В Ужгород прибув Апостольський нунцій в Україні архієпископ Вісвалдас Кулбокас (ФОТО)

У понеділок, 4 березня, на Закарпаття прибув Апостольський нунцій в Україні архієпископ Вісвалдас Кулбокас.

В Ужгород прибув Апостольський нунцій в Україні архієпископ Вісвалдас Кулбокас (ФОТО)

За інформацією Закарпаття онлайн, причиною приїзду стала глибока стурбованість через складну ситуацію, що склалася в Мукачівській греко-католицькій єпархії.

Як повідомили на сторінці Ужгородської греко-католицької академії ім. Теодора Ромжі у соціальній мережі Фейсбук, ввечері 4 березня в академічному храмі Його Високопреосвященство Вісвалдас Кулбокас долучився до молитви Акафісту до Страстей Христових.

На сьогодні, 5 березня, запланована зустріч Апостольського нунція архієпископа Вісвалдаса Кулбокаса з духовенством Мукачівської греко-католицької єпархії та Мукачівської дієцезії римо-католицької церкви.

 



05 березня 2024р.

Теги: нунцій, Кулбокас

Коментарі

Ужгород 2024-03-08 / 19:12:50
Знаю владику Ніла з дитинства. Тому дозволю собі по дружньому, щоб не сказати, що по-батьківськи: Юрику, будь на стороні правди. Ти хороший хлопець. Будь зі своїм українським народом. Будь чесним. Всі люди різні, всі області різні, але всі ми українці. Зроби історичний крок, приведи єпархію до єдності з Українською Церквою. Увійдеш в історію, як Андрій Бачинський. Він хотів цієї єдності, але не вийшло. Хай Господь благословить Вас, владико! Надіємося на мудрість.

Олег 2024-03-08 / 15:10:56
Збоку виглядає досить сумно: Верхи тягнуть не туди, а Низи не мають достатньо сил/сміливості/можливостей щось виправити. Але є "Просіть і дасться вам!" Тому вірникам МГКЄ, які вболівають за єпархію слід бути відважними, настирливими, правдивими! у висловлюваннях, не опускати рук... і, мабуть, робити це постійно.

Гарно 2024-03-08 / 10:51:37
З останніх новин. Як пише сайт Еспресо, на Виноградівщині перейменували деякі вулиці. Серед них вулицю Євменія Садова на вулицю Гідності. Нова назва так собі. Але! Це чудова новина. Цей Сабов був ще тим русофілом.

Мукачівець 2024-03-08 / 08:19:15
Християни, а як чубляться. Ганьбитися треба. Христос один, хоче єдності, молимося за з'єднання всіх. Одне стадо і один пастир. Але коли про гроші, владу, то посилаєте Христа за рузьким кораблем. Грош вам ціна. Всі ваші слова про любов то бла бла. А блаженнішого Святослава з'їсти би готові. Для мене він є головним греко-католиком України, і я буду добиватися реєстрації громади УГКЦ. Ви чуєте владико Ніле? Готуйтеся до втрати вірних. Бо з таким сепаратистом нам не по дорозі. Не бачу розумної причини, щоб нам всім не об'єднатися в Україні. Тим більше в час війни. А ви ділите і розділяєте. То вам календар хибить український, то мова, то ще щось. Якщо ви українець то покажіть це. Не на коліна падати треба на похороні воїна, а виконайте те, за що він воював. За єдність і цілісність України, як політичну, так церковну, так адміністративну.тим більше, що це воля Христа, на якого ви плюєте. На жаль....

Віктор 2024-03-07 / 22:30:37
Можу сказати, що держава не відступить від державних інтересів. Якщо інтереси окремих церковних діячів є незаконними, то держава буде чітко реагувати. Вітання Юрію Юрійовичу))

Андрій до куратора 2024-03-07 / 22:23:39
Ви бачили фільм "Хоробре серце"? А у Вас, це називається під вашими ніками "патріотизм" в трусах. Лише адмін даного сайту відкрито зміг його висловити і кілька людей!

