На Закарпатті чоловік у змові з митниками незаконно завіз техніку на 100 млн грн (ФОТО)

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили групу осіб у вчиненні умисного ухилення від сплати податку на додану вартість та мита в особливо великих розмірах. Діяльність згаданої групи призвела до фактичного ненадходження до Державного бюджету України коштів в розмірі понад 14 млн грн.

На Закарпатті чоловік у змові з митниками незаконно завіз техніку на 100 млн грн (ФОТО)

Також викрито змову зі службовими особами Закарпатської митниці Держмитслужби. Одному з громадян повідомлено про підозру. Телефони, ноутбуки та аксесуари відомої торгівельної марки, що були незаконно ввезені в Україну на суму орієнтовно 100 млн грн арештовано.

Слідством встановлено, що згадана група осіб, за попередньо розробленим злочинним планом, з метою незаконного особистого збагачення, організувала ввезення товарів із порушенням встановлених митних правил переміщення товарів через митний кордон України.

Організатор схеми, домовився з певними особами на території сусідньої країни, які надали водію митні (транспортні накладні, рахунки, документи митної гарантії) та інші документи, необхідні для вивезення вказаних товарів з іншої країни до України.

Для реалізації злочинного наміру з приховування вантажу від митного контролю та митного оформлення водій, за сприяння певних службових осіб Закарпатської митниці Держмитслужби, обрав на пункті пропуску транспортну смугу «зелений коридор», що посвідчує відсутність товарів, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та податкуванню. Службовці Держмитслужби в свою чергу здійснили реєстрацію іншого транспортного засобу з іншим реєстраційним номером, ззовні схожого на транспортний засіб, яким перевозився вантаж, та шляхом бездіяльності забезпечили непроведення контрольних заходів з перевірки додержання громадянином митних правил.

Таким чином на територію України без декларування потрапила різноманітна техніка відомого світового бренду, а саме мобільні телефони різних моделей та характеристик в загальній кількості понад 2000 штук, понад 200 ноутбуків, годинники цієї ж марки, навушники, планшети тощо.

В ході слідства також було отримано додаткові докази, що підтверджують попередню змову осіб.

Внаслідок вчиненех дій група осіб, в порушення вимог ст.ст. 36, 206 Податкового кодексу України, ст.ст. 266, 289, 295, 374 Митного кодексу України 30.06.2022 вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 212 КК України та ухилилася від сплати до Державного бюджету України суми податку на додану вартість та мита у розмірі майже 14 млн грн.

Окрім того службові особи пункту пропуску Закарпатської митниці Держмитслужби, Західного регіонального управління (м. Львів) Держприкордонслужби, вчинили службове підроблення документів шляхом складання завідомо неправдивих офіційних документів, внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, скоєних за попередньою змовою групою осіб, які заздалегідь, тобто до початку кримінального правопорушення, домовилися про спільне його вчинення.

Наразі водію автомобіля повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податку на додану вартість, мита, що призвело до фактичного ненадходження до Державного бюджету України коштів в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Головного підрозділу детективів БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора та оперативного супроводу співробітників Служби безпеки України, у співпраці з співробітниками поліції ГУНП в Закарпатській області.

30 грудня 2022р.

Теги: техніка, митники, змова

Коментарі

Bubu 2022-12-31 / 03:16:05
A 100.млн гр . Це досить багато .
От якби ви написали на 2 млн$ iз копійками , відразу якось все по другому .

НОВИНИ: Кримінал

23:33
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтрата майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
» Всі новини