рПЦ і уряд орбана влаштували піар на передачі полонених закарпатських угорців

Український уряд не був поінформований про відповідні перемовини

рПЦ і уряд орбана влаштували піар на передачі полонених закарпатських угорців

Віцепрем’єр угорщини Жолт Шем’єн підтвердив інформацію про передачу з росії до угорщини 11 військовополонених, закарпатських угорців, про що раніше заявила російська православна церква.

Коментар Шем’єна отримало угорське видання ATV.

Напередодні рПЦ опублікувала заяву, у якій стверджувала, що 8 червня "у рамках міжцерковного співробітництва на прохання угорської сторони відбулося передання угорщині групи українських військовополонених закарпатського походження, які брали участь у бойових діях".

Згідно з повідомленням рПЦ, у домовленості про передачу військовополонених взяли участь  голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків рПЦ Антоній, митрополит Волоколамський, і радник російського патріарха кирила Ніколай Балашов.

Видання РБК-Україна з посиланням на джерела раніше повідомило, що російська православна церква планує передати частину українських полонених угорщині, і це рішення не було узгоджене з Україною.

За даними видання, одним з посередників мала виступити благодійна організація Мальтійська служба допомоги Суверенного ордену госпітальєрів.

За даними видання ATV, передачу полонених координував угорський віцепрем'єр-міністр у церковних справах Жолт Шем'єн.

У п’ятницю Шем’єн у коментарі виданню відмовився надавати будь-які пйської православної церкви щодо Угорщини, і що ці люди "зобов'язані їй своєю своодробиці, посилаючись на "інтереси справи і народу". Але він сказав, що це жест росібодою".

"Це мій людський і патріотичний обов'язок", – сказав Шем'єн про свою роль у координації перевезення 11 військовополонених до угорщини.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на дані угорської влади про передачу з росії до угорщини 11 військовополонених – закарпатських угорців.

Про це у Фейсбуку написав речник українського МЗС Олег Ніколенко.

За його словами, український уряд не був поінформований про відповідні перемовини між угорською та російською сторонами, а про передачу 11 військовополонених Україна дізналася із заяв віцепрем‘єр-міністра угорщини.

Ніколенко зауважив, що сьогодні до МЗС запросили тимчасового повіреного угорщини для предметної розмови.

"Українська сторона передала звернення надати детальну інформацію про наших громадян та невідкладно забезпечити до них доступ для українського консула, аби ознайомитися із їхнім станом здоров’я та надати їм консульську допомогу. Під час зустрічі окремо наголосили на необхідності координації взаємодії із таких чутливих питань, як звільнення військовополонених", – зазначив він.

Водночас представник МЗС наголосив, що "звільнення українських військовополонених – це завжди гарна новина".

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, свого часу орбан не підтримав санкції ЄС проти патріарха кіріла і заслужив похвалу медведєва.

09 червня 2023р.

Теги: війна, полон, військовополонені, рПЦ, угорщина

Коментарі

Іван 2023-06-22 / 11:03:37
Чому сись УГОРЕЦЬ не йде за руським кораблем а ще й подалі.
Не любить му ся щось-чемодан,вокзал, ...

злий 2023-06-11 / 14:25:55
До ужгородця 2023-06-11 / 13:19:11
Маніпулятивне, вибіркове використання статистики - це не аргументація, а маніпуляція. "Угорець" уникає дискутування, коли йому аргументовано відповідають, а натомість щоразу висмикує якісь нові "факти", вирвані з контексту.
Цілком в дусі орбанівської пропаганди.
Він явно член цієї команди, точніше - угорського "батальйону Монако", який заради дерибану цієї країни узурпував в ній всю владу, знищив вільні ЗМІ, свободу слова і незалежне правосуддя і тепер маніпулює свідомістю співгромадян, аби не втратити владу, бо наступники викриють всі злочини і треба буде відповідати.
Таким зручніше говорити про Україну, критикувати її владу, ніж говорити про власні владу і країну.
У таких, вслід за москальською пропагандою, Україна - це, начебто, недодержава, маніпульована США, яка існує, бо є американські гроші, а що в ними ж наведеному переліку компаній нема власне угорських, і що угорщина перестане існувати, якщо тільки інші країни виведуть з неї свої бізнеси, а ЄС перестане дотувати - це нічого :)
Очевидна брехня, самообман і примітивна гебельсівська пропаганда - це те, чим живуть орбан і орбанята, і чим, відповідно, живе і дихає кожен "угорец"

Ужгородець 2023-06-11 / 14:15:33
Злий, знімаю калап.