Куратор до Андрія 2024-03-07 / 22:12:42
Шановний провокатор! Я говорю не про Україну в даному випадку, а про гнилість керівництва МГКЄ, солідарність з попередніми коментарями і готовність піти на прийом до нунція з відкритим листом. Лише було б краще, якби мене підтримали священики. Я сподіваюся, що в єпархії не всі продажні конюктуристи.

Вірниця 2024-03-07 / 22:04:11
Маю на увазі церковну владу в Ужгороді. Їм любиться бути окремо

Вірниця 2024-03-07 / 22:02:59
Гроші всьому голова. Видно, теперішній владі вигідно все, як є

Християнин 2024-03-07 / 21:59:34
Замість того, щоб дискутувати по суті, ніловці коментують ніки коментаторів. Гусь, та й Гусь, кому яке діло. А може це прізвище, і що тоді? Ви пишіть по суті про проблему, не відволікайте увагу

Куратор 2024-03-07 / 21:55:47
То не смішно. То чиста правда. Підписувуся пуд каждим словом. До чого мадярські політики, благодійні організації, продажне, безхребетне духовенство, чужі рухи , спільноти довели нашу єпархію. Лише треба об'єднатися відповідальним отцям, долучити нас , мирян до цієї благої справи і донести до Ватикану, державних органів про всю гнилість керівництва МГКЄ та її занепад.

Чікі 2024-03-07 / 21:29:22
Якесь двояке мислення. Коли пробивали собі суіюріс, то підтрика народних депутатів, чиновників різного рівня була доброю. Просив їх Ніл листа підписувати. А якщо державні мужі стають на захист українських інтересів в нашій єпархії, то вже кричать про втручання. Не дуже чесно, панове.

Степан Сергійович 2024-03-07 / 21:21:44
Очевидно, що Гусь має на увазі не таку модель Церкви, як в Китаї, лише приводить приклад, що Ватикан рахується завжди з державою. Тож, якщо сепаратистське керівництво єпархії шкодить державній безпеці, то цілком може ставити питання перед Ватиканом про заміну цих людей і приєднання до УГКЦ. Якщо ні, то тоді прийдеться прямо розбиратися з порушниками закону правовими методами.

Поміркований 2024-03-07 / 21:20:11
Втручання держави в церковне життя є дійсно вже занадто. Але єпархії справді потрібно нове життя. Життя МГКЄ задихається від смороду пристосуванців, котррі другий, а навіть третій десяток років займають відповідальні уряди. Я навіть з владикою Нілом не бачу світла в кінці тунелю для виправлення становища. Здається, що в нас уряди надаються пожиттєво. Це вже узурпація через кон'юнктури, пристосування. Тому потрібно змінити єпископа і впустити свіже повітря в життя єпархії. Це не тільки політика, але не забувайте діяльність Нео. Вони всюди присутні в управлінні, семінарії. Навіть на парафіях поблизу Ужгорода. Але дивіться якість цих пристосуванців. Яка це ліберальна, диструктивна організація. Але її члени заради комфорту і безпеки легко покидають єпархію, країну. Це ненадійні люди. Вони не працюють якісно. Користуються захистом керівництва МГКЄ. Тому це керівництво необхідно усувати і всіх поставити в рівні умови для праці на благо розвитку та процвітання МГКЄ. Залишити все як є означає втратити самобутність, жертовність. До речі, чому неоші тікають в Ужгород від війни на "місії". Якраз їх потрібно , де важко, є страждання. Хіба не там, зі своїм народом залишилися владики , священики в Харкові, Запоріжжі, на Херсонщині, нунцій в Києві. А ці всі втікали в Ужгород. Нас "навертають". Відсиджується за рахунок наших вірних. А місцеві неоші - пристосуванці вже за кордоном, навіть за океан. Яка праця, жертовність від цього елементу, котрий лише дивиться де комфортно, вигідно, купляє дорогі речі і тікають при першій нагоді. А ті, котрі тут шастають, то вносять якісь чужі, ліберальні реформи. А оточення Ніла, якщо навіть не є в секті, то принаймні мовчить. Мовчить, бо боїться за свої місця.

