ПП "Стік", вантажівка якого спричинила обвал мосту через річку Тересва, за 4 млн реконструює міст у селі Угля на Тячівщині

Углянська сільська рада Тячівського району Закарпатської області за результатами відкритих торгів з особливостями уклала угоду з ПП «Стік» на 3,94 млн грн.

ПП "Стік", вантажівка якого спричинила обвал мосту через річку Тересва, за 4 млн реконструює міст у селі Угля на Тячівщині

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На відкриті торги з особливостями на закупівлю послуги з реконструкції існуючого пішохідного моста з влаштуванням пішохідно-транспортного по вул. Колюшева в с. Угля Тячівського району свою пропозицію подало лише ПП «Стік», яке і визнали переможцем. Економія сягнула 3% від очікуваної вартості.

Згідно із умовами договору, підрядник завершить реконструкцію мосту до кінця липня 2025 року. У 2023 році проведуть влаштування чотирьох опор, на що передбачено 300 тис. грн. У 2024-му облаштують прогонову будову, на що передбачено 1,82 млн грн і у 2025 році облаштують прогонову трубу, перевлаштують труби і улаштують підходи та дорожній одяг, на що закладено у договорі також 1,82 млн грн.

Згідно із договірною ціною, прямі витрати на будівництво мосту – 3,19 млн грн, прибуток підрядника за весь час роботи – 14,2 тис. грн.

Кошторис замовник не оприлюднив, тож перелік необхідних матеріалів для реконструкції, а також їхня ціна – не відомі.

Крім договору із Углянською сільрадою, у жовтні цього року з ПП «Стік» як із переможцем відкритих торгів з особливостями, уклала 5-мільйонну угоду Буштинська селищна рада на капітальний ремонт вул. Патруса Карпатського в с. Теребля Тячівського району. Згідно із умовами договору, капремонт вул. Патруса Карпатського планують завершити до кінця 2024 року. 

Замовник відхилив вигіднішу цінову пропозицію іншого учасника, ТОВ «Мего ЛТД», як таку, що «не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації».

У той же час ТОВ «Мего ЛТД» вимагало усунути порушення щодо невідповідності пропозиції учасника-переможця «вимогам пункту 5.33 Настанови» та «умовам пункту 5 Додатку №2.2 до тендерної документації» через відсутність інформації щодо коштів на покриття додаткових витрат, пов’язаних з інфляційними процесами у складі тендерної пропозиції. Буштинська селищна рада цю вимогу відхилила.

«Стік» перемогло також на ще одних відкритих торгах з особливостями Тячівської міської ради, де було єдиним учасником. За 490 тис. грн підрядник проведе поточний ремонт вул. Вайди в с. Округла Тячівської територіальної громади.

Ще три угоди без використання електронної системи «Прозорро» з ПП «Стік» уклали Тячівська міськрада, Бедевлянська сільська рада та Тересвянська селищна рада. Підприємство за 809 тис. грн проведе поточний ремонт вул. Армійська в с. Округла Тячівської громади, капітальний ремонт вул. Шевченка в с. Біловарці у Бедевлянській громаді за 1,18 млн грн та поточний ремонт вулиць В.Бенчака, Возз'єднання та І.Франка у селищі Тересва за 158 тис. грн.

Для усіх згаданих закупівель кошториси замовники не оприлюднювали, перелік необхідних матеріалів для ремонтів доріг, а також їхня ціна – не відомі.

ПП «Стік» із статутним капіталом 1 млн грн зареєстроване у приватному будинку в Ужгороді по вулиці Малинова, 25. Сьогодні його кінцевий бенефіціарний власник Ірина Дюгов, а Ярослав Дюгов, ймовірно чоловік Ірини, значиться керівником підприємства.

Сума угод, укладених з ПП «Стік» через «Прозорро», – 674,11 млн грн. Серед ТОП-5 замовників послуг ПП, яке займається переважно капітальними та поточними ремонтами доріг і вулиць, їх експлуатаційним утриманням та благоустроєм територій – Тячівська міська рада (159,3 млн), ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області» (138,5 млн грн), виконавчий комітет Хустської міської ради (114,1 млн) та комунальне підприємство «Екосолотвино» Солотвинської міської ради (54,4 млн).

Також у власності ПП «Стік» є нерухомість та земельна ділянка площею 1,1 га за адресою м. Тячів, вулиця Залізнична, 34. За цією адресою зареєстрований «Відокремлений підрозділ ПП «Стік» Тячів асфальтно-бетонний завод», директором якого значиться Ярослав Дюгов.

24 липня цього року вантажівка, яка за джерелами Закарпаття онлайн у правоохоронних органах належить ПП «Стік», проїжджаючи мостом через річку Тересву із вантажем, вага якого у сім разів перевищувала допустиму норму, спричинила обвал автомобільного мосту.

У подальшому через Тересву облаштували переправу, яку двічі змивала річка, вода у якій піднялась після затяжних осінніх дощів. У той же час поряд із зруйнованим мостом встановлюють 45-метровий модульний міст.

Олена Мудра

31 жовтня 2023р.

Теги: Стік, вантажівка, міст, закупівля

Коментарі

Стік добрі ся має 2023-11-01 / 00:31:39
Ділів наломав - теперька ще собі мало й зароблю

НОВИНИ: Соціо

13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
» Всі новини