469 туристів порятували минулої зими гірські рятувальники на Закарпатті (ФОТО)

Про це йшлося сьогодні, 14 травня, на підсумковій нараді роботи гірської пошуково-рятувальної частини, яка відбулася у с. Пилипець Міжгірського району.

469 туристів порятували минулої зими гірські рятувальники на Закарпатті (ФОТО)

Як зазначили на нараді доповідачі, минулий сезон відзначився значним збільшенням кількості відпочивальників у гірській місцевості Закарпатської області, що позитивно відображається на стані розвитку туристично-рекреаційної галузі, однак, відповідно додалося й роботи гірським рятувальникам.

Так, впродовж зазначеного періоду рятувальники гірської пошуково-рятувальної частини здійснили 376 виїздів на аварійно-рятувальні та пошукові роботи. Вдалося врятувати життя 469 туристам, з яких 215 отримали домедичну допомогу. Також проводилися пошукові роботи та транспортування сімох людей, життя котрих забрали Карпати. А ще гірські рятувальники забезпечили безпеку та супроводжували відповідними маршрутами 5592 туристичні групи.

Та основні зусилля рятувальників скеровані на попередження надзвичайних ситуацій. Зокрема, проводиться профілактична та роз’яснювальна робота серед відпочивальників шляхом проведення інструктажів перед виходом у гори, а також маркування туристичних  маршрутів. 

Рятувальники не зупиняються на досягнутому і активно переймають досвід іноземних колег. Так, у співпраці з чеськими колегами  Пардубицького краю вони брали участь у навчаннях сил цивільної оборони Пардубицькогго краю під час проведення рятувальних заходів у горах. Окрім цього, в рамках спільного проекту, вже з квітня місяця поточного року розпочалася робота по облаштуванню та встановленню інформаційних знаків точок порятунку та евакуації  туристів у горах.

Також на нараді йшлося і про те, що вирішується питання щодо виділення земельної ділянки та будівництво приміщення для потреб новоствореного аварійно-рятувального відділення гірських рятувальників з дислокацією на найбільш облюбованій туристами полонині Драгобрат, що в Рахівському районі.

У додаток до даної теми до рятувальників звернувся і голова Міжгірської районної ради Василь Щур. Він зазначив, що до кінця поточного року планується розглянути можливість по облаштуванню  приміщень у с. Пилипець для чергування особового складу гірського пошуково-рятувального відділення с. Н.Ворота в зимовий період в районі г. Гемба.

За високі показники в службовій діяльності, порятунок людей під час надзвичайних подій та ситуацій кращі співробітники отримали відзнаки, грамоти та подяки Міністерства внутрішніх справ, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Управління.

Також, за вагомий внесок у справу реалізації державної політики в рятуванні та пошуку людей були нагороджені: заступник директора з лісового господарства Державного підприємства «Свалявське лісове господарство» Вікторія Білоусова та голова Міжгірської районної ради Василь Щур, повідомили Закарпаття онлайн в У ДСНС України у Закарпатській області.

14 травня 2019р.

Теги: рятувальники, туристи

Коментарі

Василь 2019-05-14 / 17:00:28
Людина-Легенда Євген Чижмар,яка спасла сотні життів,скромно стоїть ззаду ліворуч на фото,а та вся пузата ср...,яка і з кабінету не вилазить,преться в самий центр на фото, бридко дивитись на таке.

НОВИНИ: Соціо

20:25
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 2
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
21:58
/ 4
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
» Всі новини