Cтуденти-журналісти з Луганщини та Закарпаття зустрілися на спільному університетському занятті

Студенти відділення журналістики Ужгородського національного університету й кафедри журналістики та видавничої справи Луганського національного університету імені Тараса Шевченка зустрілися на спільній парі з дисципліни «Мистецтво телезйомки», аби обговорити сучасні тенденції розвитку телебачення, розслідувальної тележурналістики.

Гостем спільного заняття став відомий український тележурналіст, спеціальний кореспондент програми «ТСН.Тиждень» Костянтин Грубич. Зустріч відбувалась у форматі ZOOM-конференції, адже переважна більшість вишів нині працює в дистанційній формі.

Костянтин Грубич привітав ініціативу двох кафедр журналістики з різних частин країни – Ужгорода та Старобільська (а саме в цьому місті в евакуації перебуває Луганський виш) – спілкуватися напряму та відкривати один-одного. Український журналіст відзначив, що його дуже багато поєднує і з Закарпаттям, бо часто тут буває і любить Срібну землю, і з Луганськом, де у нього в окупації залишилися родичі, які не можуть виїхати на підконтрольну Україні територію.

Тон розмови задали самі студенти. Після невеликого представлення та вступного слова, вони почали засипати К. Грубича запитаннями. Цікавило все: від особливостей ведення аналітичних щотижневих телепрограм на каналі 1+1 та пошуку тем для сюжетів – до того, чи пропонували журналісту хабарі за сюжети. «Пропонували, але не брав, бо журналістика має бути правдивою», - резюмував К. Грубич.

Розмова носила невимушений характер, а студенти змогли отримати відверті відповіді тележурналіста. «Потрібно постійно навчатися, читати, шукати та набувати нового досвіду. Журналістика – не місце для особистих проблем, навіть якщо у вас щось сталося, в ефірі ви не повинні цього показувати, особисте повинно залишатися за кадром. Ви не можете підвести колектив, адже на вас розраховують», - ділився своїми роздумами про специфіку телевізійної роботи український журналіст.

«Комунікація вдалася. Разом із цікавим спікером швидко пролетів час. Як на мене, то такі зустрічі є важливими, адже вони допомагають нам спілкуватися всередині країни, дізнаватися про журналістську творчість і особливості такої роботи безпосередньо від майстрів цієї справи», - поділився своїми враженнями від зустрічі студент 1 курсу відділення журналістики УжНУ Маским Пушкар.

Завідувачі кафедр журналістики УжНУ (Євген Соломін) та ЛНУ імені Тараса Шевченка (Артем Галич) домовились, що подібні спільні пари та зустрічі будуть проводитися на постійній основі. Наступним гостем спільної ініціативи УжНУ та ЛНУ імені Тараса Шевченка стане ведучий новин національного каналу. Хто саме – обіцяють повідомити пізніше.

Довідка

Спеціальність «журналістика» впроваджена в УжНУ в 1997 р. Кафедра здійснює набір студентів на спеціальності «журналістика, «реклама і зв’язки з громадськістю», «міжнародна журналістика». На базі відділення видається обласна студентська газета «Погляд», функціонує навчальна телерадіостудія, медіаплатформа «Media Vista». Керівником кафедри журналістики з моменту створення і до липня 2021 р. був доктор наук із соціальних комунікацій, професор Юрій Бідзіля (у липні 2021 р. - призначено деканом філологічного факультету УжНУ). З липня 2021 р. виконує обов’язки завідувача кафедри журналістики кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент, тележурналіст Євген Соломін.

26 жовтня 2021р.

Теги: студенти, журналісти, заняття

Коментарі

Содом і Гомора 2021-10-27 / 22:02:57
Не кафедра, а збіговисько баранів.
Крім читання з листочків застарілої, тупої теорії нічого не вміють.
Журналістики - не бачили. Журналістики - не знають.

НОВИНИ: Соціо

21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 6
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
» Всі новини