Два сміттєпереробних заводи – на Берегівщині та на Ужгородщині – обіцяє обласна влада Закарпаттю (ФОТО)

Сьогодні, 5 вересня, виповнилося два місяці з дня призначення Президентом України Ігоря Бондаренка на посаду голови Закарпатської облдержадміністрації.

Два сміттєпереробних заводи – на Берегівщині та на Ужгородщині – обіцяє обласна влада Закарпаттю (ФОТО)

 Це стало приводом для його першої прес-конференції, яка відбулася у колонному залі ОДА.

–       Сьогодні хороший привід для знайомства з вами, хоча багатьох журналістів я давно знаю, – звернувся до присутніх Ігор Бондаренко. – Я працюю на посаді всього два місяці, тож часу глибоко вникнути в усі проблеми краю не було. У роботі з мас-медіа буду використовувати принципи: відкритість, прозорість, не нав’язувати власну точку зору. Дотримуватися їх прошу й вас. Якщо я щось буду робити, на вашу думку, не так як слід – кажіть. Але наводьте конкретні факти. Обіцяю адекватно реагувати на конструктивну критику.

Відтак голова облдержадміністрації відповів на усі численні запитання журналістів. Щодо формування ОТГ, повідомив: проект Перспективного плану створення ОТГ в області перебуває у стадії доопрацювання і буде винесений на затвердження на найближчу сесію облради.

Проблемою утилізації і переробки сміття обласна влада займається. Один сміттєпереробний комплекс працюватиме в с. Яноші на Берегівщині, ще один планується збудувати коштом Євросоюзу на Ужгородщині. Щодо будівництва вітрової електростанції на Боржавській полонині, І.Бондаренко сказав, що наразі питання вивчає спеціально створена робоча група і остаточне рішення буде прийнято з урахуванням думки місцевих громад в їхніх інтересах. Хоча нехтувати інвесторами не можемо, тому влада шукатиме компромісне рішення.

Розповів голова ОДА і про співпрацю з народними депутатами. Сказав, що всім обранцям від Закарпаття запропонував відкинути політичні «парасольки» у бік і спільно працювати у парламенті та з урядом на благо Закарпаття. Також повідомив, що продовжує роботу на вирішенням питання відкриття постійно діючого пункту пропуску «Лубня – Волосате» на кордоні з Польщею, а проблема реконструкції діючих КПП буде вирішена упродовж наступних двох років.

Вирішуватиме усі проблеми краю нова команда, яка вже прийшла до влади і продовжує формуватися. Позиція нових керівників буде державницька, наголосив Ігор Бондаренко і пообіцяв регулярно спілкуватися з медійниками та відповідати на актуальні запитання.

05 вересня 2019р.

Теги: заводи

Коментарі

Москаль 2019-09-06 / 12:34:30
А чи добре працюється Бондаренку два місяці з моїми головами РДА? Думаю що так, бо всеж таки є моя влада на Закарпатті і моя коаліція в облраді. Тому, я як мав так і маю великий вплив на Закарпаття і байдуже який в Києві сидить президент.

іван 2019-09-05 / 23:18:56
Що там завод в Яноші переробляє машину чи дві сміття в день, а то і в тиждень, одна показуха. Освоєнні і частково вкрадені гроші в Угорщини на будівництво цього заводу, тоєсть ангару, який обійшовся в декілька разів дорожче від реальноі вартості. Найшли чим вихвалятися.

Volodymyr Krasnoholovets 2019-09-05 / 19:19:23
Нік 2019-09-05 / 16:30:53
Нехай вже побудують ці сміттєпереробні, приберуть сміття ...
--- головне в навних підходах - це корупційна складова. А ціна кожного з цих заводів - не менше як в 10 разів вища за ціну нашого підходу основаного на малорозмірних газифікаторах. Виплату вкладеного капіталу накладуть податками на місцеве населення.
В нашому випадку технолггія сама себе окупає протягом 2 років, оскільки продає енергію. А далі - заробляє гроші міським громадам (для Ужгорода на рівні 150 млн. грн. за рік). А пропоновані посадником Бондаренко утилізаційні комплекси нічого не зароблятимуть, матимуть лише залишки для закопування...

Нік 2019-09-05 / 16:30:53
Нехай вже побудують ці сміттєпереробні, приберуть сміття і почнуть втілювати нові технології- де дінуться? Лиш хай почнуть!

