Вікна приватного будинку: які краще обрати?

 

Вікна приватного будинка повинні відповідати певному набору вимог. Насамперед, віконні конструкції повинні забезпечувати надійний захист приміщення від холоду, вітру, дощу та снігу, при тому сприяти потраплянню необхідної кількості природнього світла.
В приватних будинках, на відміну від квартир, система опалювання — індивідуальна, і кожен господар може сам контролювати температурний режим в домі. Тому для приватного будинка питання енергозбереження стоїть дуже гостро.
Для того, щоб зберегти кошти на опалення, необхідно забезпечити найвищій рівень теплоізоляції всього будинка. Як відомо, через віконний отвір відбувається основна частина тепловтрат, тому вибору віконних конструкцій та якості їх монтування варто приділити особливу увагу.

Енергозбереження

Є таке поняття, як базова комплектація енергозберігаючих вікон. Що це таке? Це така комплектація вікна, яка може забезпечити рівень теплоізоляції житлового приміщення, відповідно до будівельних норм. Тобто це нормативний (мінімальний) рівень теплоізоляції для житлових будівель.
Так, для першої кліматичної зони, в яку входять більша частина території України (окрім півдня), базова комплектація енергозберігаючого вікна – це пятикамерна профільна система та двокамерний енергозберігаючий склопакет.

Приклад двокамерного енергозберігаючого склопакета: 4і-14Аг-4-14Аг-4і, тобто склопакет складається з трьох листів скла товщиною 4 мм, відстань між склом 14 мм і заповнена інертним газом, скло має спеціальне енергозберігаюче покриття.
Якщо Ви бажаєте досягти найвищого рівня теплоізоляції вікон, щоб в майбутньому економити на витратах за опалення, тоді варто звернути увагу на максимально теплі вікна. Профільна система в такому випадку повинна бути ширшою і мати більше повітряних камер. Як приклад, німецькі вінка REHAU GENEO з монтажною шириною 86 мм, шістьма повітряними камерами та трьома контурами ущільнення мають коефіцієнт опору теплопередачі профільної системи 0,86 Вт/м2K.

Щодо склопакета, то для збільшення теплоізоляційних властивостей зазвичай збільшують відстань між склом в середині склопакета, та наносять спеціальне енергозберігаюче покриття на два скла. Наприклад, склопакет з формулою 4і-16Аг-4-16Аг-4і буде дуже теплим.


Безпека

Для приватного будинка також гостро стоїть питання безпеки, а саме попередження проникнення грабіжників. З цією метою вікна у приватному будинку повинні бути оснащенні протизламною фурнітурою.
Така фурнітура має особливу форму запірних елементів, а також збільшену їх кількість по контуру стулки, що стає суттєвою перепоною на шляху злочинця. Склопакети бажано обирати з ударостійким склом.

Доцільно використати загартоване скло або триплекс. Загартоване скло отримають внаслідок розігрівання скла до певних температур з подальшим різким охолодженням. А триплекс — це декілька шарів скла поєднаних між собою полімерним шаром. Обидва різновиди скла окрім того, що мають підвищену міцність, також при пошкодженні не становлять загрози людям, що знаходяться поруч.

Загартоване скло розлітається на шматочки з досить рівними краями, а триплекс утримується в віконному отворі на полімерному шарі.

Зовнішній вигляд

Віконні конструкції також повинні виконувати декоративну функцію. Для приватного будинка особливо важливо, щоб вікна стали прикрасою фасаду, його особливістю. Пластикові вікна мають широкі дизайнерські можливості, оскільки можуть бути виконанні кольоровими: однотонними або мати колір і структуру, імітуючи породи дерев.
Ламінація віконної рами може бути різними кольорами з кожної сторони. Тобто зі сторони вулиці один колір, зі сторони приміщення – інший, що дає можливість гармонійно вписати вікна як у фасад дому, так і в інтер’єр.

02 липня 2023р.

Теги: вікно, склопакет, теплоізоляція, енергозбереження, профіль, REHAU

НОВИНИ: Різне

16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
» Всі новини