Кабмін наполягає на масках на вулиці, забороні для дітей виходити на вулицю і документах при собі. Штраф - 17-34 тис грн

Кабінет міністрів наполегливо рекомендує перебувати надворі у медичних масках.

Кабмін наполягає на масках на вулиці, забороні для дітей виходити на вулицю і документах при собі. Штраф - 17-34 тис грн

Про це йдеться у роз’ясненні щодо нових обмежувальних заходів на період карантину, опублікованому в суботу на сайті Кабміну: "В постанові №211 сказано, що в усіх громадських місцях ви маєте бути в масці чи респіраторі.

Громадське місце – частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату (під'їзди, підземні переходи, стадіони; парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше).

Але! Перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади. Наприклад, у м. Києві до громадських місць відносяться також зупинки громадського транспорту та 50-метрова зона навколо них; церкви та 50-метрова зона навколо них; заклади торгівлі закритого і відкритого типів, зокрема торгові ряди та ринки; кінотеатри та прилегла до них територія; тощо.

Тому ми наполегливо рекомендуємо перебувати на вулиці в масці, оскільки у будь-який момент можете опинитись на території, яка підпадає під визначення "громадське місце"".

У Кабміні також рекомендують дітям не покидати домівку без супроводу дорослих.

Там пояснили, що в постанові №211 вказано, що дітям не дозволено перебувати без супроводу тільки в громадських місцях. Але навіть під’їзд та територія навколо будинку можуть підпадати під визначення громадського місця.

Крім того, в уряді пояснили, навіщо носити з собою документи, що посвідчують особу: "Наявність у людини документів дозволить перевірити, чи не мусить вона бути на самоізоляції, або в обсервації. А також це дасть можливість органам правопорядку застосовувати адміністративну відповідальність для порушників правил карантину".

Також зазначається, що за порушення правил карантину, зокрема за похід в парк або відсутність маски, можуть оштрафувати на суму від 17 до 34 тисяч гривень.

"А якщо ви порушуєте санітарні правила та норми щодо запобігання інфекційним захворюванням, може бути й кримінальна відповідальність", - додали в Кабміні.

Контроль за дотриманням правил карантину в публічних місцях буде здійснювати МВС та Нацгвардія.

Що передувало: 2 квітня Кабмін ухвалив постанову, якою посилив попередні правила і заборони карантину. Нові почнуть діяти з 6 квітня.

04 квітня 2020р.

Теги: коронавірус, COVID-19, карантин, маска, документи

Коментарі

jurius 2020-04-06 / 00:28:07
По перше не треба брехати про 94 людини. Є інформація у вільному доступі, яка свідчить що на даний момент там виявлено 562 хворі на COVID-19 особи, з них померло 8, що цілком пояснюється меншою кількістю населення Білорусі та її більшою ізольованістю від світу. По друге, у країнах зі значно кращим рівнем медицини ніж в пострадянській Білорусі, коронавірус для цих країн став проблемою. Ті країни які проспали пандемію і відносилися до неї з призирством, кусають локті, бо прогавили час. Бо гуляли, пили вино, ходили в сауни і ресторани, замість того, щоб сидіти вдома і не розносити хворобу. Італійці та іспанці в свій час сміялися над цією хворобою, вважаючи що вона застрягне в Китаї, а в них сильна медицина. В цю хвилину вже не ці країни, і не Китай, а США найбільше страждає від пандемії. І це країна де ймовірно найкраща в світі медицина (білоруська медицина порівняно з американською це взагалі несерйозно). А причина - Трамп, який всіма своїми діями демонстрував зневагу до COVID-19 і ірраціональну віру, що пандемія обійде Америку. Шановні дописувачі, не випробуйте волю Бога, в цій ситуації краще підітриться своєю гордістю і вперше в житті зробіть правильно - дотримуйтеся рекомендацій лікарів, які підтримують доказову медицину, почніть діяти відповідно до обмежень на благо дітям та ближнім своїм. В рамках компромісу, свою пургу "давайте робити як в Лукашенка" пишіть на сайтах Путіностану, якщо бажаєте працювати на благо України.

