Ужгород долучився до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" (ФОТО)

Основне завдання кампанії, яка відбувається щороку з 25 листопада до 10 грудня, привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем: запобігання і протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізації діяльності державних установ, громадських організацій заради захисту прав людини.

Ужгород долучився до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" (ФОТО)

Від початку повномасштабного вторгнення росії Україна зіткнулася із безпрецедентним рівнем насильства, болю і травматизації. 

Українські жінки і чоловіки, хлопчики та дівчатка потерпають від злочинів російських військових і найманців, зокрема, від гендерно зумовленого і сексуального насильства, пов’язаного з війною.

Та разом із воєнними злочинами країни-агресора продовжує існувати гендерно зумовлене насильство всередині українського суспільства, яке не менш глибоко ранить постраждалих.

Тож низка громадських організацій та державних установ сьогодні на площі Театральній розгорнули намети, у яких роздавали презентаційні матеріали, розповідали про свою роботу, розмістили й стенд із результатами дослідження щодо домашнього насильства. Із ужгородцями та гостями міста спілкувалися про неприпустимість такого явища як насильство, радили, куди можна звернутися по допомогу. Поставили також інсталяцію із зображенням одного з видів домашнього насильства у вигляді мозаїки – кожен учасник міг взяти собі частинку мозаїки, на якій є QR-код та, відсканувавши його, пройти гру й отримати приз. Після того, як усі магніти розібрали, на стенді, наданому UNFPA, з’явилося гасло «Чуйність переможе насильство». Таким чином організатори інформують суспільство про те, що необхідно протидіяти домашньому насильству, не допускати його у своїх родинах.

Роздавали ще й світловідбивні стрічки, жінкам – екоторби із засобами гігієни та інформаційними листівками тощо. Провели квест «Острівці безпеки», учасники якого «відвідували» за місцем знаходження організації та установи, які надають підтримку постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства.

Учасники акції «Бузкова стрічка» стали у коло із стрічкою у руках і розрізали її як символ заклику «розірви коло» домашнього насильства.

Долучилися до акції департамент соціальної політики Ужгородської міської ради, міський центр соціальних служб, Ужгородський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Управління патрульної поліції в Закарпатській області, Ужгородське районне управління поліції, Управління дотримання прав людини Національної поліції України, Закарпатський обласний центр соціально-психологічної допомоги, департамент соціального захисту населення Закарпатської ОДА, Фонд ООН у галузі народонаселення, громадська організація «НЕЄМІЯ», Закарпатська громадська жіноча організація «Веста», громадська організація «Крим SOS», кар’єрний центр ВОНАхаб та інші.

У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі, 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Ужгородська міська рада долучилася до акції завдяки участі у проєкті «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення.

25 листопада 2022р.

Теги: насильство, акція

НОВИНИ: Соціо

10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 22
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 9
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
» Всі новини