Пані Наталія, учасниця фестивалю:
– З м’ясом, з творогом, з бринзою навіть є, є солодкі різні начинки – з маком, горіхами, арахісовою начинкою, навіть млинці із картоплею є. але картопля із бринзою.
Крім млинців кухарі зготували ще цілий ряд страв. Переважно із традиційної закарпатської кухні, деякі страви і з угорської. Доповнили це свято шлунку настоянками, глінтвейном та справжньою закарпатською палинкою. Обіцяють – на цьому святі голодним не залишиться ніхто. Ціни, кажуть, теж демократичні.
Пані Вікторія, учасниця фестивалю:
– Від 25 до 45 гривень блінчики. З м’ясом 45, солодкі – 25. Лангоші 40, кьортешколач – 40, ціни дуже демократичні, без м’яса ціни демократичні.
Найбільш насиченою програма буде в суботу – конкурси, розіграші, працюватиме і дегустаційна комісія. Кулінарні гуру будуть оцінювати старання учасників – за найсмачніші млинці – супер приз – «золота палачінтовка». Про неї мріють всі учасники
Один з найбільших асортиментів млинців у «Руху підтримки закарпатських військових». Вони традиційно беруть участь у палачінті. Мають вже і постійних клієнтів.
Анна, відвідувачка фестивалю:
– Ми завжди лиш у воєнних беремо. Всі акції їх підтримуємо – малий завжди бере їх лотерейку і дуже чекав цього свята.
Завершиться фест у неділю. Традиційно тоді спалюватимуть зимову мару, яка має наблизити прихід тепла і весни, а ще спалити всі негаразди та невдачі.