Volodymyr Krasnoholovets 2020-04-05 / 21:49:10
Що треба було робити України? Прилаштувати систему епідеміологічного захисту розроблену видатним ліакерм-епідеміологом українцем Семашко. Натомість щирий українець президент Вальцман її добив. А наступний президент ще щиріший українець Зельцман розпродав залишки. Науковців ніхто не слухає, слово "наука" почало випадати з державної мови. А була ж можливість по всій Україні поставити кабінети лазерної терапії, адже лазерна система "Геліос" була запущена ще 1990 р.!!! На початку 2000 р. запустили ГідридFortis. А тепер ще є і Інформаційна Терапія. Додати треба давні йогівські правила дихання, дихання за Бутейко - то не мали б взагалі і натяку на епідемію. Але ні, народ обирає лише самий відстой, щоб потім героїчними зусиллями і тисячами смертей долати негаразди і приводити до влади чергове чмо родом з тої ж самої приблудної нації...

Volodymyr Krasnoholovets 2020-04-05 / 21:38:28
А як же долають вірус COVID-19 в Білорусі?
Там всі гуляють, працюють, горілку п'ють, в сауну ходять і на тракторах катаються, а захворіло всього 94 людини, нових випадків за вчорашній день немає і померлих теж немає! І кордони Білорусь не закривала, і транзитні вантажі пропускає, і діти в школу ходять, а он-лайн навчання студентів тільки за бажанням ректорів, погодженим із студентами. Як так?
Друзі, не майте Батьку за ідіота! У нього вибори на носі - в серпні! І він давно готовий до зустрічі з коронавірусом. Білорусія з самого початку інвестувала гроші в науку, в медицину і, зокрема, в трасплантологів. Розвивала пересадку органів, а не ганялася за "чорними трансплантологами". В результаті українці їдуть на пересадку органів і кісткового мозку куди? Правильно - до Батьки!

Білорусія вже зробила 24000 ПЛР-тестів на коронавірус! Білоруси в день тестують майже 1000 людей, а ми скільки?
Позитивний тест - без попередження додому приїжджає повністю екіпірована в ЗІЗ бригада, пацієнта пакують в транспортний бокс, сім'ю - на тестування і двотижневий карантин.
Межі не закрив? А на кой йому їх закривати, якщо це зробили ВСЕ країни межують з Білоруссю? Транзитні вантажі пропускає? Так, пропускає і грошики за це бере. Але! Фури їдуть тільки по одному чітко контрольованому маршруту з жорстким контролем водіїв. Порушив - водив в карантин, машину на дезінфекцію, і плювати, що в ній банани, які розтануть вже через 7 днів. Ще й штраф заплатиш ...

Але не це головне. Головне, що Батька, українець Лукашенко, зберіг і оптимізував санітарно-епідеміологічну службу, яка і нам дісталася в спадок від СРСР, яку заснував украхнець Семашко. Але саме цю службу Україна благополучно гримнула ще в 2017 році. Чи не пригадуєте, чиїх рук справа була?

Перший випадок COVID-19 у білорусів з'явився 28 лютого - студент-іранець, який прилетів на навчання в 19.00. Вже о 4.00 наступного дня, точніше ночі, були виявлені всі його 200 контактів 1-го рівня, люди були знайдені і ізолювати. А вам відомо, що таке контакти першого і другого рівня? Ні? Думаю, що і нашому Міністерству охорони здоров'я теж немає ...
А у Батьки підготовлено і розгорнуто:
- для хворих: 3500 Бокс-ліжок
- для ізоляції контактерів 1-го рівня - 2500 Бокс-ліжок
- для контактерів 2-го рівня - 4000 Бокс-ліжок
Потрібен рецепт на ліки? Будь ласка - електронний.
Медики все сидять в бойовій готовності, відпустки заборонені на період пандемії.
Бракує реанімаційних бригад? Перепрофілювання і тренінг лікарів йдуть повним ходом.
Бригади швидкої допомоги навчені і захищені, чи не халатик і масочками - захисними ізолюючими костюмами. Перед і після виїзду на виклик - душ обов'язковий.

Пенсії - тільки на картку. Гроші вилучаються з обігу, дезінфікуються і через 14 днів карантину повертаються на ринок. ПЛР-тест при в'їзді в країну - для всіх обов'язковий.
І вишенька на торті - апаратів штучного дихання на душу населення в Білорусії в 3 рази більше, ніж в США.

