Питання, чи був щеплений хлопчик, що помер у Мукачеві від кору, наразі лише вивчатиметься (ВІДЕО)

Як уже інформувало "Закарпаття онлайн", у суботу, 27 жовтня, о 7.00 до інфекційного відділення обласної дитячої лікарні в м. Мукачево поступив 12-річний хлопчик з попереднім клінічним діагнозом - кір.

Питання, чи був щеплений хлопчик, що помер у Мукачеві від кору, наразі лише вивчатиметься (ВІДЕО)

Відповідно до медичних протоколів було призначено лікування, але стан дитини погодинного погіршувався. У зв’язку з проявами серцево-судинної недостатності та дихальних розладів, в інфекційне відділення був викликаний лікар-реаніматолог і дитина переведена  до відділення реанімації. Це відбулося через 4 години після поступлення до медзакладу. Однак, не дивлячись на всю проведену терапію, явища дихальних розладів та серцево-судинної недостатності наростали і вже по обіді серце дитини зупинилося.

Як інформують в прес-центрі ОЦЗ в Закарпатській області, в обласній дитячій лікарні створена комісія, яка оцінить якість надання медичної допомоги, а саме: стан при поступленні дитини, призначення лікування (як на амбулаторно-поліклінічному, так  і на стаціонарному рівні). Окремо буде вивчено і питання імунізації,  оскільки це інфекційне захворювання передбачає щеплення, оскільки щеплені діти не хворіють або хворіють у дуже легкій формі. Тобто, чи приводили батьки дитину на вакцинацію або відмовлялися, якими препаратами, ким і коли зроблено щеплення на дільниці. Адже, усі ці матеріали будуть передані фахівцям МОЗ України та міжнародним експертам ЮНІЦЕФ.

Як розповів обласний педіатр Михайло Радь, з початку року в області зафіксовано 3333 випадки захворювання на кір. Майже 75 відсотків хворих були не щеплені, а інші отримали тільки одне щеплення. Тобто,  імунізація в них теж не була завершена.

Лікар нагадав, що з початку року в Україні від кору вже померли 15 чоловік. Дві смерті сталися в Закарпатті.

«Зараз в кожному медичному закладі є всі  вакцини, необхідні для проведення імунізації в рамках календаря щеплень. В тому числі вакцина від кору, - зауважив Михайло Радь. Високоякісна і абсолютно безпечна бельгійська вакцина «Пріорікс» захистить одразу від трьох хвороб: кору, краснухи та паротиту.  Закликаю всіх батьків зробити щеплення своїм діткам і захистити їх від небезпечних хвороб».

Раніше медики повідомили, що хлопчик зі Страбичова, який помер у Мукачеві, не був вакцинований.

Тим часом у Білках на Іршавщині – більше 20 дітей у лікарні з кором.

30 жовтня 2018р.

Теги: кір, смерть, Страбичово, Мукачево

Коментарі

Наташа 2018-10-30 / 22:00:01
моїй сестрі в червні 2 тижні лікували ангіну,поки вона сама не поїхала до лікарні,де одразу сказали - кір.сестрі 37, Мукачево. а ви тут теревені розводити пусті.якщо терапевт 2 тижні лікує людину від ангіни?

Степан Крук 2018-10-30 / 19:42:38
Звертаю увагу на те, що це вже другий летальний випадок від кору в Закарпатті за короткий час. Тому говорити про якийсь трагічний збіг обставин некоректно. Це система лікарської некомпетентності, людського похренізму та безвідповідальності. Вбив би!!!

Степан Крук -Олені 2018-10-30 / 19:33:51
Офіційно заявлено, що до госпіталізації дитина вдома амбулаторно лікувалась під наглядом лікаря обласної дитячої лікарні. Діагнози виставляють не коментатори, а факт серцево-судинної недостатності, котра призвела до зупинки серця оприлюднив головний лікар обласної дитячої лікарні пан товариш Шніцер. Тому всі ваші зауваження не мають жодного сенсу.

