Президент США Байден неоголошено приїхав до Києва

Президент США Джозеф Байден перебуває з візитом у Києві 20 лютого.

Президент США Байден неоголошено приїхав до Києва

Про це свідчать фото та відео очевидців, про це згодом повідомили також президент Володимир Зеленський у Telegram, Washington PostNew York Times, керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

Деталі: Байдена помітили біля Михайлівського собору. Під звуки повітряної тривоги президент США вшанував пам'ять загиблих захисників України.

Згодом те, що президент США перебуває у Києві, офіційно підтвердив у Telegram Зеленський, опублікувавши спільне фото з Байденом. 

Пряма мова Зеленського: "Джозефе Байдене, вітаю в Києві! Ваш візит – це надзвичайно важливий прояв підтримки для всіх українців". 

Видання Washington Post назвало візит Байдена "несподіваним, драматичним і ризикованим": "У понеділок президент Байден здійснив драматичний, неоголошений візит до Києва, демонструючи сильну американську підтримку Україні всього за чотири дні до річниці повномасштабного вторгнення Росії.

Байден під час свого візиту до Києва заявив, що український народ допоміг осягнути значення демократії та проявив себе унікальним чином. 

Про це повідомила пресслужба Офісу президента України і сам Байден у Twitter: "Багато що змінилося з часу останньої поїздки. Сталися жахливі речі, вторгнення, але водночас українці проявили себе так, як дуже мало народів проявляли себе будь-коли у своєму захисті. І вони допомогли нам осягнути значення демократії".

Байден наголосив, що критично важливо – не залишити жодного сумніву в тому, що США підтримують Україну в війні проти агресії Росії. За його словами, він приїхав, щоб підтвердити нашу непохитну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України.

Байден також розповів про намір обговорити, як США та союзники можуть найефективніше допомогти Україні в боротьбі за свободу та незалежність. 

Дещо пізніше Президент Джо Байден оголосив про виділення пів мільярда доларів додаткової допомоги Україні під час несподіваного візиту до України в понеділок. Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє CNN. У спільній заяві з президентом України Володимиром Зеленським Байден сказав, що пакет допомоги включатиме більше військового обладнання, в тому числі артилерійські боєприпаси, більше реактивних снарядів і гаубиць. Зеленський сказав, що вони з Байденом говорили про "далекобійну зброю і зброю, яка все ще може бути поставлена в Україну, навіть якщо вона не постачалася раніше". У своєму виступі Байден говорив про стійкість українського опору, оскільки війна триває вже майже рік.

Президент США Джо Байден заявив також, що через рік після вторгнення в Україну "загарбницька війна Путіна прямує до поразки".

Про це повідомляє CNN.

"Путін думав, що Україна слабка, а Захід розділений. Він думав, що зможе пережити нас. Я не думаю, що він так думає зараз, - сказав Байден, стоячи поруч з президентом України Володимиром Зеленським.

"Він просто явно помилявся. Рік потому докази цього знаходяться тут, в цій кімнаті. Ми стоїмо тут разом ", - сказав Байден про Путіна.

Візит Байдена в Україну, його перший візит з моменту вторгнення, став дуже символічним моментом, покликаним продемонструвати тривалу американську підтримку України та її народу.

Президент США нагадав про початок війни, коли світ з тривогою спостерігав за нарощуванням російських військ уздовж українського кордону.

У своїй промові Байден пригадав, як вони з Зеленським розмовляли по телефону, коли "російські літаки були в повітрі, а танки перетинали ваш кордон".

"Ви сказали мені, що чули вибухи на задньому плані. Я ніколи цього не забуду" – заявив він.

"Світ ось-ось мав змінитися", - сказав Байден, згадуючи, що Зеленський попросив його зробити в тій телефонній розмові: "Зберіть лідерів світу. Попросіть їх підтримати Україну".

"Ви сказали, що не знаєте, коли ми зможемо знову поговорити. Тієї темної ночі рік тому світ буквально готувався до падіння Києва. Можливо, навіть до кінця України" – сказав президент США.

"Рік потому Київ стоїть. І Україна стоїть. Демократія стоїть. Американці стоять з вами, і світ стоїть з вами ", - заявив він.

Байден також сказав, що Київ "заволодів частиною його серця".

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван розповів про деталі розмови Джо Байдена з українським президентом Володимиром Зеленським у Києві.

Про це повідомило видання The Guardian.

"Вони говорили про найближчі місяці з точки зору поля бою, про те, що потрібно Україні, про можливості для досягнення успіху на полі бою. Вони говорили про потреби України в енергетиці, інфраструктурі, економічній підтримці, гуманітарні потреби, а також про політичний бік справи, зокрема про майбутню сесію Генеральної Асамблеї ООН щодо України, а також про українську формулу миру та зусилля України, спрямовані на те, щоб заручитися міжнародною підтримкою справедливого, стійкого і тривалого миру, побудованого на принципах Статуту ООН, головними з яких є суверенітет і територіальна цілісність", - заявив Салліван.

