Голова Горінчівської ОТГ, де 2% щеплених, назвав винуватцями сімейних лікарів, Московський патріархат і Фейсбук

Голова Горінчівської об'єднаної територіальної громади (ОТГ), що на Закарпатті, Михайло Калинич вважає, що несуттєва кількість щеплених від коронавірусу у громаді – усього 2% з 12,8 тис. людей – є насамперед відповідальністю медичних працівників, що обслуговують місцевих мешканців.

Голова Горінчівської ОТГ, де 2% щеплених, назвав винуватцями сімейних лікарів, Московський патріархат і Фейсбук

Про це йдеться у матеріалі «Главкома» «Готові йти на смерть, але не вакцинуватися. Що кажуть голови ОТГ, де найменше щеплених».

«Основним локомотивом здійснення вакцинації мають бути сімейні лікарі, які підписують декларації з пацієнтами. У нашій громаді таких семеро, з них четверо пенсійного віку. Якраз вони проводять антивакцинальну кампанію. Лікарі зазвичай не зацікавлені, тобто немає жодних методів їх стимулювання, виконання планів з вакцинації. Вони просто не діють», – пояснив він.

Ще однією причиною провалу кампанії з вакцинації в ОТГ є церква, оскільки 99% мешканців громади – це віряни Московського патріархату, який проводить кампанію проти вакцинації.

Третім фактором впливу на темпи вакцинації Михайло Калинич вважає соціальну мережу Facebook, у якій міститься велика кількість антивакцинаторських матеріалів.

«На мій погляд, держава повинна блокувати ресурси, які розповсюджують неправдиву інформацію. Інформація в соцмережах – чи не головна проблема. Якщо держава вестиме жорсткішу політику щодо необхідності вакцинуватися, це може змінити ситуацію», – впевнений голова ОТГ.

До того ж, за словами Михайла Калинича, найактивніша частина громади перебуває за межами області, країни. Багато людей вакцинуються за кордоном, але ця інформація в українській базі даних не відображається.

Голова Горінчівської ОТГ запевняє, що місцеве самоврядування докладає усіх можливих зусиль для пропагування вакцинації, інформування населення із цього приводу.

«Навіть якщо хтось у селі помер від «ковіду», стараються казати, що то не від коронавірусу. Люди принципово не хочуть вірити у небезпеку інфекції. Але помирають молоді люди, 40-50 років. Я би дуже хотів вплинути на ситуацію, але від мене мало що залежить, свою свідомість людям не вставиш» – обурюється керівник.

Сам Михайло Калинич принципово і показово вакцинувався


Горінчівська ОТГ, Закарпатська область

Населення: 12,8 тис.

Склад громади: села Березово, Гонцош, Горінчово, Ділок, Кутлаш, Медвежий, Монастирець, Нижній Бистрий, Облаз, Посіч, Поточок, Противень, Ряпідь, Сюрюк, Тополин, Широке

Як повідомлялося, за останній час Україна вийшла на перші позиції за темпами вакцинації у світі і таким чином уже 8 млн населення пройшли повний курс щеплення від коронавірусу.

Главком

14 листопада 2021р.

Теги: коронавірус, COVID-19, вакцинація, щеплення, Горінчово

Коментарі

Правді 2021-11-15 / 18:22:18
Не знаю, що у вас там за лікарка така, але я особисто стикнулася зовсім з протилежною ситуацією минулого тижня.
Мою бабусю з усіма ознаками ковіду (температура 39, що не збивалась, сатурація 70-80 і задишка) завезли в реанімацію, тест позитивний, через 2 дні померла.
Прихожу до паталогоанатома, а він і каже: написав вам гепатит, бо як напишу ковід - у мішок і без нормального похорону.
В той же день померло троє в реанімації і, ви не повірите, - ніхто від коронавірусу.
Тому, не варто дивитись на ситуацію так односторонньо. Більш того, якщо в лікарнях списують смерть від корони на інші хвороби, статистика насправді виглядає ой як катастрофічно.

