Інструкція з купівлі матраців 2020

Матраци забезпечують комфортний сон не тільки вдома, але і в дорогому готелі, на віллі або у кого то в гостях. У цій статті поговоримо про те, що необхідно знати перед покупкою матраца.

Як вибрати матрац і що врахувати перед покупкою?

Кожна людина має свої фізіологічні особливості, і їх теж варто врахувати при облаштуванні спального місця. Це якраз таки перше, на що треба звернути свою увагу перед покупкою.

  • Повним людям підходять моделі більш жорсткі, а для худеньких ідеальними будуть м'які вироби, наприклад з латексу або з незалежних пружин. Для середньої комплекції варто вибирати по відчуттях, їм буде комфортно спати на виробах будь-якої щільності.
  • Літнім людям буде корисніше спати на більш м'яких матрацах, оскільки жорсткі можуть спровокувати у них проблеми з кровообігом.
  • Для сімейної пари – радимо звернути увагу на вироби чи з піною мемори, чи з незалежними пружинами. Якщо один з партнерів часто перевертається уві сні, то для другого це буде непомітно.
  • Також зверніть увагу на розміри – він не повинен бути занадто коротким.
  • Для алергіків краще вибирати матраци синтетичні, оскільки багато натуральні матеріали можуть викликати алергію.
  • При хворобливих відчуттях в попереку віддайте перевагу м'яким моделям. Середньо-жорсткі слід вибирати людям з проблемами в грудному відділі. А якщо болі в верхній частині спини або є остеохондроз, варто купити більш жорсткі вироби. Ортопедичні матраци також врятують при хворобливих відчуттях в спині.

Після того, як обговорили питання, щодо матраців для дорослих поговоримо, який виріб підійде, як для малюків, так і для підлітків.

Як правильно підібрати матрац для дитини?

Важливо правильно вибрати матрац для Вашої дитини, адже хороший матрац для малюка – запорука здоров'я спини і зростання в подальшому! Складність вибору полягає в тому, що для кожної вікової групи необхідні різні моделі і варіанти характеристик. Розглянемо докладніше:

  • до 1 року для дитини слід купувати більш жорсткі поверхні. Це дозволить правильно сформуватися хребту і не дасть передумов до розвитку сколіозу. Головне, щоб вони не прогиналися під вагою малюка. Підходящим розміром буде 60х120 см. Якщо говорити про те, який вибрати наповнювач, то одним з найпопулярніших є кокосова койра, просочена натуральним латексом для необхідної пружності. Якщо Ви хочете купити дитячий матрац недорого, розгляньте моделі зі змішаними або штучними матеріалами;
  • від 1 до 3 років – варто взяти модель з пружною поверхнею та менш жорстку, ніж для новонароджених. У цьому віці вже дозволено чергування латексу і кокосового волокна у виробі. Також може бути прийнятим до розгляду наповнювач з: холкона, струттофайбер або різноманітних спінених матеріалів. Радимо для дітей до трьох років купувати двосторонні моделі. З жорсткою стороною до річного віку, і м'якою після.
  • від 3 до 7 років – для такого віку краще брати помірно-жорсткі ортопедичні матраци. В якості наповнювача можна вибрати як натуральні матеріали, так і штучні. Також вже можна підібрати модель з незалежними котушками.
  • від 7 до 12 років – дитина росте і для того, щоб ортопедичні властивості виробу розкривалися повністю, необхідно чітко дотримуватись рекомендацій по допустимої ваговій навантаженні. Також бажано використовувати моделі з висотою вище 9 сантиметрів з середньої жорсткістю. Підходять, як пружинні так і безпружинні варіанти.
  • від 12 років – оскільки скелет у людини зростає до 21 року, то слід продовжувати приділяти пильну увагу до вибору спального місця. Пропонуємо розглядати пружинні матраци з висотою не менше 12 см.

Де в Україні великий вибір матраців

Бажаємо підібрати ідеальний матрац для Вас і Вашої родини, сподіваємося, що наші підказки зможуть зробити цей вибір легше. А якщо Ви визначилися з вибором і залишилася справа за малим – знайти де купити, можемо порадити розглянути матраци в Епіцентрі за привабливими пропозиціями. Зараз діють акційні ціни на деякі позиції аж до 50%. Також, варто звернути увагу на власні торговельні марки магазину, наприклад SÖNGER und SÖHNE або UP товари мають якість нарівні з розпіарентит брендами, але ціна набагато приємніша.

23 вересня 2020р.

Теги: матрац

НОВИНИ: Різне

20:07
Якими бувають стаканчики
16:56
Як доглядати за біговими кросівками: поради та трюки
16:30
Як купити вуличний ліхтар: особливості вибору якісного приладу
16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
12:29
Підкремлівські "мантри": сійярто каже, що ЄС "готується до світової війни" поставками зброї в Україну
11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
» Всі новини