ясо й сало у мішки і  винесли  свіжину на подвір'я.

Намагаючись  не привертати увагу  подорожніх, спробували крадене транспортувати. Один з молодиків  сходив додому  по велосипед. Награбоване залишили у свого знайомого.  На здивоване запитання: звідки  це все, невпевнено відповіли, мовляв:  тесть дав.
Того вечора у помешкання  Василя Керекеша зайшов сусід і  нажахано зупинився – у кімнаті в калюжі крові лежав господар. Трохи оговтавшись,  чоловіе поспішив до свого приятеля,  звідки  зателефонував у Мукачіський райвідділ міліції.

На місце пригоди негайно виїхали начальник райвідділу Михайло Лендєл, його перший заступник Василь Токар, начальник карного розшуку Володимир Февч, оперуповноважений карного розшуку Василь Машіка, начальник Великолучківського відділення міліції Василь Шаленик, інші оперативники. На допомогу міліціонерам приїхали начальник управління карного розшуку Володимир Шелепець, його заступник Василь Мацо та досвідчені фахівці.

Розбившись на кілька груп, стражі порядку  здійснили подворові обходи, опитали багатьох селян. Саме від них довідались про двох місцевих нероб -- 24-річного Дмитра та 21-річного Василя. Люди запевняли: того злощасного вечора молодики заходили до Керекеша. У селі вони мали не вельми добру репутацію. Один з них був розлучений, та неодноразово  навідувався до колишньої дружини, допікаючи їй.    Дмитро мав складний характер.  І  тверезим був не мед, а коли  вип'є... Його приятель Василь – не кращий. Свого часу побував на лаві підсудних.

Коли до Василя навідалися працівники міліції, його мати саме прала закривавлений одяг сина. Підозрюваного у скоєнні тяжкого злочину  відразу затримали.  По спільника  міліціонери  прийшли  зранку.

…Півроку тому у Василя Керекеша померла дружина. Після її смерті  в їхнє  помешкання стали вчащати любителі оковитої. Бували тут частенько і згадані Дмитро з Василем.  Того вечора вони також  завітали, щоб  перехилити  чарчину.  Можливо, молодики знали, що  чоловік заколов кабанчика і сподівались поласувати свіжиною.  Те, що  газда спав, підштовхнуло їх на думку обікрасти  Василя. Що було далі, читач вже знає.  Зранку, аби  довідатись, що з господарем, Дмитро подався до його сусіда. Мовляв, у мене є пляшка,  вип'ємо разом. Той заперечив, боявся гніву  дружини. Тоді гість запропонував піти до  Керекеша. Але  сусід  застав Василя вже  мертвим...

Обидва зловмисники нині  заарештовані. За цим фактом порушено кримінальну справу.

Іван Ладжун, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
16 січня 2009р.

Теги:

Коментарі

Iren 2009-01-16 / 19:37:00
Звіряча порода. Вона відчуваеться у тих хто скоїв цей злочин, але вона є суттю тіх, хто вже 17 років будує незна що! Може годі? Може не москалі винуваті, а сполучені штати друзі?

НОВИНИ: Кримінал

14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
» Всі новини