Правді 2021-11-15 / 17:46:03
Не знаю, що у вас там за лікарка така, але я особисто стикнулася зовсім з протилежною ситуацією минулого тижня.
Мою бабусю з усіма ознаками ковіду (температура 39, що не збивалась, сатурація 70-80 і задишка) завезли в реанімацію, тест позитивний, через 2 дні померла.
Прихожу до паталогоанатома, а він і каже: написав вам гепатит, бо як напишу ковід - у мішок і без нормального похорону.
В той же день померло троє в реанімації і, ви не повірите, - ніхто від коронавірусу.
Тому, не варто дивитись на ситуацію так односторонньо. Більш того, якщо в лікарнях списують смерть від корони на інші хвороби, статистика насправді виглядає ой як катастрофічно.

Правда 2021-11-15 / 15:51:01
Шановний пан, що відповів на мій коментар... По перше, всі вакцини, проходять тестування та дослідження, спочатку на тваринах, і не місяць, не півроку, а значно більший термін. Лише тоді випробовують на людині... То про яку вакцину йдеться мова??? Про вакцину від COVID-19, що зразу випробовують на людях, без ніяких досліджень??? По друге, ви говорите про статистику щоденної смертності НЕ вакцинованих людей? Так я вам наведу приклад: в нашому селі померла стара бабця, що мала 92 роки і була прикута до ліжка, сімейна лікарка написала в заключенні - " померла від Ковіду". Далі, помер чоловік 67 років від інсульта, також написали від Ковід... На запитання - Чому для всіх один діагноз "Ковід" відповіла, що змушені так писати для статистики, бо інакше не хочуть вакцинуватися... То скажіть будь ласка про яку статистику ви говорите??? І по третє, де поділися всі інші хвороби, в точу числі інфекційні??? Все, що показують в інтернеті і по телебаченню це брехня, в прямому сенсі цього слова, політична афера і легкий заробіток грошей на простих людях, котрих загнали в глухий кут...

Вася 2021-11-15 / 15:45:23
Подуріли люди нема ниякого вірусу вакцина ото експеремент ))))

ГромадянкаОТГ 2021-11-15 / 10:24:33
У нашого народу проблема в неосвіченості!
Як купляти пакетами ліки в аптеці, то все норм. Там ніхто не переживає за наслідки.
А, як вакцинуватися, то вже "а що буде через 3-5-10 років?"
Недавно спілкувалася з лікарем реанімаційного відділення, каже - 12 осіб нього лежать і всі не вакциновані, і кожного дня хтось помирає. Цього року ситуація ще складніша, ніж минулого: люди хворіють важче, помирають частіше, помирають молодші...
Але що то тупому народу? "Вірусу нема!", "Нас хочуть винищити вакциною!", "Це всесвітній заговор!" і т.д.
І хай би собі й далі так думали, якби не наражали на небезпеку інших, не розносили інфекцію до людей, які б і хотіли вакцинуватись, та протипоказано.
А потім перші покашляють, та й ок, а другі - помирають...

бьодзень 2021-11-15 / 08:30:36
може і добре що не вакцинуються, помале "єстєствєнний отбор" зробить своє діло.......і попи рпц-ешні і люд темний кануть в літа.........

Правді 2021-11-15 / 01:22:15
Блін, яка каша в тебе в голові... :(

Де, розкажи, гинуть вакциновані, щоби ти міг лопоніти про геноцид? Я бачу, як щодня лише на Закарпатті гинуть десятки людей від коронавірусу. Лише офіційно. А скільки мре по селах поза статистикою? Але тут ти про геноцид не вопиш.
У тебе все в порядку з мозгами, неборятко?

Правда 2021-11-14 / 23:48:45
"Жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам" (стаття 28 Конституції України).

Нажаль, зараз ми бачимо плачевну картину того, що відбувається в більшості країн світу, зокрема і в нашій Україні...