злий 2023-06-11 / 13:55:01


"Угорец", ВВП постколоніальної України було в десятки разів меншим, ніж ВВП країн Європи. І вириватися треба було хоча б тому. Вихід з багатовічного рабства легким і швидким не буває. І ми проходимо свій власний шлях. І не вам, боягузам і колаборантам, які завжди були героями тільки на словах, а насправді зразу здавалися і прислужували окупантам, розмінювали цивілізаційні цінності на дешеві газ і "дармову" атомну енергію, нас повчати.

Україна воює не тому, що США платить, а тому що ми, на відміну від вас, панської прислуги, героїчна нація. В Афганістані зброї від США і НАТО, і навіть вояків з цих країн, було в рази більше, але ця зброя була нічого не варта, бо там не було кому воювати. Навіть якби вам, угорцям, дали всю зброю світу, ви не протрималися б проти московської орди і одного дня.

Ваші генерали-антиосманці потім йшли воювати на боці Османської імперії, антигасбургівці потім доживали на австрійську пенсію у Відні, а національний "херой" Петефі, в якому не було й краплі угорської крові і який палко закликав угорців до боротьби, здався в полон і потім гарно, з новою російською дружиною і купою діточок, доживав у російському Сибіру і там похований.

Ви - нація сцикунів і вам ніколи не зрозуміти націю Героїв


ІВАН 2023-06-11 / 13:44:56
Судячи зі всього, урізану мадярію треба буде варто перевести у автономію Словаччини. Чи може краще - у автономію Австрії Ви, як гадаєте? Автономією раші не зможе бути, бо там, навіть, і буряти незабаром проголосять незалежність. А може цее буде автономія Румунії? Гадаю, що це найперспективніший варіант.

До ужгородця 2023-06-11 / 13:19:11
.Мадяр туй вам факти статистику а ви матюки,а по факту нич.Ну і який резон один одного на..уй відпрпвляти ? Це не базар.

ужгородець 2023-06-11 / 13:12:51
Що злився мадярисько?
Обіс....?
Ти лише тоді фуцен, коли з тобою по-людски, і гадиш на Україну, а коли тебе на садять на гузицю, тікаєш.
На х.... цигане в модьорсаг.
Пиши свої пости на плоті на пяному базарі.

Угорец 2023-06-11 / 13:07:23
Добре шановне товариство я написав все що хотів,здоровя вам та щастя.Умене все.

ужгородець 2023-06-11 / 13:04:15
Яка на х... свобода слова осле, коли ти гадиш на все українське? Та під час другої світової тебе би за один такий пост до стінки поставили.
Якам на х... правда? Правда в тому що Орбан отримав бабки від бандита Могилевича і кремль тримає його за яй.... А ви мадярські зомбі втішаєтеся від вашого фюрера. Дай Бог ЗСУ розбити орду, потім вами, циганами займемося.
Свою бредотень пиши в мадярський газетах а не в українських, фашисте хунський.
Адмін, тепер видали мій комент.

Угорец 2023-06-11 / 12:56:44
До ужгородец,,,оооо і на особистості перейшли ,нуну нерви здали:))Свобода слова тут і не тобі розказувати телеп..ню де і що мені писати.Я написав правду ,там ні брехні ні пропаганди нема.

ужгородець 2023-06-11 / 12:49:28
Іди на х... мадяре тупоголовий. Українські сайти не для антиукраїнської пропаганди. "Ржу, немогу". Не обісрись хуес.... кацапський. А адмін. хай публікує, якщо йому це до вподоби. Пиши в мадярській пресі свою ху...ю антиукраїнську козле мадярський.

Угорец 2023-06-11 / 12:35:41
Ржунімагу з песіонера ,нічого писати у відповідь то адмін видаляй:))Все капітуляція

Угорец 2023-06-11 / 12:34:08
Оооо все пенсіонер поплив,це відповідь злому про свободу слова,крити нічим то йой адмін рятуйте.Не будь бабою пенсіонер.З таким мисленням вам у СРСР 30 их.У головах те саме.

Пенсіонер 2023-06-11 / 12:12:38
Алмін. Для чого мадярські ган... пишуть тут антиукраїнські пасквілі? Хіба це полеміка? Чи вас влаштовує ця провокаційна писанина?

Ще не вмерла Україна? 2023-06-11 / 11:50:04


Кремлівські мантри. Коментар видалено. Адмін


Угорец 2023-06-11 / 11:18:57
До пенсіонера.... Я теж дозволю собі вангувати трохи, Україна воює поки США плотять за це,гроші осінню закінчатся,контрнаступ за відсутності авіації провалится і захід змусить україну до переговорів,перші ластівки вже прилетіли (заява резнікова про переговори)Переговори будуть ,думаю теперішні окуповані теріторії залишатся за рф(контрнаступ покаже)І все ,буде підписаний мир ,нато не буде(будуть якісь гарантії)Мільон вбитих ,розвалена економіка,знищені міста,криза як в 90 их.Гроші на відновлення ніхто не дасть.політична криза,зеля скоріш втече.Ще щоб заес не вибухнув ,тоді все.

