КП "Рахівтепло" без конкуренції віддало 24 млн за теплову енергію новоствореній компанії з оточення нардепа Петьовки

Рахівське комунальне підприємство «Рахівтепло» Рахівської міської ради Закарпатської області за результатами закупівлі без використання електронної системи уклало угоду з ТОВ «Біотес Енерджі» на 23,96 млн грн.

КП "Рахівтепло" без конкуренції віддало 24 млн за теплову енергію новоствореній компанії з оточення нардепа Петьовки

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлю 7665 гігакалорій теплової енергії за ціною 3126,25 за 1 Гкал, яка буде передана замовнику, КП «Рахівтепло», для забезпечення ним потреб опалення на території м. Рахів у опалювальний сезон, провели без використання електронної системи «Прозорро». Укладання договору з ТОВ «Біотес Енерджі» замовник обгрунтував відсутністю конкуренції і необхідністю «у найкоротші терміни закупити теплову енергію» у вищезгаданого ТОВ як у єдиного виробника такої енергії у Рахові.

19 вересня 2023 року Рахівська міська рада уповноважила ТОВ «Біотес Енерджі» надавати послуги з виробництва те реалізації тепла. Ліцензію на виробництво теплової енергії компанія отримала розпорядженням Закарпатської обласної військової адміністрації від 10 жовтня. 13 жовтня виконком Рахівської міськради затвердив «Біотес Енерджі» тарифи, а вже 16 жовтня КП «Рахівтепло» уклало 24-мільйонни договір. Це перша угода ТОВ, укладена через «Прозорро».

До цього теплову енергію для потреб міста виробляло КП «Рахівтепло». 25 вересня цього року Закарпатська ОВА анулювала ліцензію комунального підприємства.

ТОВ «Біотес Енерджі» із статутним капіталом 10 млн грн і реєстрацією у м. Рахів було засноване у березні 2023 року Василем Поппом з Мукачева та львів’янкою Мар’яною Падурою. Компанія займається постачанням пари, гарячої води та кондиційованого повітря, а також виробництвом, передачею і торгівлею електроенергією. Керівником підприємства є Андрій Переверзєв.

Один із бенефіціарів «Біотес Енерджі» Василь Поп також є бенефіціаром, учасником чи керівником біля трьох десятків юридичних осіб, які аналітична система YouControl маркує як такі, що входять або мають відношення до колишньої бізнес-групи родини Балоги-Петьовки. Деякі з цих юросіб одночасно входять і до групи родини Токар, де ключовою особою у групі є екс-голова Мукачівської РДА і колишній бізнес-партнер родини Балог Ілля Токар.

Згадане ТОВ «Біотес Енерджі» має статус «відноситься до групи родини Балога та Петьовка».

Як повідомляло «Закарпаття онлайн», Балога і Петьовка посварились між собою на політичній ниві у 2015 році і з тих пір, за даними джерел з політично-бізнесових кіл Закарпаття, не ведуть спільний бізнес.

Ряд юридичних осіб з бізнес-групи братів-нардепів у яких Василь Попп значився бенефіціаром, учасником або керівником дійсно припинили свою діяльність. У той же час журналісти громадського руху «Чесно» раніше дослідили, що попри виключення Петьовки з партії «Єдиний центр», бізнес-зв'язок між родинами не обірвався.

Василь Попп був помічником нардепа Балоги на громадських засадах під час його каденції у 2002-2006 рр. А як дослідили журналісти «Вihus.info», у 2021 році став одним із перших партійних спонсорів закарпатського осередку «Слуги народу».

Інша бенефіціар «Біотес Енерджі» Мар’яна Падура крім 50% у цій компанії, володіє такою ж часткою у іншій компанії з бізнес-групи Балоги-Петьовки ТОВ «Фокус Фінанс Кепітал». Компанія зареєстрована у селищі Брюховичі Львівської області і займається наданням фінансових послуг.

Щодо КП «Рахівтепло», то підприємтством керує Василь Веклюк – депутат Рахівської міської ради від політичної партії «Рідне Закарпаття», член постійної комісії з питань управління комунальною власністю, підприємництва та промисловості.

«Рідне Закарпаття» - політичний проєкт закарпатських нардепів-мажоритарників Василя Петьовки, Валерія Лунченка, Роберта Горвата та Владіслава Поляка.

Василь Петьовка чотири рази поспіль обирався до Верховної Ради. Як депутат 6-9 скликання по мажоритарці з виборчого округу №72, куди входить м. Рахів, Рахівський та Тячівський райони. Журналісти видання «Бабель» називали Петьовку головним бенефіціаром політсили «Рідне Закарпаття».

Олена Мудра

29 жовтня 2023р.

Теги: Рахівтепло, Біотес, закупівля, Петьовка

Коментарі

До нижнього 2023-10-30 / 08:04:58
На якому фронтi цих казнокрадiв ти побачиш? Xiба Що На фронтi деребана державного майна !

Молодці 2023-10-30 / 03:57:19
А я думаю, що то вони так рідну країну захищають на фронті, всі близькі родичі чотирьох бариг-депутатів від Рідного Закарпаття уже на фронті, бо треба захищати свої мільярди нажиті непосильним трудом, скоро вони і самі, бо є фізично здоровими і до 60 років стануть військовослужбовцями ЗСУ...
Фантастика, але не все так буде !!!

НОВИНИ: Соціо

15:43
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
» Всі новини