Вакцинуючи всіх, як "худобу" (вибачте за такий нецензурний вислів), ніхто не задумується за наслідки після вакцинування...

Чому вакцинація проходить в примусовому порядку?
Чому всі забули про права і свободу людини?
Для чого примушувати людей вакцинуватися, не провіреними і не зрозуміло якими вакцинами?

"Хіба люди це піддослідні щурі"???

Дивлячись на все це, в мене виникає лише така думка (як і в більшості) - "Це масове знищення народу" або "Геноцид"!!!

няньо 2021-11-14 / 21:37:17
но та типирька розумію чого у руських казках главний герой іван-дурак. весь цивілізований світ вакцинується, Ізраїль навіть втретє, а горінчовські нєт . Не заздрю цьому голові, А цього некультурного хама легко вирахувати по його ІР та подати позов до суду за образу честі і гідності. Тут вже мають спрацювати спецслужби, бо йдеться про представника влади.

До Івана 2021-11-14 / 21:20:47
Шановний громадянине,не можу Вам не відписатися,бо Конституція каже,що Вас мають прийняти до лікарні на лікування від Ковід, але бачу що треба прийняти закон хто не вакцинований, того не лікувати.Те що Ви особисто не маєте бажання вакцинуватись не означає що ви або Ваші родичі не заразите других людей які біля Вас у школі ,на роботі в садочку.І вибачтеся будь ласка перед головою громади,бо це молодий, розумний,інтелігентний керівник який сказав ПРАВДУ.

Іван 2021-11-14 / 20:17:27


Хамство і перехід на особистості. Коментуйте по суті публікації. Коментар видалено. Адмін


Дивина 2021-11-14 / 18:51:46
А чого промосковсткі намісники не пропагують новічок? Куди позерать Гунь-дяєв?

Саша з Тячева 2021-11-14 / 18:13:29
А відео підтвердження введення вакцини є???

Священник МП 2021-11-14 / 13:56:10
Ми проти вакцинації нам бог помагає))₴₴

Хуст 2021-11-14 / 13:54:26
У школах горінчівськоі отг більшість вчителів купила вакцини а тепер хворі дома лежать. Лиш на то ніхто не звертає уваги

Карпатський січовик 2021-11-14 / 12:35:51
"... оскільки 99% мешканців громади – це віряни Московського патріархату..."?! Отже, Горінчівська ОТГ - це латентний оплот "русского міра", тому в цьому випадку антивакцинація може стати природним способом вирішення проблеми евентуального сепаратизму! Слава нації! Смерть ворогам!

Слава БОГУ 2021-11-14 / 12:05:46
ГОСПОДИ прости нас грішних.Да будеть Воля ТВОЯ.Амінь

Рома 2021-11-14 / 11:22:25


Хамство і ненормативна лексика. Коментар видалено. Адмін


Ужгород 2021-11-14 / 10:46:57
Дурні поступово вимруть. Мабуть, природа вирішила зробити природний відбір.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

15:28
У Ясіні на Рахівщині Land Rover травмував 8-річного хлопчика, що вибіг на дорогу
11:16
Під час гасіння пожежі сміттєзвалища в Чопі виявили чоловіка з опіками
11:11
/ 1
В Ужгороді на ходу загорівся старенький УАЗ 452
22:20
/ 2
У Малому Березному Audi врізалася в стовп, водія деблокували
11:28
У понеділок у Чинадійові та Ужгороді горіли закинуті будівлі
11:16
У Виноградові в понеділок вранці згорів Volkswagen Passat
12:33
/ 1
60-річного мешканця Бабичів на Мукачівщині випадково виявили без свідомості в лісі
20:49
В Ужгороді через засмічену вентиляцію вчаділи двоє маленьких діток
20:40
У Тересві на Тячівщині через розтоплену піч згорів дах будинку
11:23
На Закарпатті прикордонники виявили в Тисі тіла двох потопельників
14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
» Всі новини