Суд поновив "аморального" професора Офіцинського на посаді, але УжНУ апелював ухвалу

15 квітня 2019 року суддя Ужгородського міськрайонного суду В.Бедьо виголосив повний текст ухвали у розглянутій в порядку спрощеного провадження справі за позовною заявою Романа Офіцинського до Державного вищого навчального закладу "Ужгородський національний університет" "про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу".

Суд поновив "аморального" професора Офіцинського на посаді, але УжНУ апелював ухвалу

Резолютивна частина ухвали передбачає позов Р.Офіцинського "до Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» Міністерства освіти і науки України про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу задовольнити частково.

Визнати протиправним та скасувати наказ ректора Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» Міністерства освіти і науки України від 28.12.2018 року № 753/06-03 про звільнення" Р.Офіцинського "з посади завідувача кафедри історії України 28.12.2018 року за вчинення працівником, який здійснює виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи на підставі п. 3 ч. 1 ст. 41 КЗпП України.

Поновити Р. Офіцинського "на посаді завідувача кафедри історії України Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» Міністерства освіти і науки України".

"У задоволенні решти позовних вимог відмовити".

Утім, як повідомили Закарпаття онлайн у ректораті УжНУ, вказана ухвала не вступила в силу, оскільки відповідачем у справі, тобто УжНУ, в передбаченому законом порядку подано апеляційну скаргу.

Йдеться профакт звільнення Р.Офіцинського 28 грудня 2018 року з посади завідувача кафедри історії України УжНУ у зв'язку з написанням і оприлюднення ним скандальної книжки "Червона лінія", яке в УжНУ розцінили як "вчинення аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи ". При цьому сам позивач вважає вказаний твір "...іронічно-доброзичливою книжкою про життя, яким воно є..." і не розуміє, чому "з незрозумілих і безпідставних причин зробили висновок про те, що мова йде про Ужгородський національний університет та якихось конкретних викладачів або студентів, та ще й звинуватили його за це у вчинені аморального проступку".

Як стає зрозумілим з тексту ухвали, звільнення Р.Офіцинського відбулося за результатами службового розгляду, який став наслідком  колективного звернення до ректора УжНУ Володимира Смоланки декана, його заступника, магістрів та випускників факультету історії та міжнародних відносин з приводу публікації видавництвом "TIMPANI" книжки "Червона лінія" авторства завідуючого кафедрою історії України ДВНЗ «УжНУ», професора Р.Офіцинського.

У доповідній записці з цього приводу наведено цілий ряд змальованих у книжці Р.Офіцинського "іронічних "бувальщин", які, як вказується "були озвучені в межах лекційного часу з однозначними посиланнями на реальних осіб".

Проте, суддя В.Бедьо не побачив аморальності в наведених в доповідній записці аргументах: "Наприклад: цитата "Знімай штани!" командує велелюбний підстаркуватий професор студентові-заочнику при зачинених дверях чоловічого туалету. Прилаштовує причандалля до юначих сідниць і шкварить, або ж стає на коліна і, крекчучи, смокче фалічну цукерку в студента". Кінець цитати (Р.Офіцинський, Червона лінія, с. 23-24). Цитата "Оголену тридцятилітню лаборантку на столі почергово хоснували втрьох з опущеними штанами декан, його заступник і літній доцент. Усі п’янезні в дим" (Р.Офіцинський, Червона лінія, с. 60) кінець цитати. Відверте хамство, непристойні фантазії та копирсання в брудній білизні персонажів є загальним місцем тексту. Цитата "Ось того патлатого напівдоцента взяли на кафедру викладати буквально з вулиці, підібрали наче пса, зневаженого і облізлого... А тут його ще й сусіди піймали на гарячому коли підкидав сміття зі своєї недобудови де мешкав у чужі контейнери" (с. 81) кінець цитати. Цитата "...будучи відвертим драпічкою, не гребував обирати і вагітних" (с. 27) кінець цитати. Професор Офіцинський не забуває поділитися своїми уявленнями про академічній простір: цитата "Жоден учений колектив не може повноцінно існувати без класичного дамсько-джентльменського набору - алкоголіка, гомосексуаліста, позашлюбних відносин" (с. 105) кінець цитати. Особливою зухвалістю і цинізмом виглядає публічна презентація та розповсюдження видання викладачам УжНУ та студентам, що мала місце 15.12.2018 року та 20.12.2018 року."

Раніше "суд в Ужгороді звільнив екс-проректора Офіцинського від кримінальної відповідальності за 43 тисячі хабара, бо брав "на благо УжНУ" і "дієво покаявся".

29 травня 2019р.

Теги: Офіцинський, Червона лінія, звільнення

Коментарі

66666 2019-05-29 / 19:56:27
ГАМ.О смердюче саме настояще,бо знаю його!

йовшко 2019-05-29 / 18:57:36
як це розуміти, що брав "хабар" на благо Ужну, та і якщо описане в книжці правда. та то не "вуз" а "бор дель" якийсь

Шок 2019-05-29 / 18:56:44
Невже він і студентам про "фалічні цукерки" розказував?? Фу, бля. Просто історичний мудак...

Психіатор 2019-05-29 / 17:58:22
Такоє паскунноє понаписувати?! Та оно дурноє, ще й не лікуєся.

коментар 2019-05-29 / 17:31:58
зовсім злодії припухли

УжНУ 2019-05-29 / 17:13:13
Есдек Медведчука, риг і хабарник, що ховається за українством

НОВИНИ: Соціо

18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 2
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 2
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
» Всі новини