Ось так працює система захисту від епідемій, яку придумав Семашко і продуовжує Лукашенко… І навіщо Батьке зараз вволити карантин? Потрібно буде - введе.
І Білорусь до цього готова!!!

jurius 2020-04-05 / 20:48:09
Унгвар в данному випадку каже цілком правильно. Зараз не час зрадофільствувати. Закарпатці все життя не надто полюбляли дотримуватися законів, прикриваючись бідністю, а реально захищаючи свій темний бізнес - великий і малий (в т.ч. пов'язаний з можливістю виїжджати за кордон). В нинішній ситуації кожен мусить прикрити свої забаганки, особливо це стосується коментаторів-націоналістів, які на словах обстоюють первинність інтересів нації над індивідуальними.

Ксю 2020-04-05 / 17:30:47
Всі закони принимають находу не знаючи наслідків і зовсім не готові до цього.А в спекоту маска стає швидко вологою і стає ще більшим розсадником бактерій.

Volodymyr Krasnoholovets 2020-04-05 / 13:41:13
до ungvar
Не майте комуністичну звичку ображати людей. Чи у вас проблема з головою?
Якщо хочете щось запитати по суті, запитайте, відповім.
Стосовно всієї Європи - я не винен, що там народ став на 100% матеріалистичні уявлення про природу речей. Україною керують розумово-недоумкуваті особи, тому ви їх називайте відповідними словами, а не мене. Коронавірус - це такий же вірус, як і інші віруси грипу.
Де ви були і чому мовчали, коли в Україні вирувала СПРАВЖНЯ епідемія цього вірусу з листопада до початку лютого?
Лікувати такого типу захворювання можна в такі способи:
1) лазерна терапія - в Україні розроблена і випробувана вже з 1990 року, виліковує інфекцію за 2-3 дні, зокрема і коронавірус;
2) Інформаційна Терапія
3) пити воду з від'ємним окиснювально-відновлювальним потенціалом (-400 до -700 мВ);
4) робити дихальні вправи - йогівські, за Бутейко та ін. головне, щоб в крові концентрація кисню була 93% -тренуйте легені і ніяка зараза до них ніколи не залізе.
Шануйте Простір в якому ви живете більше за Зелебобіка з його неосвіченою командою клоунів. В Києві таке ж мурло, мафіозі з відбитими мізками - Кличко, яке перетворило місто в концтабір.

ungvar 2020-04-05 / 12:16:20
Krasnoholovets, дебіле єден, тепер не час гордитись, вся Європа нормально розуміє, що тепер виживати треба і дотримуватись карантину, і всіх заходів для сповільнення та попередження розповсюдження хвороби! А тут тобі доморощені тлумасники законів, ідіот!

Volodymyr Krasnoholovets 2020-04-05 / 00:01:02
Нагадаю, що Закон Верховної Ради має вищу силу, як постанова Кабінету міністрів.
Тому Постанова № 211 Кабінету міністрів підпорядкована Закону 20 України «Про захист населення від інфекційних хвороб», тобто, в масках зобов'язані бути лише хворі люди.
Здорові люди не повинні носити маски.

ЛЮДИ, майте гордисть і не будьте рабами клоуна і його неосвіченої команди.

Volodymyr Krasnoholovets 2020-04-04 / 23:45:00
Кодекс України «про адміністративні правопорушення»
стаття 44-3 передбачає накладання штрафу за порушення правил щодо карантину людей,
але зазначена норма не стосується здорових людей, а відповідно
статті 20 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»
стосується людей, які вже хворіють на інфекційні хвороби, чи є бактеріоносіями.
ТОБТО: маски зобов'язані носити хворі люди, здорові люди не повинні їх носити.

Микола 2020-04-04 / 22:19:21
а@уєть які всі "експерти"... диванні

Генек 2020-04-04 / 21:59:48
А Конституційні права громадян до сраки? Чи вже ввели НС?

