Цікаві факти про Німеччину

Країна високої культури, фахверкових селищ, пива та жвавих міст. Вона знаходиться в центрі Європи й відома своєю авангардною архітектурою та чудовими сільськими пейзажами. Після того, як оговталася від жахливого минулого, постала перед мандрівниками країною чудової різноманітності. Під час подорожі до Німеччини ви побачите багату історичну спадщину, середньовічну атмосферу міст, веселі фестивалі та смачне пиво. За посиланням https://busreisen.com.ua/ua/ можна забронювати квитки на міжнародний автобус, який довезе вас з України.

Неймовірні факти про країну

Люди, які приїжджають сюди, мають можливість поблукати затишними вуличками Дрездена та Гамбурга влітку, відпочити на чистих ставках, оздоровитися на термальних джерелах Баден-Бадена, а взимку відвідати чудові гірськолижні курорти. У Німеччині культура не має єдиного державного напряму. У кожному місті є унікальні культурні пам’ятки та спадщина.

Ось кілька неймовірних фактів про країну, про які мало хто знає:

  1. Берлін має більше мостів, ніж Венеція. У столиці Німеччини є 960 мостів, що робить його найбільшою системою внутрішніх вод в Європі разом із навколишніми землями Бранденбургу. Але німецький Гамбург все ж став лідером серед мостів. За різними оцінками, кількість мостів через річку Ельба коливається від 2300 до 2500.
  2. В країні роблять приблизно 5000 сортів пива, 300 видів хліба та приблизно 1500 видів ковбас. Крім того, в Німеччині є кілька музеїв хліба.
  3. Столиця Німеччини сім разів змінювалася. У різний час Аахен, Регенсбург, Франкфурт-на-Майні, Нюрнберг, Берлін, Веймар, Бонн і Східний Берлін були головними містами країни, проте з 1990 року Берлін знову став столицею країни.
  4. Аспірин був розроблений німецькими вченими. У 1897 році в хімічних лабораторіях фабрики Bayer у місті Вупперталь були розроблені ці унікальні ліки, які захопили світ.
  5. Якщо у вас закінчиться паливо на німецькому автобані, ви порушили закон. Зупинки на швидкісних трасах дозволені лише в надзвичайних ситуаціях. За таку провину водій буде оштрафований і може лишитися водійських прав до шести місяців.
  6. Франкфурт-на-Майні є одним із небагатьох європейських міст з великою кількістю хмарочосів у центрі. Сьогодні у Франкфурті 30 будівель мають висоту понад 100 метрів, а деякі хмарочоси находяться в першій десятці найвищих будівель Німеччини. Відповідно, місто часто називають «Майнхеттен» (Майн і Манхеттен) і «Чикаго-на-Майні».
  7. Гайдельберг — місто, де знаходиться найстаріший університет Німеччини, який був заснований ще в 1386 році. Крім того, Гайдельберг є одним із небагатьох великих німецьких міст, які не були зруйновані під час Другої світової війни. Університет став четвертим за віком після болонського, паризького та віденського на момент створення.
  8. Серед європейських країн саме Німеччина була першою, хто перейшов на літній час, щоб зменшити споживання електроенергії. Це сталося 30 квітня 1916 року, коли почалася Перша світова війна.
16 серпня 2024р.

Теги: Німеччина, подорож, квитки, автобус, бронювання

НОВИНИ: Різне

17:22
3 поради щодо правильного вибору літнього одягу та білизни для чоловіків
22:30
Який фільтр для очищення води кращий
22:20
Сучасні скляні рішення в інтер'єрі: стиль, легкість та функціональність
21:09
В яких випадках потрібна пластика вуздечки?
21:02
Як обрати коропове вудлище правильно?
04:19
/ 3
В угорщині головна опозиційна партія майже зрівнялася в популярності з партією орбана
03:59
/ 1
Більшість угорців проти того, щоб Україна була в ЄС
21:28
Як і який павербанк обрати: Кілька порад, які варто врахувати
20:35
10 змін у стоматології за останні 10 років
02:41
Кращі універсальні шини від Дебіца
05:34
фіцо знову заговорив про "нацистські війська" в Україні
02:09
угорщина домовилась про постачання російської нафти через Україну – Bloomberg
20:20
Безпека в горах: правила поведінки під час відпочинку в літніх Карпатах
16:55
Bloomberg: ЄС готується покарати Словаччину замороженням мільярдів євро
21:39
Кухня на замовлення - чому це найкращий варіант
21:12
Буданов: Telegram – це загроза національній безпеці
20:49
Розкладні смартфони нового покоління зі штучним інтелектом
20:36
Як підготувати дитину до хірургічного втручання
20:32
Огляд пакувальників за методом "wrap around"
22:26
Ефективне використання LinkedIn для розвитку афіліатної мережі: Кейс агенції Power-Up
22:22
Вуличний стиль з вишиванкою: трендові образи на кожен день
13:57
Безпека в хмарі та її значення
16:47
Джинси Celine: Елегантність та сучасність у кожній деталі
19:51
Санаторний відпочинок в Закарпатті
16:48
Обираємо тактичний рюкзак онлайн правильно: Три ключові кроки
» Всі новини