Вчена рада УжНУ на останньому і цьому році засіданні присвоїла низку звань і обговорила правила прийому-2021

У вівторок, 22 грудня, відбулося чергове засідання Вченої ради УжНУ. Було розглянуто чимало важливих питань, зокрема, конкурсні та атестаційні справи, особливості вступу до вишу в 2021 році, організаційні справи.

Вчена рада УжНУ на останньому і цьому році засіданні присвоїла низку звань і обговорила правила прийому-2021

Вчена рада присвоїла низку вчених звань, зокрема професора по кафедрі адміністративного, фінансового та інформаційного права Михайлу Віхляєву, доцента по кафедрі наук про здоров’я Валерії Брич,  доцента по кафедрі економічної теорії Надії Булеці, доцента по кафедрі екології та охорони навколишнього середовища Світлані  Делеган-Кокайко, доцента по кафедрі дитячої стоматології Катерині  Зомбор,  доцента по кафедрі економічної теорії Наталії Кирлик, доцента по кафедрі дитячої стоматології Олегу Рівісу, доцента по кафедрі туристичної інфраструктури та готельно-ресторанного господарства Івану Січці.

Далі розглянули конкурсні справи. Вченою радою був обраний Олександр Молнар на посаду завідувача кафедри економічної теорії, Іван Шафраньош на посаду завідувача кафедри квантової електроніки, Світлана Мишко на посаду завідувача кафедри полікультурної освіти та перекладу, Павло Колесник на посаду завідувача кафедри сімейної медицини та амбулаторної допомоги, Федір Шандор на посаду завідувача кафедри соціології і соціальної роботи, Христина Зикань на посаду завідувача кафедри угорської філології,  Степан Філіп на посаду завідувача кафедри загальної хірургії. Також були обрані Ганна Сливка-Тилищак на посаду завідувача кафедри теорії ймовірностей і математичного аналізу, Емілія Архій на посаду професора кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб, Петро Немеш на посаду професора кафедри цивільного права та цивільного процесу, Євгеній Бевзюк на посаду професора кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій та Микола Сідак на посаду професора по кафедрі адміністративного, фінансового та інформаційного права.

Про правила прийому до УжНУ в 2021 році розповів відповідальний секретар приймальної комісії Петро Горват. Зокрема, він повідомив, що вступні іспити, творчі конкурси для вступників на основі повної загальної середньої освіти проводитимуться з 1 по 13 липня, прийом заяв та документів розпочинається 14 липня, закінчиться 23 липня 2021 року. Формування рейтингових списків вступників відбуватиметься 28 липня. Як зазначив Петро Горват, зарахування вступників за державним замовленням повинно відбутися 9 серпня, переведення на вакантні місця державного замовлення осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб - не пізніше 19 серпня. Зарахування вступників за кошти фізичних/ юридичних осіб повинно відбутися не пізніше 30 вересня.

Про навчальну, наукову та виховну діяльність біологічного факультету розповіла в.о. декана Ярослава Гасинець. Вона ознайомила присутніх із структурою факультету, професорсько-викладацьким складом, розповіла про особливості навчального та наукового процесу. 

На Вченій раді також заслухали результати конкурсу «Краща монографія 2019 року». У галузі природничих наук І місце отримало видання «Наночастинки в гомогенних, мікро- та нанорозмірних рідкокристалічних структурах: морфологія та діелектричні властивості», автори П.Копчанський, М.Тімко, І.П. Студеняк, О.В.Ковальчук. У гуманітарних науках І місце – монографія «Українські назви рослин: історія, етимологія» автора Сабадош І.В.

За результатами конкурсу  «Кращий підручник або навчальний посібник за 2019 рік»  І місце тримало видання Розмірне і математичне моделювання та аналіз, автор Жигуц Ю.Ю. У гуманітарних науках – «Управління науковими проектами: навчальний посібник», автори Сусліков Л.М., Студеняк І.П. У номінації «електронні видання» - «Презентація формул і діаграм: електронний навчальний посібник», автори Нелюбов В.О. Куруца О.С.

Крім цього, Вчена рада рекомендувала присвоїти почесне звання «Заслужений юрист України» Дмитру Бєлову, професору кафедри конституційного права та порівняльного правознавства, доктору юридичних наук, професору та присвоїти почесне звання «Заслужений працівник культури України» Медведь Марії Миколаївні, директору Наукової бібліотеки ДВНЗ «УжНУ», кандидату філологічних наук.

Наступне засідання Вченої ради відбудеться вже у січні 2021 року.

23 грудня 2020р.

Теги: рада, звання, вступ, прийом

НОВИНИ: Соціо

19:00
/ 2
В Ужгороді суд підтримав "владний" "дерибан" понад 1 га землі із зеленими насадженнями на Кримській
16:24
/ 8
В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву ФК "Хуст" щодо затримання футболіста
15:12
/ 23
Папа Франциск призначив очільником Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Мацапулу
11:44
/ 1
На Донеччині поліг Віталій Мацола з Лазів Тячівської громади
00:15
/ 1
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Юрієм Семиряжком
22:11
Плюси, мінуси й підводні камені річки Тиса. Відеорепортаж із берегів "Стікса для ухилянтів"
12:05
Учора в Тисі знайшли тіла ще 3-х потопельників, що не добралися до Румунії
11:58
/ 2
В Ужгороді завтра попрощаються із Євгеном Белкіним
21:14
На Закарпатті житель Золотоноші хотів потрапити до Румунії в спідниці, з перукою та паспортом сестри
20:14
/ 1
На війні з росією поліг Василь Головчак з Міжгір'я
19:53
У словацькому ПП "Вишнє Нємецьке" полагодили сканер і відновили пропуск вантажівок
09:18
/ 3
В Ужгороді у вівторок попрощаються із полеглим захисником Юрієм Семиряжком
23:45
/ 1
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
/ 5
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
15:52
/ 13
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
14:04
/ 56
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
» Всі новини