Гусь 2024-03-07 / 20:58:52
Я наводжу приклад. Прошу розслабся. Відкрий очі та вчи історію. Єпископи завжди призначалися державною владою. Починаючи з Константина в 4 столітті, щонайменше. Папа лише потверджував цих кандидатів. Навіть Бачинський був призначений імператрицею Марією Терезією. Та і єпархія була канонізована дякуючи їй. Що це, як не державне втручання чи супровід, допомога, тощо. Щодо Китаю, то це як приклад. Не шуми. Твій Ніл орбаном облизується по справжньому, а орбан знаємо хто для росії. Тож до Нілоша став питання такого роду. А тут тему не переводь.

До Гуся 2024-03-07 / 20:50:17
Ти справді Гусь! Ти чоловіче думаєш, що пишеш? Наводиш в приклад державу Китай, яка сприяє підтримці ворогу у війні проти України? Ти справді за Україну? І друге: держава призначає єпископа, Ватикан приймає, у Тебе все добре з головою? Тоді, яка це Церква? Хто Голова Церкви? Хлопці, ви пішли не тією дорогою, якщо Церква стане однією з інституцій держави, тоді кладіть на таку церкву хрест! Ви через свої власні амбіції зайшли далеко і веде людей не до Господа, а в політичне русло. Знаю, що адмінимій коментар видалить, не підпадає під їх цензуру)))!

Гусь 2024-03-07 / 20:28:16
Ми до кінця не знаємо, що думає і що робить нунцій. Сепари теж не знають. Це було би нерозумно з його сторони відкривати свою позицію. Це перше.
Друге: незалежно від того, яка позиція Ватикану, держава може зробити так, щоб ми в Україні були єдиними в єдиній УГКЦ. Ватикан завжди і всюди рахується з державою. Подивіться на прийняття Ватиканом єпископів в Китаї, котрих призначає держава. Наші сепари бояться саме такого варіанту. Але інших варіантів нема. Політика єпархії тупикова. Хто би що не говорив, але вона ізоляційна. Тільки єдність народу і Церкви дасть належні плоди. В нашій єпархії вже по двадцять років не мінялися синкели, декани. Єпархія пройшла найкращі часи. Попереду серйозні виклики. І лише разом в єдиній УГКЦ ми зможемо долати ці виклики.

До Гаррі 2024-03-07 / 19:14:58
Саме тому всім небайдужим за долю єпархії необхідно в цей важливий історичний момент якнайшвидше доносити реальний стан справ МГКЄ до Апостольського Престолу. Якраз від нунція залежить дуже багато. Тому що кожен має свою правду. Ніловцяи все прекрасно. Вони ніколи не скажуть дійсність, котра нас спіткала.

Гаррі 2024-03-07 / 18:45:22
Тут хтось дуже хоче облити нунція багном і списати на проукраїнських священників. Якраз нунцій єдиний, хто тверезо оцінює ситуацію. Найвигідніше ніловцям пересварити нунція з тими священниками. Тому пакості пишуть ніловці.
Та і всі інші провокативні речі пишуть ті, хто хоче дискредитувати оздоровлення єпархії і єдність з УГКЦ

П'ять копійок 2024-03-07 / 14:47:32
Береш і Костя, і такі як вони маніпулювуть Нілом. Ніл свойов головов не думать. Свої думки немає. Сплянтався з старима маніпуляторами, злакомівся на неошський комфорт, гроші та танцює пуд їх думку. Апостольський нунцій має бути введений в курс діла і сприяти усуненню Ніла чим скоріше.Треба владику, котрий думать свойов головов і приймає адекватні рішення.

НОВИНИ: Соціо

13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 7
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
» Всі новини