За 270 млн школу і котельню на Мукачівщині збудує фірма, яка не має фахівців і техніки, але розбудовує КПП і військовий аеродром

Кольчинська селищна рада за підсумками відкритих торгів з особливостями уклала договір з ТОВ «Гарантбуд» на 266,8 млн грн.

За 270 млн школу і котельню на Мукачівщині збудує фірма, яка не має фахівців і техніки, але розбудовує КПП і військовий аеродром

Про це повідомляється у системі «Прозорро»

Переможець виконає для замовника роботи з будівництва блоків А,Б,В та котельні загальноосвітньої школи I-III ст. по вул. Фрідєшівська, 16 в смт Кольчино Мукачівського району.

На проведеному 7 липня 2023 року аукціоні конкурували ТОВ «Елітбуд-М» та ТОВ «Гарантбуд», яке перемогло з пропозицією 266,8 млн грн. Економія від очікуваної вартості склала майже 1,2%.

Фінансування будівництва здійснюється із спецфонду місцевого бюджету і на 2023 рік сягає 37,8 млн грн. Згідно із умовами договору на 2024 рік передбачено 229 млн грн.

20 липня, у день укладення договору з переможцем, Державна аудиторська служба України прийняла рішення про проведення моніторингу закупівлі по причині виявлених ознак порушень законодавства у сфері публічних закупівель в інформації, оприлюдненій в електронній системі закупівель, на етапах планування закупівлі та оприлюднення інформації про її проведення, а також розкриття тендерних пропозиції, їх розгляду та оцінки.

З пояснень, наданих Кольчинською селищною радою на запит аудиторів, відомо, що замовник закупівлі «на даний момент не володіє повним обсягом бюджетних призначень для оплати робіт «Будівництво блоків А,Б,В та котельні загальноосвітньої школи I-III ст. по вул. Фрідєшівська, 16 в смт. Кольчино Мукачівського району Закарпатської області». Коригування. Однак, очікувана вартість предмету закупівлі розрахована відповідно до Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 на основі зведеного кошторисного розрахунку до робочого проекту «Будівництво блоків А,Б,В та котельні загальноосвітньої школи I-III ст. по вул. Фрідєшівська, 16 в смт. Кольчино Мукачівського району Закарпатської області». Коригування, що пройшов експертизу та отримав позитивний експертний звіт».

З доданого до пояснень експертного звіту відомо, що будівництво блоків А,Б,В та котельні загальноосвітньої школи у смт Кольчино планується завершити за 12 місяців. Триповерхова школа загальною площею 7867 кв.м і корисною площею 6868 кв.м розрахована на 300 учнів та 70 працівників. Площа одноповерхової котельні 130 кв.м. Згідно із тим же документом, загальна кошторисна вартість будівництва у поточних цiнах станом на 21 травня 2023 сягла 312,3 млн грн, з яких вартість будівельних робіт - 230 ,8 млн грн.

Також на території закладу освіти планують побудувати трансформаторну підстанцію, облаштувати спортивний майданчик, зовнішнє освітлення, огорожу та встановити МАФ.

Компанія-переможець не має у своєму штаті фахівців-будівельників, а інженерів-консультантів залучає за договором у київського ТОВ «Васеньков Інжиніринг». Щодо техніки, то у власності «Гарантбуду» переважно лише ручні знаряддя для ремонту у невеликих кількостях. Усю іншу спецтехніку, згідно із поданими на тендер документами, компанія орендує у ТОВ «Буд-об’єкт» та ТОВ «Експрес-ВР».

Переможець, ТОВ «Гарантбуд» було зареєстровано у 1996 році у Києві. У 2017 році ТОВ фірму перереєстрували в Ужгород, з 2019 року - на вулицю Собранецьку, 39. За цією адресою також розташовані ДП «Закарпатський облавтодор», Служба відновлення у Закарпатській області, закарпатський відділ комплексного проєктування ДП «Укрдіпродор».

Кінцевим бенефіціарним власником значиться Олег Длуський.

Сума договорів, укладених ТОВ «Гарантбуд» через «Прозорро», становить 1,3 млрд грн. Угоди на найбільші суми уклали КП «Дирекція з капітального будівництва та реконструкції «Київбудреконструкція» (765,6 млн грн), Кольчинська селищна рада (266,8 млн), Державна митна служба (128,8 млн), КП виконкому Київради по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м.Києва «Плесо» (88,8 млн грн).

На початку 2023 року ТОВ «Гарантбуд» стало субпідрядником у польської фірми «Intex Group Sp. z о.о.», якій Державна митна служба за результатами тендеру замовила розбудову митного пункту «Краківець». Фінансує проєкт польський кредит у розмірі 7 млн євро.

У грудні 2022 року ТОВ виграло 128-мільйонний тендер на завершення будівельних робіт на КПП «Дяківці» на кордоні України з Румунією.

«Гарантбуд» разом із турецькою фірмою «Термінал Япи ве тіджарет анонім шіркеті» є засновником консорціуму «Термінал Япи і Гарантбуд», з яким у серпні 2021 року військова частина А3641 Повітряних сил ЗСУ уклала 350-мільйонну угоду на реконструкцію штучних покриттів на аеродромі Озерне у Житомирській області.

Цю закупівлю Державна аудиторська служба України так само моніторила після укладання угоди з переможцем. У ДАСУ зафіксували, що тендерна документація була складена не у відповідності до вимог закону і зобов’язали здійснити заходи щодо усунення виявлених порушень шляхом недопущення їх в подальшому та протягом п’яти робочих днів оприлюднити через електронну систему закупівель інформацію та/або документи, що свідчать про вжиття таких заходів.

У засновники ще одного будівельного консорціуму - «Адамант і Кінтегро» - «Гарантбуд» зайшло у вересні 2021 року. Там його партнерами є мукачівська «Будівельна компанія «Адамант» киянина Петра Левченка та ужгородця Романа Топазли. Раніше «Адамант» входив до складу корпорації «Укрбуд», діяльність якої контролював скандальний бізнесмен та екснардеп Максим Микитась.

Олена Мудра

03 серпня 2023р.

Теги: Кольчино, будівництво, школа, Гарантбуд

Коментарі

Мукачево 2023-08-06 / 10:49:20
А в Мукачеві вулицю Мечникова відремонтували тільки наполовину.
Прийдіть і подивіться на цю роботу.

НОВИНИ: Соціо

13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
» Всі новини