В Ужгороді у лікарні від коронавірусу померла 23-річна вагітна (ФОТО)

Матір дівчини звинуватила медиків у халатності.

В Ужгороді у лікарні від коронавірусу померла 23-річна вагітна (ФОТО)

У Закарпатській обласній клінічній лікарні імені А. Новака 10 лютого померла 23-річна Марія, яка була на четвертому місяці вагітності. У неї діагностували 90% ураження легень. 


Дівчина ніколи не хворіла, а вагітність минала спокійно

Мати покійної 23-річної Марії розповіла, що її донька  ніколи не хворіла та була двічі вакцинованою. Її вагітність минала добре, всі аналізи були в нормі, проте орієнтовно два тижні тому в неї діагностували COVID-19.

"Вона була двічі вакцинована, ніколи не хворіла, тест показав позитивний результат на коронавірус. Спочатку доньку поклади в Ужгородський міський пологовий будинок, в гінекологічне відділення, оскільки наближались вихідні дні і ми хотіли перестрахувалися. На п’ятий день у лікарні о 19:00 вона мені зателефонувала та плакала. Дочка говорила, що їй тяжко дихати, болить спина і не може рухатись. Черговий лікар оглянув, приписав масаж. На наступний день невропатолог поставив діагноз "ковідна" неврологія. Лише на 8 день, коли сатурація впала до 75 і вона почала задихатись, зробили КТ, яке показало 90% ураження легень. Вона у тій лікарні вісім днів лежала, а медики нічого не зробили, щоб допомогти", - каже Неля Стасишена.

Мати покійної додала, що після цього її доньку спочатку перевели до реанімації пологового будинку, а потім – до обласної лікарні.

"Її підключили до кисню, через два дні перевели до реанімації обласної лікарні, але було вже пізно", - каже мати дівчини.


Мати вагітної у соцмережах благала про допомогу
в очільника МОЗ

Мати покійної напередодні трагедії в соцмережах зверталась до міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка з проханням відправити фахівців до Закарпатської обласної лікарні, проте вже через кілька годин її 23-річна вагітна донька померла. 

"Померла моя донечка, моє миле котеня, яка забрала з собою і ненародженого хлопчика. Вона так хотіла жити, бути мамою. Не судилось. Спочивай з Богом, моє дитя. Ти пішла у вічність не сама, ти там будеш зі своєю дитинкою. А я тут одна. Прости, моя дитино, що не врятувала тебе від злої смерті", - написала в соцмережах жінка. 

Жінка вважає, що якби її доньці надали кваліфіковану медичну допомогу, вона б була жива

Неля Стасишена у коментарі ТСН.ua розповіла, що 23-річна Марія була її єдиною дочкою. У 2022 році жінка планувала закінчити магістратуру. Вона мріяла стати правознавцем. 

"Вагітна молода 23-річна жінка через халатність та байдужість лікарів покинула всіх нас. У мене була одна єдина донька, яка в цьому році мала закінчити магістратуру", - розповіла нам мати покійної. 

Неля Стасишена вважає, що її донька була б живою, якби їй вчасно надали кваліфіковану медичну допомогу.

"Я вважаю, якщо б вона вчасно отримала відповідне лікування, то трагедії б не було. А мене вже ніколи не назвуть мамусею та бабусею", - каже мати покійної.


У Закарпатській обласній лікарні чекають на результати експертиз

У Закарпатській обласній клінічній лікарні у коментарі ТСН.ua повідомили, що 23-річна жінка була госпіталізована до них у тяжкому стані, згодом вона померла. 

"Хвора була переведена до нас орієнтовно три дні тому у вкрай важкому стані. Наразі до встановлення результатів експертиз жодних коментарів ми не готові надавати", - повідомили нам у лікарні. 

 

12 лютого 2022р.

Теги: коронавірус, COVID-19, смерть

Коментарі

Цікаво 2022-02-15 / 21:25:39
А хіба можна відвідувати ковідних хворих? З якого часу?
Питання, звісно, риторичні.
А на рахунок того, чому вона була в пологовому,а не в спеціалізованому закладі, то це дуже просто - для всіх лікарень наявність вагітності у пацієнтки є показником,що вона має бути в пологовому. І не важливо який термін вагітності (знаю бо працювала,стикалася з подібним безліч разів). І так, це би мала вирішувати дирекція, що легку форму можна обсервувати в пологовому,а середню і важку - тільки в спеціальних закладах,де є більш досвідчені в цьому лікарі.

Гхмм 2022-02-14 / 21:00:29
Люди,які ж ви сволоти, навіщо писати те, чого ви не знаєте. Ця дівчина з ХМЕЛЬНИЦЬКОГО всі її родичі були в ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ, мати втратила дорогоцінний час через те, що лікарі казали, що з нею ВСЕ В ПОРЯДКУ і вона лежить чисто перестрахуватися, вони навіть не в Ужгороді жили, а у ЧОПІ.

Еган до Правди 2022-02-13 / 01:52:34
До чого тут це? Де були рідні? Тобто,якщо нікого немає, немає кому занести в клювіку,то людина приречена. А як же медичні гарантії? Зараз держава виплачує великі суми лікарням за лікування ковіда.Але знову ж нічого не міняється.Не занесеш - ніхто не підійде.

