Ярмарка антикорупційних ініціатив відбулася в закарпатському Виноградові

9 червня у м. Виноградів відбулася виїзна антикорупційна інформаційна акція на тему „Ефективність антикорупційних ініціатив у подоланні корупційних проявів у сфері державної служби на селі”. Акцію організував Івано-Франківський Регіональний Інформаційно-ресурсний центр проекту «Гідна Україна» у співпраці з громадською організацією «Карпатське Агентство прав людини «ВЕСТЕД» та районною радою м. Виноградів.

В заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування, закладів освіти, громадського сектору міста та району, ЗМІ, інших представників громади.
Метою заходу було презентувати учасникам результати проведеного у лютому-квітні 2008 року проектом «Гідна Україна» Загальнонаціонального дослідження стану корупції у сфері вищої освіти обговорити можливості використання методики «6 принципів» протидії корупції у стосунках між представниками влади та громадянами задля подальшої популяризації цього досвіду серед малих міст та сіл регіону.
Нагадаємо, що згідно із результатами національного дослідження «Стан корупції в Україні», яке проводив проект «Гідна Україна» навесні 2007 року:
67% опитаних українців, котрі мали справу з державними посадовими особами упродовж останніх дванадцяти місяців, зазначають, що були безпосередньо втягнуті в корупційні дії у тій чи інші формі. В Закарпатській області цей показник сягнув 74%.
Тільки 28,9% опитаних мешканців Закарпатської області вважають, що корупція є виправданою у більшості ситуацій для вирішення різних питань. Це найменший показник в Україні. Найбільший зафіксовано в Запорізькій області, де 74,5 % респондентів виправдовують корупцію. Загальнонаціональний показник склав 52%.
69,3% опитаних мешканців Закарпатської області вважають, що з 2004 року рівень корупції лишився незмінним або підвищився (загалом по Україні – 77%).
Тоді в Закарпатській області було опитано 410 осіб, а вибірка по всій Україні становила понад 10 тис. осіб.
Учасники поділилися власними поглядами на ситуацію з корупцією в Україні та в Закарпатській області зокрема, вони також змогли отримати інформаційні матеріали за результатами досліджень.
Також РІРЦ повідомив про стан справ у проекті «Гідна Україна» стосовно досліджень у сфері регуляторної політики та дозвільних процедур, а також коротко ознайомив присутніх з результатами та висновками дослідження стану корупції у митних процедурах України.
Проект «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна» започатковано в грудні 2006 року за підтримки Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID). Проект розрахований на два роки і має на меті знизити рівень корупції у державному секторі України. Діяльність проекту зосереджується головним чином на питаннях посилення судової реформи; моніторингу виконавчої влади, запровадження етичних адміністративних стандартів; розробки та впровадження регуляторних процедур; боротьби з корупцією у сфері вищої освіти. Проект здійснює компанія менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) у партнерстві з Фундацією Україна - США, Інтерньюз Україна, Творчим центром Каунтерпарт, Київським міжнародним інститутом соціології та Українським освітнім центром реформ.
Регіональний ресурсно-інформаційний центр (РІРЦ) проекту «Гідна Україна» поширює свою діяльність на Івано-Франківську, Закарпатську, Чернівецьку та Тернопільську області. РІРЦ діє на базі громадської організації «Агентство з розвитку приватної ініціативи» та є одним з дев’яти подібних центрів, які працюють у тісній співпраці з проектом „Гідна Україна” для досягнення стратегічних цілей проекту, направлених на активне залучення населення до захисту своїх прав для розвитку демократичної ринково-орієнтованої України.
Контактна особа: координатор РІРЦ в Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській та Тернопільській області Оксана Федорович, тел. 0342 504605, e-mail initiative@sbedif.if.ua, веб-сторінка: www.rirc.if.ua, адреса: вул.Дністровська 26, офіс 12, м.Івано-Франківськ.

11 червня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
» Всі новини