Чергова сесія Закарпатської облради відбулася в Ужгороді

Минулої п’ятниці в Ужгороді відбулося пленарне засідання шістнадцятої сесії обласної ради У-го скликання, яке провів голова облради Михайло Кічковський. Після затвердження порядку денного, він оприлюднив депутатські запити з актуальних для населення області питань: Миколи Рішка, Миколи Ковача, Чабо Пейтера, Юрія Дупка, Олександра Антала, Василя Дряшкаби, звернення Віктора Бирковича.

Відтак, депутати заслухали інформацію голови ОДА Олега Гаваші «Про звіт обласної державної адміністрації щодо здійснених повноважень, делегованих їй обласною радою».
    Детальний аналіз про виконану роботу за звітний період, конкретні показники по всіх напрямках діяльності виконавчої влади регіону депутати отримали в інформаційно-аналітичних матеріалах, підготовлених відділами та управліннями ОДА.
    Звіт очільника облдержадміністрації рішенням сесії взято до уваги як такий, що засвідчує про взаєморозуміння й активну, результативну роботу двох гілок влади, спрямовану на економічне піднесення краю та зростання добробуту і успішне вирішення соціальних проблем населення області.
    Про те, що питання розвитку медичної галузі - одне з пріоритетних для виконавчої і самоврядних влад свідчить розгляд цілої низки проектів рішень щодо внесення змін до діючих програм. Зокрема, таких як Обласна програма «Цукровий діабет на 2006-2008 роки», «Протидії захворюванню на туберкульоз в області на 2007-2011 роки», «Репродуктивне здоров’я населення Закарпатської області на період до 2015 року».
    З урахуванням звернень населення стосовно підвищення цін на товари першої необхідності, в т. ч. на ліки, внесено зміни та доповнення до «Програми медикаментозного забезпечення ветеранів Великої Вітчизняної війни на 2006-2010 роки».
    Розглянуто проекти рішень і внесено зміни і доповнення до низки програм, які стосуються екології Закарпаття, убезпечення населення від наслідків стихійного лиха тощо. З особливою увагою підійшли депутати до розгляду проектів рішень стосовно удосконалення Програми розвитку транскордонного співробітництва.
    В порядку контролю за виконанням ухвалених радою програм голова обласного фонду інвестування об’єктів соціальної сфери та промисловості Микола Андрусь звітував про хід виконання обласної цільової програми «Власний дім на 2006-2011 роки», а начальник головного управління зовнішньо-економічних зв’язків, європейської інтеграції та туризму облдержадміністрації Ернест Нусер інформував депутатів про хід виконання «Програми формування позитивного інвестиційного іміджу області на 2007-2008 роки».
    На пленарному засіданні затверджено звіт про виконання обласного бюджету за 1 квартал 2008 року та внесено зміни до рішення обласної ради від 12 січня 2008 року «Про обласний бюджет на 2008 рік».
    На сесії ухвалено також низку рішень стосовно ефективного використання надр, корисних копалин.
    Прийнято ряд звернень до Верховної Ради, Кабінету Міністрів України. Серед них - зміни щодо статусу та соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, фінансування регіональних програм «Власний дім» з державного бюджету, внесення змін до чинного законодавства в частині поширення пільг для суб’єктів господарювання - фізичних осіб, які працевлаштували інвалідів та ін.
    Незважаючи на неодноразові звернення обласної ради, обласної державної адміністрації в Кабінет Міністрів України щодо вкрай важкої ситуації на Солотвинському солеруднику - однак потрібної невідкладної фінансової допомоги цьому підприємству, чітких дій з докорінного поліпшення становища до цього часу немає. Депутати прийняли рішення провести виїзну позачергову сесію обласної ради у смт.Солотвино, адже зволікання загрожує не лише колективу солерудника, але й усьому населенню селища та навколишніх населених пунктів.

Сайт Закарпатської обласної ради
27 травня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
» Всі новини