Volodymyr Krasnoholovets 2020-04-04 / 17:48:17
На яких підставах Кабінет міністрів розумового недоумкуватого Зе потурає конституційні права громадян? Міри запобіганню інфекції вжиті не були - всі московські церкви, а особливо лаври Почаївська (Тернопільщина), Печерська (Київ) та Святогорська (Донбас) в руках москалів і саме там їхня агентура ФСБ, яка й насипала той вірус в починаючи з листопада (чи кінця жовтня) спочатку в Галичині. Де наше СБУ? Вже впродовж 15 років можна спостерігати, що всі епідемії застуди в Україні починаються саме з Галичини. Хто, як агентура москалів те робить?
От і нині - випробували CОVID-19 спочатку на "бандерівцях", далі для відведення очей насипали в Китаї в місцевості, де китайці розробляють біологічну зброю. Але головний удар - це покласти Європу і затим взяти її під контроль. Наразі вже в Італії 20 військових літаків посадили, за пару днів посадять військові літаки в Сербії. Починається окупація Європи десь з північних Балкан. А щоб США не втрутилось, то й там добряче сипонули - вже понад 10 млн. безробітник в США, тепер їм не до проблем в Європі. В Еквадорі трупи на вулицях ніхто не прибирає.
Європа лише клацає щелепою. А третя світова війна нарощує обертів! Як Другу світову війну, цю також починають кацапи...

Volodymyr Krasnoholovets 2020-04-04 / 17:32:13
Чому той Кабмін не наполягав на масках в листопаді-січні, коли коронавірус косив кожного друго? Адже то офіційна статистика: 42% інфекованість на січень. А тепер, коли хворих 0,01% на мільйон то треба маски вдягати? Ви там, можновладці, зовсім дурнуваті?

рем 2020-04-04 / 17:02:36
якщо влада не здатна була перекрити кордон, то треба було 1 березня закидати 2-3 автобуси коктейлями молотова і тоді б ніодна завірусована скотина більше не подумала візжати в Украіну в цей період. А так маємо десятки тисяч віхавших смертиків-заробітчан, які весь березень розносили цю біду по області.

сорри 2020-04-04 / 16:43:29
Мусить бути порядок. А не одні сидять на самоізооляції, навіить втративши робоу чи закривши бізнес, а інші без масок розгуюють містом чи селом

НОВИНИ: Різне

17:48
Контрольовані операції: ключові аспекти та важливість у бізнесі
13:38
Шафа-купе для акуратного та зручного зберігання речей: як підібрати найкращу?
20:52
/ 2
"Потрібен ще один Вселенський собор", – предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав про спільне святкування Великодня
18:27
Лайфхаки догляду за комбінованою шкірою
18:17
/ 1
Підтверджено загибель у жовтні 2022 року Михайла Зейкана з Виноградова
20:55
Велика родина за святковою вечерею: як вибрати зручний стіл
21:54
Jooble – кращий сайт для пошуку роботи, і ось чому
15:05
Що таке крафт папір і яка його сфера застосування?
02:11
/ 2
Фіцо назвав "пердінням" збір словаками €4 млн для України
15:18
/ 1
Косметичний ремонт у помешканні - як підготуватися, щоб все пройшло як і годиться
14:40
Поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною – ДПСУ
13:08
Чи потрібен вугільний фільтр для води
20:07
Якими бувають стаканчики
16:56
Як доглядати за біговими кросівками: поради та трюки
16:30
Як купити вуличний ліхтар: особливості вибору якісного приладу
16:56
Як готувати спаржу правильно: кілька хороших порад
01:16
Європарламент вважає, що угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
22:23
Як доглядати за алюмінієвою велосипедною рамою?
21:28
Європарламент закликав не вважати "перевибори" путіна легітимними і висловив жаль з приводу вітання орбана
18:09
5 ключових факторів, які варто врахувати при виборі кондиціонера для дому
16:55
Як дізнатись реальну вартість власної нерухомості в Україні
16:39
Роль вітаміну C у зміцненні імунної системи вагітних жінок
10:57
Тример зуботехнічний - секрет досконалого протезування
10:44
Сенат США проголосував за виділення допомоги Україні
13:34
Підкремлівські "мантри": сійярто пообіцяв блокувати гроші на зброю Україні через "полювання" на угорські компанії
» Всі новини