Угорец 2023-06-11 / 11:04:30
До песіонера...Я виграете війну то пишіть а зараз судячи з палаючих бтр ів та танків леопардів не схоже . Україна воює поки сша платить

Угорец 2023-06-11 / 11:02:12
До песіонера,не треба ці вангуваня та якби,та буде.Дивимося що є зараз,що буде ніхто не знае.

Угорец 2023-06-11 / 11:00:27
Угорщина виробляє дуже багато чого, Автомобілі,електроніку,паливо мастильні матеріали,хімію,ітд.Нижче все написано

Угорец 2023-06-11 / 10:56:30
Автомобильная отрасль. Среди крупнейших предприятий выделяются автомобильные заводы немецкой «Ауди» в городе Дьёре, японской «Судзуки» в городе Эстергоме, американской «Дженерал Моторс» в городе Сентготтхарде и немецкой «Даймлер» в городе Кечкемете. Среди предприятий, выпускающих автокомплектующие, выделяются заводы американской «Форд» в городе Секешфехерваре, венгерской «Раба» в городе Дьёре, японской «Денсо» в городе Секешфехерваре, американской «Алкоа» в городе Секешфехерваре, австрийской «Магна Штейр» в городе Дьёре.

Электротехническая и электронная отрасли. Среди крупнейших предприятий выделяются заводы американской «Дженерал Электрик» в городах Будапеште, Татабанье и Орослане, корейской «Самсунг Электроникс» в городах Будапеште, Гёде, Сигетсентмиклоше и Ясфеньсару, голландской «Филипс» в городах Секешфехерваре и Дьёре, сингапурской «Флекстроникс» в городах Будапеште и Табе, шведской «Электролюкс» в городе Ясберене, американской «Санмина Эс-Си-Ай» в городах Секешфехерваре и Татабанье, венгерско-сингапурская «Орион Электроникс» в городе Будапеште, люксембургской «Элкотек» в городе Пече, американской «Нэшнл Инструментс» в городе Дебрецене, корейской «Мираэ» в городе Комароме, американской «Алкоа» в городе Море, голландской «Эн-Икс-Пи Семикондакторс» в городе Секешфехерваре, японской «ТДК Электроникс» в городе Ретшаге, китайской «Хуавэй Текнолоджис» в городе Будапеште, немецкой «Инфинеон Текнолоджис» в городе Цегледе, американской «Джейбил Сёркит» в городе Тисауйвароше, немецкой «Фройденберг» в городе Пецель, сингапурской «Джит Электроникс» в городе Будапеште, американской «Ай-Би-Эм» в городе Секешфехерваре.

Химическая отрасль. Среди крупнейших предприятий выделяются нефтеперерабатывающий завод «МОЛ» в городе Сазхаломбатта, химический комбинат «ТВК» (группа «МОЛ») в городе Тисауйвароше, фармацевтические заводы «Хиноин», «Гедеон Рихтер», «Хунгарофарма» и «Эгис» в городе Будапеште, химические заводы «БоршодХем» в городе Казинцбарцике и «Яс Пластик» в городе Ясберене, шинный завод корейской «Ханкук Тайр» в городе Дунауйвароше, лакокрасочный завод японской «Мусаси» в городе Орослане.

Металлургическая и металлообрабатывающая отрасль. Среди крупнейших предприятий выделяются металлургический завод «Дунаферр» в городе Дунауйвароше, алюминиевый завод американской «Алкоа» в городе Секешфехерваре, завод металлопрофилей финской «Руукки» в городе Биаторбаде.

НОВИНИ: Різне

20:52
/ 2
"Потрібен ще один Вселенський собор", – предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав про спільне святкування Великодня
18:27
Лайфхаки догляду за комбінованою шкірою
18:17
/ 1
Підтверджено загибель у жовтні 2022 року Михайла Зейкана з Виноградова
20:55
Велика родина за святковою вечерею: як вибрати зручний стіл
21:54
Jooble – кращий сайт для пошуку роботи, і ось чому
15:05
Що таке крафт папір і яка його сфера застосування?
02:11
/ 2
Фіцо назвав "пердінням" збір словаками €4 млн для України
15:18
/ 1
Косметичний ремонт у помешканні - як підготуватися, щоб все пройшло як і годиться
14:40
Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною – ДПСУ
13:08
Чи потрібен вугільний фільтр для води
20:07
Якими бувають стаканчики
16:56
Як доглядати за біговими кросівками: поради та трюки
16:30
Як купити вуличний ліхтар: особливості вибору якісного приладу
16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
» Всі новини