Ужгород прощатиметься із полеглим у війні захисником Олександром Грабаром (ФОТО)

23 квітня 2023 року противник у складі незаконних збройних формувань та сил російської федерації здійснив штурмові дії та танковий обстріл позицій підрозділів Сил Оборони України в районі населеного пункту Бахмут, Донецької області.

Ужгород прощатиметься із полеглим у війні захисником Олександром Грабаром (ФОТО)

Унаслідок штурму, виконуючи бойові завдання з оборони України від ворога, отримав осколкове поранення стегна водій-номер обслуги 2 зенітного артилерійського відділення зенітного ракетно-артилерійського взводу роти вогневої підтримки військової частини А7369, сержант Олександр Грабар.

Отримавши першу медичну допомогу на евакопункті, в ніч на 24 квітня 2023 року, в результаті артилерійського обстрілу евакопункту, Олександр зник безвісти, після чого була здійсненна безрезультатна спроба встановити зв’язок із ним, за допомогою особистих засобів зв’язку.

Більше місяця рідні та близькі молилися з надією в серці, що зниклий безвісти сержант живий. Але дива, на жаль не сталося...

Завдяки пошуковій групі цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, сержант Олександр Грабар, 30 травня 2023 року, був знайдений в морзі одного з медичних закладів м. Дніпра, куди був доставлений на стаціонарне лікування та опізнаний військовослужбовцями пошукової групи. Встановлено, що перебуваючи на лікуванні у стаціонарі в медичному закладі від отриманих множинних осколкових поранень тіла – Олександр помер в лікарні 25 квітня 2023 року, перебувавши в статусі, як невідомий. 

Олександр Грабар – корінний ужгородець. Народився 25 серпня 1970 року, другим сином, у родини внука губернатора Підкарпатської Русі – Костянтина та його дружини Марти Грабарів в м. Ужгороді. Навчався в ЗОШ №9 м. Ужгорода, після закінчення якої, продовжив навчання в профтехучилищі №5, яке успішно закінчив в 1988 році, здобувши професію – слюсар. По закінченню училища проходив строкову військову службу у військах протиповітряної оборони, під час якої був нагороджений відзнакою командира частини – «Відмінник військової служби».

Перебуваючи на посаді командира стрілецького відділення, звільнився з строкової військової служби у званні «Сержант». Ще з шкільних років, Олександр активно займався технічними видами спорту, зокрема – мотокросом, де досягав великих та значних успіхів. Це захоплення і визначило його фах в сфері ремонту автомобілів, ставши професійним майстром-ремонтником. Також з дитинства захоплювався риболовлею. Добровільно вступив до лав Збройних Сил України.

У понеділок, 5 червня 2023 року з 11.30 год., від Будинку Побуту м. Ужгорода до площі Народної, рушатиме траурний кортеж з Героєм України – сержантом Олександром Грабарем.

МАРШРУТ ПЕРЕМІЩЕННЯ КОРТЕЖУ: 11.30 год.: Будинок Побуту вул. Мукачівська – Станційна – Проспект Свободи – Швабська – площа Петефі – вул. Льва Толстого – площа Богдана Хмельницького – Дружби Народів – площа Народна, пам’ятник Т.Г. Шевченка. Просимо всіх в цей час вийти на узбіччя дороги зазначеного маршруту та віддати останню шану бійцю, зустрівши його «живим коридором» з квітами, запаленими свічками, прапорами.

О 13.00 год. на площі Народній, розпочнеться чин похорону, церемонія прощання та військового почту загиблого Героя України сержанта Олександра Грабара, після чого, о 14.10 год., вирушить траурний кортеж до Пагорбу Слави, де відбудеться поховання Героя – Алея Слави (кладовище Кальварія).

МАРШРУТ ПЕРЕМІЩЕННЯ КОРТЕЖУ: Народна – Довженка – Поштова – Жупанатська – Тиха – Пагорб Слави. Просимо всіх в цей час вийти на узбіччя дороги зазначеного маршруту та віддати останню шану бійцю, зустрівши його «живим коридором» з квітами, запаленими свічками, прапорами.

У полеглого Героя, якого рідні називали Шони, залишилися мати, доньки, брат та онучка, яка народилась під час його служби в лавах ЗСУ. 

02 червня 2023р.

Теги: війна, прощання, захисник, Олександр Грабар, полеглий

Коментарі

Віктор 2023-06-02 / 16:45:10
Щирі співчуття рідним і близьким!Вічна память!Шана Герою!

НОВИНИ: Соціо

00:08
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 5
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 2
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
» Всі новини