Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять

Служба безпеки завершила розслідування і передала до суду обвинувальний акт щодо депутата сільської ради на Закарпатті, який вчинив теракт у будівлі держустанови. Про це повідомили в УСБУ в Закарпатській області. С.Батрину загрожує довічне ув’язнення.

Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять

Нагадаємо, що 15 грудня 2023 року депутат Сергій Батрин підірвав у сесійній залі Керецьківської сільради три бойові осколкові гранати РГД-5 та Ф-1.

Унаслідок вибухів 26 громадян включно з депутатом-"терористом" отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості. Двоє поранених – Віктор Пряділя із села Березники та Мирослав Нитка з Керецьок – згодом померли.

За даними слідства, у той день фігурант намагався вплинути на ухвалення рішень із кадрових та бюджетних питань, які приймало керівництво громади.

Однак, не досягнувши «бажаного» результату, він ненадовго залишив приміщення сесійної зали, щоб привести вибухові боєприпаси в бойову готовність.

Повернувшись назад, зловмисник дістав їх з кишень куртки та почергово кинув на підлогу приміщення, де перебував майже повний склад депутатського корпусу сільради.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки скерували до суду обвинувачення на підривника за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 3 ст. 258 (терористичний акт, що призвів до загибелі людей);
- ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу).

Зловмисник перебуває під вартою.

Досудове розслідування проводили співробітники СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомила пресслужба УСБУ в Закарпатській області.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, на Закарпатті депутат підірвав гранати під час сесійного засідання Керецьківської сільради.

До такого нестандартного вчинку вдався 56-річний депутат "Слуги народу" Сергій Батрин. Він протистояв корупції в сільраді, яку очолював голова громади від політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" Михайло Мушка. За кілька днів до того відбулася зустріч в Закарпатській ОВА.

У передсмертній записці С.Батрин завіршував свій намір позбавити громаду від корумпованих голови та депутатів.

СБУ кваліфікувала підрив гранати депутатом сільради на Закарпатті як терористичний акт. Згодом справу перекваліфікували на терористичний акт, що призвів до загибелі людей.

У підсумку, Батрину присудили безальтернативне утримання під вартою і перевели до спецпалати. Пізніше Батрина перевели з лікарняної палати до СІЗО.

Що суттєво, як повідомляло Закарпаття онлайн, скандальним очільником Керецьківської громади є Михайло Мушка від проросійської партії "Опозиційна платформа - За життя", якого 30 березня 2021 року було затримано на хабарі. Саме його корупційній діяльності системно протистояв депутат Сергій Батрин, який 15 грудня 2023 року підірвав три гранати під час "бюджетної" сесії сільради.

Нещодавно жителі Керецьківської громади розпочали збір підписів щодо відкликання "корупційного" голови М.Мушки, а 5 лютого проігнорували його "публічний" звіт, яким той вирішив "зімітувати" свою публічність. Згодом і місцеві вчителі також висловили йому недовіру.

На початку березня, в ефірі всеукраїнського ток-шоу "Говорить вся країна", поліграф підтвердив, що голова сільради Мушка брав "хабарі".

А в березні у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових.

11 квітня 2024р.

Теги: батрин, теракт, гранати, Керецьки, Мушка, корупція

Коментарі

Dima 2024-04-11 / 11:09:29
Кришу має та як го будуть судити спочатку треба кришу зірвати оби не було

НОВИНИ: Кримінал

23:33
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтрата майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
» Всі новини