Колишній голова КС Тупицький незаконно перетнув кордон на Закарпатті

Перевізником була особа з подвійним, українським і угорським, громадянством

Колишній голова КС Тупицький незаконно перетнув кордон на Закарпатті

Офіс генерального прокурора наголошує, що ексголова Конституційного суду в незаконний спосіб залишив територію України, обставини його перетину кордону розслідуються.

Про це керівник департаменту з розслідування "справ Майдану" Офісу генпрокурора прокурор Олексій Донський повідомив у коментарі "Українській правді: "Колишній голова КС не перетинав кордон разом із своєю вагітною дружиною та неповнолітніми дітьми. Він перетнув кордон у чужому автомобілі, яким керувала особа з подвійним (українським та угорським) громадянством і для перетину кордону пред'явила паспорт громадянина Угорщини.

Разом із ним у цьому авто так само незаконно перетнули кордон ще дві особи чоловічої статі призовного віку, які, як і ексголова КС, не мали права на його перетин. Ці особи, до речі, не мають відношення до екссудді, вони просто скористалися одним "таксі можливостей", якщо можна так висловитися. Тому твердження Тупицького про його нібито вибіркове переслідування за незаконний перетин кордону не мають під собою підгрунтя".

Стосовно родини Тупицького Донський пояснив, що його вагітна дружина разом із дітьми дочекалася, поки її чоловік пройде кордон, і лише через кілька годин після цього, машиною родини, на цілком законних підставах перетнула кордон сама.

Що ж до довідки про те, що особа не підлягає мобілізації, прокрор пояснює, що подібна довідка, сама по собі не рівнозначна праву на виїзд і не дає такого права. Перелік підстав звільнення від мобілізації і перелік підстав для виїзду за кордон - різні.

Донський наголосив, що наразі за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора слідчі ДБР за вказаними фактами проводять досудове розслідування.

Крім епізоду організації незаконного переміщення колишнього голови Конституційного суду (провадження відкрито в квітні 2022 року – ред.) встановлено ще близько двох десятків епізодів організації незаконного переміщення осіб через ПП Косонь та Лужанка упродовж березня-лютого цього року, додав представник ОГП.

Розслідування УП виявило, що 59-річний колишній голова і екссуддя Конституційного суду України Олександр Тупицький вже пів року проживає в австрійському Відні як біженець і стверджує, що перетнув український кордон законно, як "звільнений від мобілізації".

Тупицького підозрюють у підкупі свідка і введенні в оману суду у справі колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Татькова й "Зуєвського енергомеханічного заводу". Сторону обвинувачення представляють Сергій Новіков та Олексій Донський.

У кінці березня стало відомо, що відсторонений голова Конституційного суду Олександр Тупицький неофіційно виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення Росії, попри заборону виїзду за межі держави чоловікам призовного віку та його статус обвинуваченого у кримінальному провадженні.

У травні Тупицького було оголошено у міжнародний розшук. У липні його заочно заарештували. Сторона обвинувачення мала намір ініціювати процес екстрадиції.

22 вересня 2022р.

Теги: Тупицький

Коментарі

Знову ЗАКОН 2022-09-24 / 14:02:35
Лишіть його най щасливо їде, всі такі най за ним шурувуть, може скорше війна закінчиться.Не в тому проблема що поїхав злодій, а в тому що повернеться. Вас не дістали злодії що так за ними жалієте?

Берегово правда 2022-09-23 / 21:10:53
Те що зами поліціі берегова міняли номерні знаки на авто Тупицького перед кордоном у полі це правда у компетентних служб є відеоматеріали з даного приводу і триває розслідування. питання як можуть діючі працівники поліці допомагати колишньому регіоналу???? На мою думку вони і виїзд організували йому разом із Варгою

Ваня 2022-09-23 / 19:38:40
По реальним подіям і цим коментарям видно, що нич не міняється в силових структурах за останні 20 років, навіть під час війни в пошані і ціні перевертні і бандюки в паганах, просвіту не дуже і видно, як їх не називай, бо все рішає Бабло, уви.

Ужгородець 2022-09-23 / 18:54:38
А хіба не знають дописувачі, що Варга Михайло був шнирьом, разом з Ісаком Романом у начальника УСР Іванківа і прибивали йому теми, носили бабл і отримували за це доляху відкату у доларовому еквіваленті. Тому напевно небідним і прийшов у Берегово. Такого падлюку і ворога закарпатського народу ще потрібно пошукати…

Іванюк 2022-09-23 / 11:52:28
перетнути кордон це не проблема.Я можу порішати,особливо дпя своїх однопартійців із рідної.Так я порішав у серпні Василькові Цільо з Берегів поїхати в Монтенегро.такса 300 баксів.

пенсіонер 2022-09-23 / 11:26:09
Поміняйте закарпатських поліцейських, прикордонників та митників на сумських або чернігівських.
Там люди повоювали, хай трохи відпочинуть в Закарпатті, а наші курортники хай трохи послужать державі в тому регіоні. Ніби одну Присягу на вірність Україні приймали.
Можна наших поліцаїв, митників і приукордонників і в донецький регіон або в харківський направити так, хоча б на пару років.

ЗАКОН для всіх 2022-09-23 / 10:15:20
Все там нормально не переживайте, винуватця не буде.

Штаб 2022-09-23 / 10:08:42
На Закарпатті є професіонали і порядні нач поліці це хуст , рахів ,мукачево та перечин всі інші це бутафорія!

Правда 2022-09-23 / 07:36:37
Не захищайте продажного мента!!!

До на ч ГУНП 2022-09-23 / 07:23:25
Що значить «прийшов небідною людиною» там крав???? Вар..га то і є ГІВ.. Но !!! знають ті хто його знає ближче. І те як він контрабас затягує через Делівері свого кумчика це не офіцер це фуфил!!!