Олена 2018-10-30 / 18:02:52
Всі у коментах так "професійно" ставять діагнози... Ще немає висновків судово-медичних експертів. В родині страшне горе і рідні готові звинуватити всіх, окрім себе. Із сюжету "Сіріусу" зрозуміло, що хлопчик останній раз був у лікаря в середу, а госпіталізований в лікарню у суботу зранку. Що за цей час відбувалося з дитиною? Сестра каже, що почувався добре. Якщо "добре", то чому тоді - в лікарню пішли? Та й сестра сама ще дитина... Лікувалися по-телефону. Як можна адекватно оцінити стан хворого по телефону? Дуже дивна позиція рідних. Не знаю як у кого, а мій лікар категорично відмовляється консультувати по телефону: "Везіть дитину - огляну, тоді скажу, що робити". Ну, і звісно, питання щеплення. Страшний урок всім батькам і медикам.

Степан Крук Степану 2018-10-30 / 12:35:45
Питання щеплення - це тільки одна сторона медалі. Так, зараз дуже багато "продвинутих" (чи здвинутих)мамочок, котрі безпідставно переконані в шкідливості щеплення. Сімейний лікар повинен таких переконати в протилежному. Це називається санітарно-освітньою роботою. З іншого боку, якщо в пацієнта нема довіри до лікаря - виникає запитання ЧОМУ? Але коли вже трапилося, що хлопчик захворів на кір то потрібно було вжити всіх заходів для запобігання ускладнень та смерті від самого ускладнення. В даному випадку відбувся безпрецедентний смертний випадок. Так, дитина померла не від кору, а від його ускладнення. Не від корєвого менінгіту або корєвої пневмонії, котрі є дуже небезпечними. А від банальної інтоксикації. Цілий тиждень дитина перебувала в інтоксикації, котру лікарі навіть не намагалися зняти. Ця інтоксикація привела до токсичного міокардиту, згодом вже в лікарні до серцево-судинної недостатності, від котрої хлопчик помер. Варто було лікарю, коли ще хлопчик лікувався вдома, тільки послухати сердечко і він почув би порушення серцевого ритму, зробив би дитині кардіограму і з діагнозом інтоксікаційний міокардит направив би дитину в обласну лікарню вже на третій день хвороби. Дитину можна було врятувати!Цього не було зроблено

Степану 2018-10-30 / 11:13:23
Вся проблема у вакцинації. Люди глупості говорять за вакцинацію, а потім лікарі винні. Був би вакциеований проблем би не було. Інколи перебіг хвороби неможливо передбачити, і організм людини може не сприймати ліки. Напевно все тут так і збіглося, важкий перебіг, невакцинований, непереносимість ліків або відсутність ефекту від лікування!!! Шкода що так сталося!

Степан Крук -Вуву 2018-10-30 / 08:34:06
В тому то і справа, що батьки звернулися за допомогою зразу, як тільки появилися перші ознаки хвороби. Але на амбулаторному етапі лікування лікарі не діагностували кір, а виставили ангіну, котру й лікували. Цілий тиждень!!! Намагання зробити батьків винними безпідставні. В цьому плані цікаво буде знати З ЯКИМ ДІАГНОЗОМ дитина направлена в обласну дитячу лікарню? Комісія це встановить. Або навмисне сховає цю істину від людей... Останні два роки поширюється гнила свинська тенденція у закарпатській медицині - якщо помирає хворий, то в цьому він сам і винуватий! А лікарі наведуть всі аргументи на підтвердження цього свинства. Так не повинно бути!

Вуву 2018-10-30 / 08:03:35
Батьків шкода ... В них горе.
Але невже вони не бачили перших ознак хвороби ? Не могли звернутись до лікарів швидше ?

НОВИНИ: Соціо

21:58
/ 3
Захищаючи Україну від московської навали поліг Віталій Павлюк з Тячева
16:21
У Пастілках Дубриницько-Малоберезнянської громади попрощалися з Юрієм Карпинцем, який майже рік вважався зниклим безвісти
11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 9
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
» Всі новини