Ветерани АТО вимагають за підсумком переатестації звільнити ужгородського суддю Малюка

7 серпня Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККС) продовжить переатестацію скандального ужгородського судді Малюка. Ветерани АТО звернулися до ВККС, Громадської ради доброчесності та президента України Володимира Зеленського з проханням внести до Вищої ради правосуддя подання з рекомендацією про його звільнення.

Ветерани АТО вимагають за підсумком переатестації звільнити ужгородського суддю Малюка

Йдеться про суддю Ужгородського міськрайсуду Віталія Малюка, який запам’ятався громадськості як мінімум двома скандальними справами – в жовтні 2013 року, на замовлення тодішньої "регіональної" влади, засудив активістів, що захищали від нищення площу Народну в Ужгороді, та тиском на громадського правозахисника Віталія Грегора шляхом ініціювання проти нього штучної кримінальної справи в березні 2019 року.

Так, згідно з офіційним сайтом Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), на 9 год. 7 серпня призначено продовження проведення співбесіди за результатами дослідження досьє у межах кваліфікаційного оцінювання суддів, серед яких і суддя Ужгородського міськрайсуду Малюк Віталій Мирославович.

У зв’язку з цим Закарпатська обласна спілка «Ліга ветеранів АТО та бойових дій «Карпатська Земля»» звернулась до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Громадської ради доброчесності та президента України Володимира Зеленського з проханням внести до ВРП подання з рекомендацією про звільнення Малюка В.М. з посади судді з мотивів, які наведені у їх листі та оприлюдненні на сторінці у Фейсбук.

Текст даного звернення публікує редакція нижче.

«Як повідомлялось і в місцевих ЗМІ, незадовго до початку цієї "переатестації", яка була призначена Вищою кваліфкомісією суддів вперше на 31 травня 2019 року, ужгородський суддя Віталій Малюк подав до Генеральної прокуратури України (ГПУ) та Вищої ради правосуддя (ВРП) повідомлення-скаргу на громадського правника Віталій Грегора за, начебто, "тиск на суд", і тому просив відкрити проти нього кримінальну справу "за втручання в діяльність судді".

Зі змісту самої скарги судді В.Малюка є очевидними її безпідставність та абсурдність. Оскільки, як зазначає сам суддя: "Віталій Грегор, який не будучи учасником справи (був вільним слухачем), після оголошення рішення, на наступний день зайшов в його кабінет і вчиняв тиск на суддю".

Тому ми висловлюємо підтримку Віталію Грегору і також вважаємо, що реальні мотиви цієї скарги – це особиста "помста" даного судді за призупинення його повноважень в минулому і спроба вчинити тиск на громадських активістів та правників з очевидною метою перешкодити їм активно займатись громадською і правозахисною діяльністю.

З огляду на це вбачаємо в діях ужгородського судді Віталія Малюка, окрім непрофесійної поведінки та грубого порушення правил професійної етики, також і зловживання своїм службовим становищем в особистих інтересах, що може містити відповідно ознаки злочину передбаченого ст.384 Кримінального кодексу України.

Слід нагадати громадськості і те, що саме стало в минулому підставою фактичного призупинення повноважень даного одіозного судді на понад 2 роки і передумовами появи цієї абсурдної скарги до ГПУ та ВРП на В.Грегора, а відтак і тиску на громадських правників.

Йдеться про протести у жовтні 2013 року в обласному центрі Закарпаття, після яких працівники міліції жорстко, із застосуванням сили затримали активістів, а суддя В.Малюк прийняв очевидно незаконне та замовне "судове" рішення. Саме він на замовлення тодішньої "регіональної" влади засудив до адмінвідповідальності активістів та журналістів, що захищали від руйнування площу Народну в Ужгороді, "за злісну непокору міліції".

Віталій Грегор, як активний учасник тих подій на Народній, а в подальшому Революції Гідності, разом із іншими майданівцями-захисниками даної зеленої зони – Олександром Волосянським, Томашем Лелекачем, Романом Сарканичем і Олегом Дибою, звернулися до більш як 10 народних депутатів з проханням не призначати на посаду судді Ужгородського міськрайонного суду Віталія Малюка безстроково, тобто фактично позбавити його повноважень.

