Приймання платежів в криптовалюті в Україні

Україна стала однією з перших європейських країн, де були створені передумови для розвитку та легалізації криптовалютного ринку. Так, у березні 2022 року, Володимир Зеленський підписав закон “Про віртуальні активи”, який визначає правовий статус криптовалют. Але чи знали ви, що криптоплатежі вже доступні в деяких торгових точках України?

що таке криптопроцесинг

Розповідаємо, що таке криптоеквайринг та як оплатити криптовалютою товари та послуги вже сьогодні. І бонус для власників бізнесу: в цій статті ви дізнаєтесь як приймати криптоплатежі та до кого звертатися, щоб встановити термінали для розрахунку цифровими активами.

Що таке криптоеквайринг?

На перший погляд, економічний термін “еквайринг” видається незрозумілим, проте без нього важко уявити звичайний день сучасної людини. Саме так називають приймання банківських карток для оплати товарів та послуг. Щоразу, коли ви розраховуєтесь електронними грошима в кафе чи супермаркеті — це еквайринг.

криптоеквайринг

Далі, з розвитком IT-технологій, виник уже звичний нам онлайн-еквайринг, що надає змогу розраховуватися в інтернеті за допомогою віртуального термінала. Ми користуємося цією послугою щоразу, коли здійснюємо оплату в онлайн-магазинах, купуємо квитки на сайті Укрзалізниці тощо.

Наступним етапом, відповідно, став криптоеквайринг, що уможливив приймання платежів у цифрових активах.

Як працює криптоеквайринг?

Здійснювати криптоплатежі можна за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення. По-іншому це називається криптопроцесинг. Для приймання офлайн-платежів торговельні точки встановлюють криптовалютні POS-термінали, що зовнішньо подібні до звичайних пристроїв для розрахунку карткою. Онлайн-криптопроцесинг, зі свого боку, схожий на оплату в інтернеті. Тільки замість надання номера картки та СVV-коду, вам необхідно відправити цифрові активи на гаманець продавця.

криптоеквайринг

Сьогодні найпопулярнішим сервісом, що надає послуги криптопроцесингу в Україні, є Whitepay. Прийом платежів в крипті з його використанням уже реалізували такі компанії як MebelOk, Stylus, CACTUS, ТехноЇжак, ONECARD, eStore, MD Fashion, OKwine.

Як оплатити криптовалютою товари та послуги?

Криптоеквайринг у вищезгаданих торгових точках реалізовано за допомогою офлайнового POS-терміналу Whitepay та спеціальної сторінки на сайті, що здійснює прийом платежів в крипті.

Як оплатити криптовалютою товари та послуги офлайн:

  1. Повідомте продавцю, що ви бажаєте розрахуватися криптовалютою.
  2. Оберіть необхідний актив на екрані термінала.
  3. Ознайомтеся з правилами надання послуг та підтвердіть згоду з ними.
  4. За допомогою смартфона відскануйте QR-код, згенерований терміналом.
  5. Далі у браузері відкриється вікно з реквізитами для здійснення криптовалютного переказу.

Упродовж криптопроцесингу продавець допомагатиме вам та пояснюватиме, як оплатити криптовалютою товар, використовуючи термінал Whitepay.

Після виконання всіх необхідних кроків статус транзакції зміниться з “Очікування депозиту” на “Завершена”, а покупець отримає чек із посиланням на підтвердження оплати. Додатково криптопроцесинг Whitepay захищає покупця від волатильності криптовалют, оскільки курс вибраного активу фіксується на 2 хвилини.

що таке криптопроцесинг

Прийом платежів в криптовалюті вищезгадані компанії можуть здійснювати онлайн. Для цього в процесі оформлення замовлення в інтернет-магазині оберіть серед платіжних методів оплату криптовалютою.

Загалом процес онлайн-оплати схожий на приймання криптоплатежів із використанням POS-терміналу Whitepay. Проте зауважте, що до того, як оплатити покупку криптою, ви повинні мати активи, на кшталт біткоїну, на своєму електронному гаманці.

Чому дедалі більше людей обирають криптоплатежі?

Є декілька причин, чому саме такий спосіб обробки транзакцій, як прийом платежів в крипті, зацікавив український бізнес.

Криптопроцесинг — наступний щабель еволюції грошових переказів та, відповідно, додаткова можливість залучити нових клієнтів. Це повʼязано з високою популярністю цифрових активів: у них інвестують із метою заробітку, а також використовують для захисту своїх фіатних надходжень від інфляції. Тому дедалі більше людей шукають способи, як оплатити криптовалютою товар чи послугу напряму. Це економить час, оскільки виведення цифрових активів на банківський рахунок — досить тривалий процес.

Власники бізнесу, зі свого боку, цікавляться тим, як приймати криптоплатежі, оскільки це ще один спосіб залучення нової аудиторії в умовах активної цифровізації економіки.

Як приймати платежі за допомогою криптоеквайрингу?

Усе, що необхідно для того, щоб додати прийом платежів в криптовалюті за допомогою Whitepay — залишити свої контактні дані. Після цього співробітники криптопроцесинг-сервісу звʼяжуться з вами, та супроводжуватимуть на всіх етапах інтеграції програмного забезпечення. Ви отримаєте повну інформацію про те, як приймати криптоплатежі та всі доступні способи, якими ваші клієнти зможуть оплатити покупку криптою.

приймати криптоплатежі

Проте перед тим, як приймати платежі за допомогою криптоеквайрингу, ви маєте визначитись, як саме будуть оброблятися транзакції. Є два варіанти: конвертувати криптовалюту одразу в гривню, або накопичувати цифрові активи на електронному гаманці.

Переваги криптоплатежів для бізнесу

  • Розширення клієнтської бази завдяки власникам криптовалюти, що, відповідно, збільшить прибуток компанії.
  • Прийом платежів в крипті забезпечує відсутність прихованих платежів та зайвих комісій, які зазвичай мають традиційні платіжні системи.
  • Криптопроцесинг дає змогу приймати платежі від клієнтів з усього світу, що допомагає бізнесу вийти на міжнародний ринок.
  • Використання сучасних технологій збільшує впізнаваність бренду.
  • Клієнти зможуть розплачуватися цифровими активами без зайвої конвертації в гривню.

З огляду на те, що цифрові активи стають звичним фінансовим інструментом для багатьох українців, прийом платежів в криптовалюті — доступний та безпечний спосіб для масштабування бізнесу.

28 грудня 2022р.

Теги: криптовалюта, криптоеквайринг, криптопроцесинг, Whitepay, біткоїн

НОВИНИ: Різне

02:11
Фіцо назвав "пердінням" збір словаками €4 млн для України
15:18
/ 1
Косметичний ремонт у помешканні - як підготуватися, щоб все пройшло як і годиться
14:40
Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною – ДПСУ
13:08
Чи потрібен вугільний фільтр для води
20:07
Якими бувають стаканчики
16:56
Як доглядати за біговими кросівками: поради та трюки
16:30
Як купити вуличний ліхтар: особливості вибору якісного приладу
16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
» Всі новини