В Ужгороді презентували результати діяльності Регіонального центру з надання БВПД за минулий рік (ФОТО)

Публічна презентація результатів діяльності Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області у 2019-му році відбулася 10 березня в Ужгороді.

В Ужгороді презентували результати діяльності Регіонального центру з надання БВПД за минулий рік (ФОТО)

Директор центру Василь Попадинець ознайомив учасників заходу, серед яких - представники БФ "Регіон Карпат", філії Державної установи «Центр пробації» в Закарпатській області, обласного центру соціально-психологічної допомоги, ГО "Закарпаття - Донбас" та ін. з ключовими показниками роботи. 

Зокрема, зазначив, що у 2019 році Регіональним центром було видано 2 590 доручень адвокатам для здійснення захисту у кримінальних проваджень, у 39 випадках захисникам вдалося добитися обрання більш м’якого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою /зміну запобіжного заходу тримання під вартою, у 8 випадках - виправдувальних вироків та закриття провадження, у 319 - призначення найменш суворого з передбачених альтернативних покарань або більш м’якого покарання, ніж передбачено законом, у 297 - звільнення від відбування покарання з випробування, 18 - здійснення перекваліфікації злочинів, зменшення кількості епізодів обвинувачення.

За 2019 рік місцевими центрами з надання БВПД, у т.ч. бюро правової допомоги зареєстровано 12 125 звернень клієнтів, 11 232 було надано правову консультацію, 1 378 з них написали заяву про надання БВПД, у результаті розгляду яких було видано 726 доручень адвокатам та 740 наказів на штатних працівників.

У межах заходу відбулася робоча зустріч з партнерами по обговоренню результатів роботи та напрацювання нових підходів до надання безоплатної правової допомоги. Головним підсумком співпраці між центрами БПД та підрозділами пробації, - як зазначив керівник ФДУ "Центр пробації" в Закарпатській області Віталій Мураль. - є те, що в кожному підрозділі регулярно діє дистанційний пункт доступу до БПД, що дає можливість особам, які перебувають у пунктах, реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу. У 2019-му році спільно з центрами було проведено 197 заходів, 47 з яких - правопросвітницькі.

Директор центру соціально-психологічної допомоги Олександра Мельничук наголосила, що фахівці Регіонального та Ужгородського місцевого центрів регулярно проводять інформування "клієнток" з питань протидії насильству в сім’ї, виплати аліментів на дитину, відповідальності за примушення дітей до жебракування тощо. Також допомагають жінкам, які опинилися у важкій життєвій ситуації, відстояти їхні права у судах.

Про ефективну співпрацю з метою реалізації порушених прав внутрішніх переселенців розповіла й Анжела Бабкіна, представниця ГО "Закарпаття - Донбас", радниця з питань соціальної згуртованості. Як зазначила експерт, саме закарпатська БПД стала у форпості виборювання права голосу ВПО у місцевих виборах.

Олександр Лучинець, представник БФ "Регіон Карпат", який є виконавчим партнером УВКБ ООН на Закарпатті, розповів про співпрацю у сфері захисту прав осіб, які є шукачами прихистку в Україні та особам без громадянства та під ризиком безгромадянства. Зокрема, зазначив, що разом із фахівцями БПД проводяться виїзні прийомі у місця компактного проживання ромів з метою виявлення осіб без документів та допомоги у виготовленні ідентифікуючих документів. Проводяться також навчання для адвокатів та фахівців центрів, які працюють із особами зазначеної категорії.

Учасники зустрічі також обговорили нові шляхи взаємодії та співпраці з метою покращення доступу до БПД вразливих категорій громадян та захисту їхніх порушених прав.

За безоплатною правовою допомогою звертайтесь до центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або телефонуйте за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні), інформують у Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області.

10 березня 2020р.

Теги: результати, діяльність, допомога

НОВИНИ: Соціо

21:00
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 25
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 10
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
» Всі новини