На питання про те, чи говорили Байден і Зеленський про конкретні системи озброєнь, зокрема винищувачі F-16, які можуть бути надані Україні, Салліван відповів нечітко.

"Я думаю, що обидва президенти виклали свої погляди на низку різних можливостей, які обговорювалися в пресі, як нещодавно, так і протягом кількох місяців, і я на цьому зупинюся", - сказав він. 

Як повідомлялося, Байден лише у п'ятницю вирішив здійснити ризикований візит до Києва після того, як отримав брифінг в Овальному кабінет від провідних членів своєї команди з національної безпеки.

За кілька годин до його від'їзду Байдена Сполучені Штати поінформували Росію про плани відвідати українську столицю з метою уникнути конфліктних ситуацій.

Президент США Байден неоголошено приїхав до Києва

20 лютого 2023р.

Теги: війна, Байден, США

Коментарі

jurius 2023-02-25 / 12:20:57
Існує давно помічена закономірність: чим більше друга армія світу доводить свою неспроможність, тим більше путінопітеки лякають Україну якимись незрозумілими наслідками і тим більше починають серти в коментах. Так що шановні колеги, активність русні в коментах хороший знак )

до "до нижнього" 2023-02-24 / 12:59:48
Займися, ліпше, мацкальськими казнокрадами, якотрі розокрали "другу в світі армію" до уровня армій африканських країн ))

До нижнього 2023-02-24 / 12:41:45
Правильно пишеш ,Казнокраду украIнськых треба буде добити абрамсами ! Дай п’ять , братела)

Йончийови 2023-02-24 / 12:29:34


Вни ся появлять иппен тоди, коли треба буде добити вас, кремлядів


Йончi 2023-02-24 / 12:25:45
Де обIцянi абрамси ?

до Свобода, Гукан, До редакціі 2023-02-23 / 10:52:58
Батерфляй, ти бик лаптєголовий з Мук.Нет вже сюди в коменти переповз? В дурку пшов, тобі давно вже було сказано!

Закарпатець 2023-02-23 / 08:17:49
Гукан і в Африці гукан. Видно мама, коли родила гукана, опустила його тімячком на підлогу.

Гукан 2023-02-23 / 07:01:10


З мордорською пропагандою - на інші ресурси, де таке толерується. Якщо ще знайдете такі за наслідками "СВО" путіна. Коментар видалено. Адмін


Віктор Пащенко 2023-02-22 / 10:26:03
Ця істерія в коментарях є найкращим свідченням російсько-путінського гаплика. Тому я б радив Олегу залишити її для історії.

закарпатець 2023-02-22 / 08:51:59
Спасибі США, спасибі Європі за те, що допомагають Україні вистояти у протиборстві із мавпами йоб.... із-за поребрика. Спасибі тим, хто допомагає нам зброєю, щоби українці нищили новоявлену татаро-монгольську орду немиту, мусульманско-буддистську.
А тим бидлякам, що живуть у закарпатському центрі Європи, жеруть український хліб, але готові вилизати вузькооким бурятам і відс.. кадирівцям, можу сказати одне: "пішли ви за російським кораблем".

jurius 2023-02-22 / 00:53:43
Подобається мені, коли прихильники путінського тоталітаризму прикриваються свободою. Найбільша свобода яку ви заслуговуєте це свобода обирати куди вас бити

Свобода 2023-02-21 / 19:11:38
НашI суперкопи знайшли тих хто шмаляв по « небеснIй сотнi “ ? Чи бояться вийти на посольство сша ?)) Тепер видаляйте комент, журнаглисти )))

сорри 2023-02-21 / 12:29:07
Якби не підтримска США, ця дика орда вже би вирізала, ґвалтувала і мародерила по всій Україні.
США - не білі і пухнасті. Але й точно не чорні і паскудні, як сусідський Мордор.
Дякуємо американському народу за підтримку!

jurius 2023-02-21 / 12:15:10
А ось я не чудуюся що є такі доб...би як нижній, які рік після початку повномасштабної агресії готові цілувати путіна в зад

до нижчого 2023-02-21 / 11:35:18
Чудуюся що є ще такі наївні і глупі люди

закарпатець 2023-02-21 / 08:48:38
Боже бережи Америку. Дай Бог здоров'я Президенту США.
Смерть смердячій, вузькоокій орді.
Спасибі вам друзі за допомогу.

Роіко 2023-02-20 / 19:31:48
Напишіть ліпше щось про прокурорів, про них цікавіше читати:))

njksr 2023-02-20 / 19:12:24
ОПЯТЬ СИСЬ НЕБРИТИЙ БОМЖ БУДЕ ТУТ ВИСІТИ 2 МІСЯЦІ? ДОКИ ПОПИ АБО ПРОКУРОРИ ШОСТ НЕ НАЧУДЯТЬ(((

злий 2023-02-20 / 16:17:54
Це капець потужний і безпрецедентний сигнал!

НОВИНИ: Різне

20:07
Якими бувають стаканчики
16:56
Як доглядати за біговими кросівками: поради та трюки
16:30
Як купити вуличний ліхтар: особливості вибору якісного приладу
16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
» Всі новини