Як обрати ноутбук для фрилансера та на що звертати увагу в першу чергу

Віддалена робота є досить розповсюдженою в Україні. Вільнонаймані працівники, тобто фрилансери, самостійно шукають замовників і виконують завдання. За що, власне, й отримують гроші. Зазвичай їхня робота пов’язана з IT та інтернетом. Відповідно, для її якісного виконання знадобиться сучасна та потужна комп’ютерна техніка. Найкращий варіант для мобільної людини – ноутбук. На полицях відомих магазинів представлено сотні моделей лептопів. Але на що варто звертати увагу в першу чергу?

Операційна система: macOS чи Windows

gDGL7-lZfGQRXl-zCqrAnwARq6Ba2LnqA1VqWhhR6VfGdrgkxGU3wbvz_mRy69Is625s6vr7xFxU50whzfTaDf9y6V_aOMvSVKDiCRplM0yO3WtrakabIIbRQ0eVd_TihBcg-h02sDRBPCvvK2Myy9dJwRSSFb0VDFI3NZFAkJabsuwyz0NQR--a4B1h3w

Найчастіше люди обирають ноутбуки, що працюють на операційній системі Windows. Але macOS, що встановлюють на пристрої від Apple Inc, має низку значних переваг. Так, якщо поглянути на популярну лінійку Macbook Air 2020, котра працює на останніх версіях macOS Monterey або Big Sur, відразу помітимо плюси:

  1. Систему вже встановлено на пристрої, щойно ви його придбали та запустили. Покупцю не доведеться витрачати гроші на встановлення ОС. Погодьтесь, це дуже зручно;
  2. Величезна кількість корисних у роботі додатків під будь-які завдання. Написання та форматування текстів. Редагування графіки та відео. Живе спілкування з колегами, де б вони не перебували. Функціональний фірмовий браузер Safari зі зручними вкладками та режимом фокусування, що дозволить повністю зосередитися на роботі;
  3. Операційну систему macOS було розроблено спеціально під MacBook. Вона добре взаємодіє з усіма іншими програмними продуктами та пристроями Apple. Якщо вже маєте iPhone, iPad, AirPods, Apple Watch, матимете змогу без особливих проблем пересилати файли або завантажувати їх із хмарного сховища.

Microsoft теж постійно удосконалює власну ОС. Але оскільки її встановлюють на ноутбуки різних виробників, можуть траплятися різноманітні збої.

Матриця дисплея: Retina, IPS, TN

Попри відносно невеликий екран на MacBook Air, діагональ котрого складає лише 13,3 дюйма, тут застосовано фірмову технологію – Retina з підвищеною щільністю пікселів. Завдяки цьому роздільна здатність екрана сягає 2560х1600 пікселів. На ноутбуках інших виробників, навіть якщо візьмемо ту ж саму цінову категорію, цей показник становить, як правило, 1920 на 1080. Різницю помітити відразу важко. Але якщо змушені впродовж багатьох годин працювати, очі втомлюватимуться менше.

1fY7msL_RO63faf8P0Dpi_kb2pRl-guhLZk_9jdvqjF5mOUF-imk81YLLmC7aF-08FPUDXEXaGjxQbeVkQfNNbEUE9dVxZyMrRBkpNCUI96IBu3nllYn-Ni97spdAqQu_ECUOPYzp7fi_87l_aarJETJ-AAKNOA7LTWqs1Z3Y4ha5g9yNK1X9yGcwcvTEw

Потужні CPU, GPU та технології ШІ (NPU)

Обираючи ноутбуки, смартфони чи настільні ПК, покупці дивляться на специфікації. Їх цікавлять технічні характеристики та “залізо”. Розробники Apple постійно впроваджують новітні технології у власні продукти. На MacBook Air встановлено процесори нового покоління ні чипі Apple M1. У ту ж саму плату інтегровано графічний прискорювач. А окремою родзинкою є система ШІ зі здібностями до машинного навчання. Отже, за показниками потужності та швидкодії навіть найдешевша модель Macbook Air M1 лишає конкурентів позаду.

Висновок. Якщо займаєтеся фрилансом, МакБук – чудовий вибір. Цей лептоп допоможе швидко та якісно впоратися із завданнями будь-якого рівня складності.

26 грудня 2022р.

Теги: фрилансер, ноутбук, МакБук, лептоп

НОВИНИ: Різне

02:11
Фіцо назвав "пердінням" збір словаками €4 млн для України
15:18
/ 1
Косметичний ремонт у помешканні - як підготуватися, щоб все пройшло як і годиться
14:40
Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною – ДПСУ
13:08
Чи потрібен вугільний фільтр для води
20:07
Якими бувають стаканчики
16:56
Як доглядати за біговими кросівками: поради та трюки
16:30
Як купити вуличний ліхтар: особливості вибору якісного приладу
16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
» Всі новини