Мішак Варг 2022-09-23 / 07:17:50
Так мене в Берегові колектив любить бо я на них не звертаю уваги а займаюся корупційними схемами а яйфони я влупив тому що сабадош від мене крисив і не заявляв про повну кількість товару це мені мій зам так повідомляв Яник касир. навіщо я дурень на п’янках хвалився що у місяць 50 тон заробляю ще і на верх віддаю от я дурень . А ДТП доречі я вже порішав ))))

Смішно 2022-09-23 / 06:54:55
Особливо коли пишуть що Варга прийшов в УСР не бідною людиною)) про ДТП взагалі мовчу….Але правда є одна, яка потім все рівно вилізе….

Вуву 2022-09-23 / 01:25:41
Йому мабуть саме СБУ робило прикриття .
Інакше як можна пояснити. Незаконний перетин кордону .
Ну як ?

До «Начальнику ГУНП» 2022-09-22 / 22:13:57
На Варга М. стало литися дуже багато гівна після затримання рекордної контрабанди «Айфонів», я спробував розібратися і дивіться що виходить:

Після приходу Варги М. керівником перше що він зробив це об’явив війну наркоманії, якщо хтось пам’ятає того року в КУМА Кантора Степана (який на той час був заступником) виявили посів коноплі і повне горище вдома, 3-х збутчиків метанфітаміну затримано на гарячому. Після чого вигнав Кантора Стьопку його праву руку Бітоі Іштван та хабарника Катоана Васю.

Дальше вперше в історії поліція району затримує рекордну кількість контрабанди майже на 90 міліонів гривень післ чого знімають з посад Сабадоша начальника митниці з його вірними псами, ламається схема в ДБР СБУ та такзване ДВБ.

Варга М. прийшов на посаду з УСР вже не бідною людиною і це всі знають тому я не почув від жодного підприємця що робився тиск!!!!

Кожен поліцейський цього відділу поліції висловлюється тільки позитивно про Варгу М. Та його команду яку він забрав із собою, і говорять що такого адекватного і компетентного керівника ще не було. Тому всі хто хоть шось має у своїй голові потрібно розібратися для себе!!!!


P.S звичайно контрабандисти, митники, збиті з кормушок правоохоронці будуть робити все можливе для дискридитації незручного керівника ПОЛІЦІЇ

Цікаво 2022-09-22 / 22:11:12
Так були начальство Берегівської поліції у тій резонансній ДТП чи то на них бідняг наговорили люди??? Чи вже все за бабло порішали?Хто знає?

Іван 2022-09-22 / 21:00:26
Це я так бачу написав або наркоман Стьопка Кантор або тупорилий Васька Катран

Начальнику ГУНП 2022-09-22 / 20:25:51
А чи знаєте ви пане генерале що два заступника начальна Берегівського відділку поліціі міняли номерні знаки на автомобілі цього судді перед Кордоном у берегові???!!!! Під чітким патронацтвом керівника місцевої поліціі Михайла Варги???! Таким чином вказані службові особи сприяли незаконно му переміщенню особи через державний кордон України та є учасниками злочину ст332 ККУ!!!! Скільки ще терпіти цим берегівським перевертням, які трощать людей в ДТП тікають з місця пригоди далі фальсифікують матеріали ДТП (один із керівників поліціі берегівщини) кришують контрабанду та вирощування наркотиків у полях берегівщини і все це під час війни у державі ГАНЬБА!!!!!

НОВИНИ: Кримінал

11:05
/ 2
Фінансові порушення на понад 1,1 мільйона гривень виявили аудитори в освітній галузі Великоберезнянської громади
17:53
Пенсіонера з Тячева затримали на спробі переправити до Румунії двох "водолазів"
10:40
/ 4
За фактом хуліганських дій біля ТЦК у Виноградові поліція відкрила кримінальне провадження
15:58
На Закарпатті передали ЗСУ автомобілі, які керівник ГО ввіз як гуманітарну допомогу та продавав
15:41
Справу закарпатця, який видурив у дружини військового $10,5 тис. за "звільнення з полону", передали до суду
15:31
Через Закарпаття без декларування намагалися везти з Німеччини побутової хімії на понад мільйон гривень
14:22
Жителя Велятина на Хустщині, який п'яним зарубав свого гостя сокирою, засудили до 8 років ув’язнення
11:20
/ 4
Через контрабандні сигарети 25-річний студент позбувся на кордоні з Угорщиною свого "Мерседеса"
13:12
/ 1
Злодій із Собатина протягом кількох днів виніс із магазина в Іршаві товару на 10 тис. грн
23:16
/ 3
На Берегівщині керівник одного з підрозділів Управління ДСНС на Закарпатті системно приторговував метамфетаміном
15:04
У Ганичах на Тячівщині затримали місцевого наркоторговця
10:48
/ 1
Директору та головному бухгалтеру Карпатського біосферного заповідника повідомлено про підозру
10:44
"Безправному" водієві "під кайфом", що порушив ПДР на трасі біля Середнього на Ужгородщині, виписали штрафів на 90 тис. грн
19:29
/ 2
80-річному жителю Пилипця, що застрелив собаку, "світять" до 3 років тюрми
23:33
/ 4
В Ужгороді вслід за підрядником з Харкова про підозру в розтраті майже 3 млн грн на ремонті доріг повідомлено спеціалісту з технагляду
23:08
Cуд у Тячеві звільнив від покарання підприємця, який п'яним вдарив поліцейського
14:54
У Костилівці на Рахівщині троє грабіжників у масках і зі зброєю погрозами вбивством відібрали в 79-річної жінки $8,5 тис. і "ювелірку"
17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
» Всі новини