Перевізник із Закарпаття вів господарську діяльність з державою-агресором (ФОТО)

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури місцевому підприємцю повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Перевізник із Закарпаття вів господарську діяльність з державою-агресором (ФОТО)

За даними слідства, чоловік ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну займався підприємницькою діяльністю у сфері внутрішніх і міжнародних перевезень. Надалі, усупереч наявній забороні на ведення торгівлі з рф, вів господарську діяльність із державою-агресором.

Підозрюваний, будучи власником зареєстрованого в одній із країн ЄС автотранспортного підприємства, налагодив схему поставок товарів до рф та на тимчасово окуповані території України, зокрема в Крим. Здійснювалося це транзитом через білорусь, де перевізники задіювали для протиправної діяльності так звані транспортно-логістичні центри.

Встановлено, що закарпатець протягом цього року систематично здійснював поставки вогнетривких матеріалів державі-агресору. Серед отримувачів товару було й ПАТ «Новолипецький металургійний комбінат». Там сировину використовували в процесі виробництва сталі, яку комбінат, згідно з даними останніх проведених закупівель, постачав до ряду держпідприємств російського оборонного сектору.

Так, відомо про надходження сталі до російських виробників електротехнічного обладнання, яке використовують у військовій сфері, чи підприємств ворога, що спеціалізуються на виготовленні військового озброєння, а саме – систем керування вогнем корабельної артилерії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ в Закарпатській області, інформує Закарпатська обласна прокуратура.

Перевізник із Закарпаття вів господарську діяльність з державою-агресором (ФОТО)

24 жовтня 2023р.

Теги: перевізник, росія, колаборація

Коментарі

Нік 2023-10-25 / 10:18:37
Tokar trans
Somi trans6846

777 2023-10-25 / 09:46:56
Заріча

Конарь 2023-10-24 / 23:28:03
Сволота,повісити го на конарь.

біс несмени 2023-10-24 / 21:53:45
Російська оборонна промисловість продовжує одержувати сировину для виробництва титану з України. Про це, посилаючись на дані, отримані від інсайдерів, які працюють у титановій галузі, пише РБК-Україна.

Йдеться про те, що частина титанової сировини, яка експортується з України, через посередників потрапляє до РФ, де використовується для виробництва літаків і ракет.

"Експорт титанових концентратів триває й під час війни. З липня минулого року по квітень 2023 року Об'єднана гірничо-хімічна компанія (ОГХК), що належить державі, відправила на експорт 82,2 тисячі тонн руд, що містять титан. За даними, які були отримані від джерел у титановій галузі, значна частина цієї продукції потрапила до Російської Федерації. Зокрема партії титанового концентрату були продані компаніям-посередникам з Польщі, Угорщини, Чехії, Словаччини, які мають у засновниках громадян РФ і працюють з Росією", - йдеться у публікації журналіста Дениса Казанцева.

Наводиться приклад, що у липні, серпні і вересні 2022 року ОГХК продала тисячі тонн концентрату угорській компанії Sic Luceat Lux KFT, засновниками якої є уродженці Криму Олександр і Світлана Мурадян (автор публікації припускає, що можуть бути це підставні особи).

"У відкритих джерелах зазначено, що основними контрагентами цієї компанії та вантажоодержувачами у 2021-2022 роках були ТОВ "Редметконцентрат" (Москва), ТОВ "Нерудна компанія" (Білгород), ТОВ "Мінко Рус" (Бєлгород) та інші російські компанії. Таким чином, вказана компанія є очевидною російською прокладкою, і державна компанія ОГХК не може цього не знати", - йдеться в публікації.

Інший приклад стосується польської компанії BioProfTech Sp.z.o.o, зареєстрованої у Варшаві.

"Її засновником є Руслан Акопян, зареєстрований в окупованому Харцизьку Донецької області. Акопян має російське громадянство. Ця компанія отримувала партії ільменіту (титанистий залізняк - ред.) з України влітку та восени 2022 року. Ще більш кричуща ситуація з іншим підприємством - Запорізьким титано-магнієвим комбінатом (ТОВ ЗТМК), який раніше належав олігарху Дмитру Фірташу, а у 2021 рішенням суду був повернений у державну власність (рішення ще у процесі виконання). ЗТМК – єдиний в Україні виробник губчастого титану. На відміну від ОГХК, він продавав на експорт вже не просто сировину, а фактично готову продукцію - титанову губку, титанові зливки, тетрахлорид титану, шлак титану. 2022 року завод майже не працював, проте розпродував продукцію, яка знаходилася у нього на складах. Загалом було продано близько 2 тисяч тонн титанової продукції на загальну суму 276,6 млн гривень. Покупцями серед інших виявилися компанії з Чорногорії, Австрії, Литви, Чехії, які пов'язані з Росією і мають російських засновників", - стверджує автор дослідження.

Наводиться ще кілька прикладів шляху українського титану через європейські країни до РФ.

"Безумовно, ситуація потребує втручання на найвищому рівні, ретельного розслідування та встановлення контролю за експортом титанової сировини. Цілком незрозуміло, чому Державна служба експортного контролю на даний момент не припиняє титановий експорт фірмам-прокладкам, які працюють з Росією. Важко пояснити також, чому дозвіл на експорт встановлені лише для концентрацій ільменіту, при тому, що інші види продукції дозволяється вивозити безконтрольно

taster 2023-10-24 / 21:09:14
Губошльоп ???

васі 2023-10-24 / 19:05:30


Та ну переселенець ) Наші "газди", що ганяли каміони в росію і назад не тільки при постсовку, а й вже навіть після початку НЕповномасштабної війни в 2014 році, ладні матір рідну за бабло продати, а не лиш з мацкалями робити


вася 2023-10-24 / 16:43:04
ко?...скорше то пересиленець якійсь з сходу

НОВИНИ: Кримінал

23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
» Всі новини