Депутати Ужгорода планують на сесії продовжити "дерибан" зелених зон "під гаражі". Правоохоронці зволікають

Лобіює черговий "дерибан" земель загального користування голова земельної комісії Ужгородської міської ради від "Слуги народу" Володимир Мильо.

Депутати Ужгорода планують на сесії продовжити "дерибан" зелених зон "під гаражі". Правоохоронці зволікають

3 листопада відбулося засідання депутатської комісії Ужгородської міськради з питань регулювання земельних відносин, містобудування та архітектури. Серед питань, які схвалили до розгляду на сесії 18 листопада, є, зокрема, питання щодо передачі у власність землі загального користування на вулиці Боб'яка.

Дане питання депутати планували розглянути ще на сесії 7 жовтня (п. 1.8 проєкту №470), а саме - передати у власність для будівництва "індивідуального гаражу" Дмитришину Олександру Миколайовичу земельну ділянку площею 0,001 га на вулиці Приладобудівників (к.н. 2110100000:23:001:0103), який проживає в м. Свалява.

Однак через заяву про злочин, подану на передодні сесії громадським правозахисником Віталієм Грегором до прокуратури, питання було знято з розгляду. Ужгородською окружною прокуратурою було навіть відкрите кримінальне провадження №42021072030000115 за ст. 358 Кримінального кодексу України.

Водночас, уже майже місяць, не зважаючи на очевидні порушення законодавства – невідповідність генплану та пряму заборону земельного законодавства, правоохоронці не вжили заходів щодо накладення арешту, а відтак – ефективного захисту землі громади від протиправних посягань. Це, в свою чергу, "розв'язало руки" депутатам для повторного безперешкодного розгляду даного питання на сесії.

Йдеться про клаптик зеленої зони по вулиці Миколи Боб'яка, неподалік гіпермаркету "Епіцентр", між кінцевою зупинкою комунальних автобусів №18 та автомийкою "VIP WASH". Відповідно до листа-відповіді Управління архітектури та містобудування Ужгородської міської ради, зазначена ділянка розташована в межах території, що частково відноситься до зелених насаджень загального користування та внутрішнього квартального проїзду. Відтак, відповідно до приписів ст. 83 Земельного кодексу України, вона не може передаватись у власність.

З аналогічними грубими порушеннями законодавства 7 жовтня ужгородські депутати п. 1.3 рішення №445 надали дозвіл і на поруч розташовану земельну ділянку площею 74 кв. м. Її так само планують передати під "гараж", але вже жителю навіть не Закарпатської, а Миколаївської області.

Відтак, залишається відкритим питання, як заявник Євген Ніколаєнко з села Лугове, що за понад 1 000 км від Ужгорода, планує доїжджати, аби поставити в гараж своє авто. 

Ужгородський депутат-"слуга" В. Мильо, який лобіює дані питання, є фігурантом вже декількох земельних скандалів, а також був внесений до бази сайту "Миротворець" за подвійне громадянство.

Так, в березні він був одним з основних організаторів дерибану зелених зон в Боздоському парку, на березі Ужа та "Кірпічці".  

А в серпні обурені жителі ОСББ "Проспект Свободи 54" презентували для В. Мильо корито ( а на попередній сесії - пачки доларів) за чергову спробу віджати частину їх прибудинкової території. Саме за корупційну схему крадіжки землі, яку намагаються реалізувати через передачу її начебто під будівництво гаража і через АТОвця-"піджака".

Як повідомляло Закарпаття онлайн, ще раніше, за каденції С. Ратушняка, в громади Ужгорода було також вкрадено зелену зону, яка розташована поруч і на якій побудовано автомийку. Незважаючи на рішення суду першої інстанції, апеляційний суд відмовив прокуратурі у поверненні даного скверу в комунальну власність. Водночас кримінальна справа щодо службового підроблення документів, завдяки яким депутат Ужгородської міськради Павло Маєрчик і реалізував схему по крадіжці даної землі, правоохоронцями фактично не розслідується.

05 листопада 2021р.

Теги: дерибан, Мильо, ділянка, гараж

Коментарі

ужгородка 2021-11-06 / 05:34:52
Злодюги

Віктор 2021-11-05 / 18:31:33
Не на часі в Ужгороді зняти мараторій на виділенн землі. Бізнесмени від АТОшників користуються цим,та купують за 1000 долларів іх совість. Прокурор ти де?

пішта 2021-11-05 / 11:49:49
таку команду вам щадей протяг, цімбор його великий глагола уже накрав на роки вперед, ше дурні чуть його мером не обрали, адже саме брехливий щадей украв корону разом з волошином

НОВИНИ: Соціо

21:58
/ 2
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
» Всі новини