Що таке бородавка, звідки вона береться на шкірі та чому варто її видаляти

Бородавка — це невелике доброякісне новоутворення на шкірі або слизових оболонках людини, яке зазвичай має грубу нерівну поверхню. Бородавки можуть з'являтися на будь-якій частині тіла, включаючи руки, ноги, обличчя, статеві органи та інші ділянки. Зазвичай ці утворення не викликають болю чи дискомфорту, але в деяких випадках можуть бути сверблячими або навіть кровоточити.

Якщо ви помітили новоутворення в себе на шкірі, неодмінно проконсультуйтесь із лікарем. За посиланням https://goldlaser.com.ua/nashi-uslugi/lazernaya-dermatologiya/udalenie-borodavok/ можна записатись на консультацію до кваліфікованого лікаря-дерматолога в клініку GoldLaser в Києві.

Звідки на шкірі з'являються бородавки?

Бородавки з'являються в результаті інфекції вірусом папіломи людини (HPV). Цей вірус передається від людини до людини через прямий контакт зі шкірою або слизовими оболонками, що містять вірус. Існують різні типи вірусу папіломи людини, які можуть викликати різні типи бородавок.

Інфекція вірусом папіломи людини може відбуватися різними шляхи, це може бути статевий акт, контакт зі шкірою або речами, які містять вірус, а також через пошкодження шкіри чи/і слизових оболонок. Люди зі слабким імунітетом, такі як діти, підлітки, люди похилого віку та люди зі захворюваннями, що пригнічують імунну систему, є більш схильними до інфекції вірусом папіломи людини та розвитку бородавок.

У сучасній косметології бородавки можуть бути видалені різними методами: лазерна терапія, кріохірургія, хімічний пілінг, мікротокова терапія та інші. Вони дозволяють видалити новоутворення та інші косметичні дефекти, покращити стан шкіри та її естетичний вигляд.

Для успішного видалення, варто обрати кваліфікованого косметолога, який проведе процедуру з урахуванням індивідуальних особливостей шкіри та ступеню пошкодження.

Чи треба видаляти бородавки?

Хоча бородавки зазвичай є безпечними, іноді вони можуть становити проблему і вимагати видалення. Ось декілька причин, чому краще видаляти бородавки:

  1. Естетичний аспект. Бородавки можуть бути причиною розвитку комплексів, особливо якщо вони знаходяться на видному місці.
  2. Дискомфорт. Бородавки можуть бути доволі болючими або сверблячими, особливо якщо вони знаходяться на руках або ногах, а тертя від одягу або взуття може викликати дискомфорт.
  3. Ризик інфекції. Якщо бородавка знаходиться на місці, де є ризик травми (наприклад, на руках), вона може пошкодитися, кровоточити або інфікуватися.
  4. Ризик розвитку онкології. Хоча бородавки зазвичай є доброякісними, іноді вони можуть стати злоякісними утвореннями. Якщо бородавка змінюється у розмірі, кольорі або формі, слід неодмінно проконсультуватися з дерматологом.

Видалення бородавок зазвичай є безболісним процесом і може бути проведене за допомогою різних методів, таких як кріотерапія, електрокоагуляція, лазерна терапія та інші. Одним з найбезпечніших і найефективніших методів є лазерне видалення новоутворень на шкірі. Лазер дає змогу видалити утворення цілком, не лишаючи мікрочастинок і не розносячи інфекцію на здорову шкіру. Більшість сучасних клінік видаляє родимки, папіломи та бородавки саме лазером.

02 травня 2023р.

Теги: бородавка, папілома, HPV, дерматолог, GoldLaser

НОВИНИ: Різне

18:27
Лайфхаки догляду за комбінованою шкірою
20:55
Велика родина за святковою вечерею: як вибрати зручний стіл
21:54
Jooble – кращий сайт для пошуку роботи, і ось чому
15:05
Що таке крафт папір і яка його сфера застосування?
02:11
/ 2
Фіцо назвав "пердінням" збір словаками €4 млн для України
15:18
/ 1
Косметичний ремонт у помешканні - як підготуватися, щоб все пройшло як і годиться
14:40
Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною – ДПСУ
13:08
Чи потрібен вугільний фільтр для води
20:07
Якими бувають стаканчики
16:56
Як доглядати за біговими кросівками: поради та трюки
16:30
Як купити вуличний ліхтар: особливості вибору якісного приладу
16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
» Всі новини