Volodymyr Krasnoholovets 2019-09-05 / 16:18:46
І ще хочу висловити те, що наболіло кожному непересічному українському науковцеві, інженерові та підприємцеві, котрі працюють в сфері високих технологій. Крик душі.

Усміхнений посадник Закарпаття - призначений з Києва, а не обраний краянами - розповідає, що будуть європейські заводи з утилізації, що не відпусте з Закарпаття турецьких інвесторів і надасть їм таки десь вштрикнути їхній застарілий мотлох з жахливими наслідками для Карпат. А де ж в усіх цих схемах українські підприємці, науковці, інженери??? Де залучення українських банків для фінансування передових українських розробок??? Ви ж вашими тупими діями вбиваєте українську економіку!!!

Вчора я спостерігав в київському тролейбусі контролерів - вже ходять з новітнім невеликим електронним пристроєм, який перевіряє карточки-квитки. О, застосування новацій в житті міста! Так і є, і це може видатись чудовим. АЛЕ: новації йдуть лише там, де треба контролювати стягнення податків з громадян! Нагадаю, що бюджет України складений на 90% з податків громадян. Це типова ознака дрімучого феодаізму. А в розвинених кранах Європи 90% податків форумють їхні місцеві транснаціональні компанії.

Отже, основне завдання влади, яка хоче вивести країну з кризи - це формування власних транснаціонльних компаній. Такі потужні компнаії можуть формуватися лише на основі науково-технічних розробок. Цього року в Європейському Союзі спостерігається потужний спалах в розробці нанотехнологій орієнтованих на дешеве розщеплення води для отримання водню тому, що планують пееодити транспорт на водневе пальне. Десятки концентрів та транснаціональних компаній в Німеччині, Франції і т.д. включилися в розробки своїх методів з отримання та зберігання водню, переробці моторів під цей вид палива. Адже при згорянні такого палива викидом є лише молекули води - чистішого вихлопу годі й шукати.

Отже, ми відстаємо від Західної Європи семимильними кроками. Тому, нижній коментаторе з вашим "Давно пора, треба так тримати", - це лише нарощування розриву з Європою та пришвидшення сповзання в прірву. То чи саме так треба тримати?..

Volodymyr Krasnoholovets 2019-09-05 / 15:34:34
Якщо Ігореві Бондаренко шкода турецьких інвесторів, то мені їх чомусь не шкода. Бо користі від їхнього пректу - як з козла молока. А кому ще шкода турецьких горе-інвесторів?
Мм-е, Мм-е, Мм-е...

Volodymyr Krasnoholovets 2019-09-05 / 15:29:53
Ось що пише агенція Eurec (асоціація фінансованих державою дослідницьких інститутів) в Європейському Союзі, в своєму далекосяжному політичному документі для Європейської Комісії, в якому підкреслено пріоритет в дослідженнях відновлювальної енергії до 2020 року і далі:
Research Properties for Renewable Energy Technology by 2020 and Beyond
http://www.eurekanetwork.org
http://www.eurogia.com
У цьому документі сказано дослівно:

”Потрібно розробити розвинуті процеси газифікації для генерації електрики, а також виробництва газу водню Н2 та синтез-газу (СО + Н2) використовуючи процес температурного розкладу біомаси. Треба комбінувати комплексну газифікацію з турбінним циклом. Газифікацію потрібно продемонструвати для малорозмірних, децентралізованих використань".

Ось що пише Держенергоефективність:
http://saee.gov.ua/sites/default/files/SAEE_waste_to_energy_concept.pdf

Наші чиновники з Держенергоефективністі вже на шляху розуміння, що відходити треба переводити в енергію. Це добре. Але у них в свідомості ще вкорінена феодальна основа: всі рішення стосвоно утилізації сміття та переробки повинні бути затвреджені їми: "Порядок проведення конкурсу на перероблення твердих побутових відходів мають встановлювати КМУ (Мінрегіон і Держенергоефективності)".

Все-таки в Україні науково-технічної освіти дуже й дуже бракує особам, які відповідальні за поводження з відходами. Так само й з особами від влади - не здатні обрати найоптимальніший варіант. Прикро, але неспростовний факт. А це значить, що ріст економіки, а отже і становлення середнього класу в Україні відтерміновується на якісь подальші роки...

555 2019-09-05 / 14:48:20
Давно пора, треба так тримати

НОВИНИ: Соціо

00:08
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 4
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 2
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
» Всі новини