У Тячівському МУВГ вважають заяви прокуратури про відбір гравію безпідставними

Прокуратура встановлює обставини незаконної співпраці посадовців Тячівського міжрайонного управління водного господарства з підприємцями, які незаконно видобували піщано-гравійні суміші у річках Тячівщини.

У Тячівському МУВГ вважають заяви прокуратури про відбір гравію безпідставними

У Тячівському міжрайонному управлінні водного господарства вважають: заява прокуратури про ніби-то незаконний збір гравію, імовірно, реакція на офіційне звернення Тячівського МУВГ із заявою про скоєння злочину прокурорами Тячівської місцевої прокуратури при здійсненні досудового слідства, яке вже більше 1,5 років здійснюється за сфальсифікованими матеріалами співробітників СБУ, до Державного бюро розслідувань України.

У заяві МУВГ йдеться про наступне: «Перевіряють ті об’єкти, де саме і є погоджені Державним агентством водних ресурсів України проекти на розчистку русел річок Тиса, Тересва, Теребля, і ці проекти, до речі погоджені у всіх державних структурах.  Підтверджуючі документи у рамках досудового слідства вилучені за ухвалою суду прокурором Тячівської місцевої прокуратури Купар І. І., і по сьогоднішній день не повернуті Тячівському МУВГ, чим практично паралізовано роботу по здійсненню технічного нагляду з боку Тячівського МУВГ.

Тоді постає питання: хто наносить шкоду державі? Підприємці, які за власний кошт виготовили проекти, сплачують екологічний збір до бюджету, сплачують усі податки і збори, власною технікою здійснюють розчистку русла річок від наносів без залучення державних коштів, щоб під час настання стихійного лиха ( паводку) не затоплювало прилеглі до річок території, де проживають сотні тисяч громадян, чи співробітники правоохоронних органів, які фальсифікуючи матеріали відкривають кримінальні провадження, в тому числі і відносно фізичних осіб-підприємців, які не витримуючи тиску з боку правоохоронців, звернулися до Генерального прокурора із відповідним зверненням.  Згідно з  інформацією із достовірних джерел, за вказаним фактом  уже в 2017 році подібне розслідування проводила прокуратура Закарпатської області і справу було закрито за відсутністю події та складу злочину. Тоді так само інкримінували посадовцям Тячівського МУВГ незаконний видобуток піщано-гравійної суміші у кількості 194 тисячі метрів куб. на суму понад 20 млн. грн.  Для порівняння, усіма МУВГ області , які підпорядковані БУВР річки Тиса у рік під час проведення руслоочисних робіт не видобувається стільки метрів куб. наносів ( глина, кущі, остатки дерев, побутове сміття, камінь). Саме наносів, а не піщано-гравійної суміші. Для того, щоб ці наноси стали піщано – гравійною сумішшю, необхідно здійснювати додаткову переробку на відповідних площадках, які теж обумовлені проектами. Переробка наносів та подальший продаж її продуктів і є бізнесом ФОПів. До речі Тячівське МУВГ офіційно повідомило усі правоохоронні органи (СБУ, прокуратуру, поліцію) про офіційні об’єкти де проводяться руслоочисні роботи на річках, і саме ці об’єкти стали предметом правоохоронних переслідувань”.

У зверненні Тячівського міжрайонного управління водного господарства йдеться про наступне: «Виникає закономірне питання: які рішення прийняті правоохоронними органами по офіційних зверненнях Тячівського МУВГ до цих органів про проведення незаконних заборів на річках? Чи це не у компетенції правоохороних  органів? Відповідей із правоохоронних структур по сьогоднішній день не отримано. Тому шановні читачі висновки робіть самі».

 
26 листопада 2019р.

Теги: заяви, гравій, відбір

Коментарі

До ПОЦ 2019-11-26 / 14:33:08
Да, справа мутна. Ті, що мають розчищати - копають собі де хочуть, забирають то що їм вигідно. та в них завжди можна купити машину шутру усім бажаючим. Копають береги, а сміття, яке плаває по ріці - мало кого цікавить! Най прокуратура перевірить скільки ж ці "захисники природи" сплатили податків, як про це пишуть водники.

Black Lama 2019-11-26 / 14:09:37
Давно пора цей гадюшник розігнати, а цього п'яницю, який збирає по 4 тисячі грн. в місяць за закривання очей на той екологічний жах, що твориться після так званих "розчисток" Стойку-"активіста" посадити в тюрму. Пройдіться тими берегами, увидите всьо самі! Це схема заробляння грошей та знущання над народом!

ПОЦ 2019-11-26 / 11:38:31
Да, мутна справа, то одні праві, то другі - не поймеш без висновків спеціалістів. А все у тому що у нас бізнес завжди мутний і нічого Зе не робить на краще для тих ФОПів.

НОВИНИ: Соціо

23:45
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 30
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 10
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
» Всі новини