Як наслідок, 9 квітня 2015 року народний депутат Юрій Левченко озвучив на пленарному засіданні Верховної Ради України цю скаргу, народні обранці підтримали вказані вимоги і виключили В.Малюка із постанови ВР "Про обрання суддів" (реєстр. №2451). У підсумку – понад 2 роки даний суддя не здійснював правосуддя через відсутність повноважень.

Відтак вважаємо, що даний ужгородський служитель Феміди не відповідає критеріям доброчесності та професійної етики, а тому він не відповідає займаній посаді і просимо внести до ВРП подання з рекомендацією про звільнення Малюка В.М. з посади судді."

07 серпня 2019р.

Теги: Малюк, переатестація, відставка

Коментарі

правник 2019-08-07 / 18:33:28
Останні вздохи корупційно-правопохоронної системи

Адмін 2019-08-07 / 17:26:51


Очевидець, Турист і Адвокат - одна особа. Обидва коментарі написані з одного ай-пі. Не вистачає архітекторського таланту і доброї суті, тому потрібно переконувати себе і всіх за допомогою множення нікнеймів :)

Правила коментування порушені, але зумисне не видаляємо коментарі, щоби було видно справжню суть цього коментатора.


Оглядач 2019-08-07 / 15:52:04
Рішенням ВККСУ від 07.08.2019 р суддя Малюк В.М. Визнаний таким, що відповідає займаній посаді.

Очевидцю 2019-08-07 / 13:49:41
Вибий мізки собі, лушпаку. Та херня, яка тебе так потішає, має бути в парках, а не перед владними структурами. Площу проектував визнаний майстер Крупка, але риги вирішили по-своєму, вони ж славляться своїм тяжінням до позолоти, фонтанчиків та іншої кічухи. А ти так дуже не торжествуй зараз, бо те що площа має такий вигляд - не перемога архітектурної думки, а перемога бабла і попси над автентичністю...

теж адвокат 2019-08-07 / 09:26:32
Ужгородський міжрайонний суд самий паршивий суд у Закарпатті. За окремими суддями, Малюками, Бенцами, Фазекошами, Лемачками та Предачуками тюрма плаче. Тупість, хамство, хабарі ось їхні риси. Їм корів доїти та овець пасти а не відправляти правосуддя.

Степан Крук 2019-08-07 / 08:59:39
Фонтанчики, клумбочки.... Ще б підземну парковочку там зробили, "Магдональс" відкрили. А активісти хотіли одного - реконструкції за задумом Крупки, щоб зберегти історичний дух площі. Побудували несмак у стилі недолугого комуністичного соцреалізму. Якось побував у Ташкенті і бачив там площу біля узбекського уряду - це копія ужгородської "реконструкції"! Але ж у Ташкенті цю "красоту" споруджували комуністи в 60-70- х роках, а у нас "демократ" Ледида звів це у ХХІ столітті. І сперечатися тут нема прощо: десятки архітекторів, істориків, мистецтвознавців висловилися проти, але в авторитарному режимі Народну все ж спотворили....Але про смаки не сперечаються!

Адвокат 2019-08-07 / 08:50:35
Суддя Малюк один із досвідченіших і принципових суддів. Таким як Грегор не до вподоби, бо не дає заробляти на піарі і тиску на суд. Ця проплачена шайка частенько зграямии збирається в судові засідання і робить тиск на суд з метою прийняття ви гідного їм рішення, а потім хвалить тих суддів, що "зламались". Малюк не зламався і пішов тиск на ВККСУ, щоб суддю звільнили. Не вийде, шалава!

Турист 2019-08-07 / 08:41:00
Дійсно гарна площа! Сам з задоволенням про сидів майже годину на лавочці біля фонтану.

Очевидець 2019-08-07 / 08:37:46
Що це ви диби захищали у 2013 році? Площу народну від руйнування? Та то було балогівське пасовище, де пісяли коти і собаки. Ти поглянь на площу сьогодні. Фонтанчик, розочки, доріжки, лавочки. Дітям і людям є де пройтись, по гуляти, відпочити. за таку брехню вас треба не штрафувати, а мізки вибивати.

НОВИНИ: Соціо

21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 6
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
» Всі новини