Правда 2022-02-12 / 21:17:58
а де була мати, коли її дочка перебувала у лікарні?
де був чоловік, рідні чоловіка, де були її близькі люди?
адже коли людина потрапляє у лікарню, її приходять відвідати, з лікарями поспілкуватися, купити необхідні ліки, тощо .....
не зрозуміла ситуація.

До свідка 2022-02-12 / 14:10:20
Тобто Ви наголошуєте на тому, що рідні не з'явились в пологовий і не "порішали" з лікуючим лікарем чи з керівництвом закладу, тому й допомогу жінці не надали? Чи Ви вважаєте, щл рідні мають робити прямий масаж серця в закладі охорони здоров'я? А може й харчування в закладі не включено до витрат на безоплатну медичну допомогу в Ужгородському міському пологовому будинку? То це питанпя вже й не до О. Онопка, а й до міністра охорони здоров'я

Ужгород 2022-02-12 / 13:29:45
Орбана вже скоро і вдома копнуть в гузицю! Після Лукашенка і Путіна останній нафталіновий хрунь при владі в Європі

Свідок 2022-02-12 / 12:36:17
Чому мама не розповість .що за 9 нів,які її дитина перебувала у пологовому до неї ніхто з рідних не навідувався...Якби не сусідка по палаті то не пила б і домашнього чаю...Це я так...Нікого не звинувачую...

Бобер 2022-02-12 / 12:23:22


Політичний тролінг. Коментар видалено. Адмін


777 2022-02-12 / 12:01:22
Піднімай чи не піднімай зарплату лікарям все одно є категорія лікарів яка ставиться до хворих халатно, правда є і такі, що незалежно від заробітку роблять свою роботу дуже професійно, тому треба зробити керівництву висновки.

Наталка Майстренко 2022-02-12 / 11:19:50
З вакциною все зрозуміло, і більшість вакцинованих особливо держслужбовців, які з грудня по лютий "успішно" перехворіли на новий штамм ковіду, дала собі принаймні відповідь на це питання. Але в поданому випадку йде мова про ненадання вчасної медичної допомоги лікуючим лікарем або кваліфіфікованої медичної допомоги у разі з COVID-19. У мене особисто запитання до керівництва пологового - як можна людину з симптомами коронавірусу прийняти до свого спеціалізованого на іншій галузі медицини закладу? Щоб інфікувати інших? Хвора висловлювала якісь скарги по вашому профілю, вагітність протікала з ускладенням? Чому лікуючий лікар, що виявив прийняття до закладу неспеціалізовану хвору, не направив її до спеціалізованої на ковід лікарні? Ось на ці питання слідчим має дати відповідь керівництво закладу, лікар приймального відділення та лікуючийлікар.

До придурка-антивакцинатора 2022-02-12 / 09:55:47
Ось через таких, як ти -- путінських агітаторів, і помирають затуркані люди

Антивакцинатор 2022-02-12 / 09:53:05


З проросійською гібридною антивакцинаторською риторикою - на інші ресурси, де таке толерується. Коментар видалено. Адмін


Рома 2022-02-12 / 09:33:43


З проросійською гібридною антивакцинаторською риторикою - на інші ресурси, де таке толерується. Коментар видалено. Адмін


Гаджо 2022-02-12 / 09:22:56
Треба більше купляти ковід сертифікати. А потім здихати по своїй же вині но тикати в лікарів що вони виноваті.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

19:34
/ 4
У Дубовому на Тячівщині медики реанімували 3-місячну дівчинку, яка раптом перестала дихати
15:06
На Рахівщині мотоцикліст і малолітній мопедист травмували дітей
10:37
Учора на Закарпатті горіли два сміттєзвалища – у Чопі та в Дубрівці на Хустщині
10:28
У Голубиному Полянської громади чоловік, прокинувшись вночі, вчасно помітив пожежу в літній кухні
03:42
29-річна ужгородка намагалася перерізати собі вени на вулиці у Львові
10:58
У Мукачеві згоріла припаркована на узбіччі занедбана Daewoo Nexia
10:48
В Оріховиці біля Ужгорода згорів дерев'яний дачний будиночок
15:28
У Ясіні на Рахівщині Land Rover травмував 8-річного хлопчика, що вибіг на дорогу
11:16
Під час гасіння пожежі сміттєзвалища в Чопі виявили чоловіка з опіками
11:11
/ 1
В Ужгороді на ходу загорівся старенький УАЗ 452
22:20
/ 2
У Малому Березному Audi врізалася в стовп, водія деблокували
11:28
У понеділок у Чинадійові та Ужгороді горіли закинуті будівлі
11:16
У Виноградові в понеділок вранці згорів Volkswagen Passat
12:33
/ 1
60-річного мешканця Бабичів на Мукачівщині випадково виявили без свідомості в лісі
20:49
В Ужгороді через засмічену вентиляцію вчаділи двоє маленьких діток
20:40
У Тересві на Тячівщині через розтоплену піч згорів дах будинку
11:23
На Закарпатті прикордонники виявили в Тисі тіла двох потопельників
14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
» Всі новини