Стадіон "Аванград" в Ужгороді матиме інфраструктурні об’єкти європейського рівня (ФОТО)

На головній спортивній арені обласного центру Закарпаття проходять масштабні роботи з капітального ремонту та будівництва інфраструктурних об’єктів, що відповідатимуть високим стандартам як національних, так і міжнародних змагань та навчально-тренувальних зборів.

Стадіон "Аванград" в Ужгороді матиме інфраструктурні об’єкти європейського рівня (ФОТО)

– Наразі на стадіоні «Авангард» тривають активні роботи щодо трьох об’єктів. По-перше, це капітальне будівництво бігової доріжки, яка буде сертифікована і придатна для міжнародних змагань. Вартість проекту 18 мільйонів гривень, з яких 16 мільйонів – це кошти Державного фонду регіонального розвитку, ще два – співфінансування від міста Ужгород. По-друге, вже майже повністю завершені роботи з оновлення центрального поля – змінено дренаж, встановлено автоматичний полив, засіяно газон. Усе це коштувало близько п’яти мільйонів гривень. По-третє, це масштабний проект вартістю 15 мільйонів гривень з будівництва поля зі штучним покриттям, який відповідатиме вимогам ФІФА. Останні два об’єкти фінансуються фондом, який створив футбольний клуб «Кішварда» (Угорщина), за участі Федерації футболу Закарпаття, – розповів перший заступник голови Закарпатської ОДА Іван Дуран.

Для будівництва сучасної бігової доріжки тривалий час не могли знайти підрядника, який би зробив об’єкт відповідно до необхідних вимог. Цього року до процесу була задіяна Федерація легкої атлетики України. За прогнозами фахівців, вже за кілька тижнів роботи будуть виконані на 99%, а на весну залишиться лише нанесення розмітки. Особливістю спортивного об’єкту є використання спецпокриття від швейцарської компанія «Коніка», яке сертифіковане за європейськими стандартами.

– Федерація легкої атлетики поставила для цього об’єкту найвищу планку. Арена має стати одним із кращих легкоатлетичних стадіонів України. Він має служити як для місцевих спортсменів та населення, так і для національних збірних України. Покриття, яке зараз встановлюється на бігову доріжку, аналогічне тим, які використовують на більшості європейських і світових спортаренах, – зазначив Перший віце-президент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк.

Процеси модернізації стадіону «Авангард» в Ужгороді пов’язані й з планами заснування в області футбольної академії – навчального закладу, метою якого є виховання професійних футболістів.

– Це відбувається у рамках домовленостей між Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом та очільником уряду Угорщини Віктором Орбаном, які мали місце у 2016 році, – зазначив І. Дуран.

Зараз на стадіоні тривають роботи – готується перший шар покриття штучного поля, вкривають фінальним шаром бігову доріжку, ліквідовують аварійні і пошкоджені дерева. Натомість, на території спорткомплексу вже найближчим часом висадять близько п’яти сотень молодих дерев переважно хвойних порід.

– Сподіваюся, що цей масштабний проект стане взірцем не лише для Закарпаття, але й для інших регіонів. Адже по завершенню будівельних робіт спорткомплекс, зокрема, сучасна бігова доріжка, стануть взірцевими для України. Окрім того, реалізація цього проекту є прикладом конструктивної співпраці обласної адміністрації, обласної ради із нашими європейськими сусідами, – додав І. Дуран.

Стадіон має відповідати вимогам другої категорії Міжнародної федерації, тобто буде придатним для національних та міжнародних змагань, перш за все, з кількох десятків видів легкої атлетики. Сьогодні нову дренажну і водовідвідну системи арени випробувала потужна злива, й інфраструктура впоралася на «відмінно», повідомили Закарпаття онлайн у прес-центрі Закарпатської ОДА.

24 жовтня 2018р.

Теги: стадіон, Авангард

НОВИНИ: Соціо

23:45
Українська мова у шкільництві на Закарпатті австро-угорського періоду (ДОКУМЕНТ)
21:00
"Хуліганки" з циганського табора в Оноку вибачилися за свої дії біля ТЦК у Виноградові, а інші учасники безчинств власноруч полагодили ворота
10:50
Великоднє привітання предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Епіфанія
21:41
/ 1
"Вітаю вас усіх зі святом Христової перемоги", – глава УГКЦ у Великодньому привітанні
19:34
На словацькому пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" вийшов з ладу сканер, пропуск вантажівок зупинено
19:04
/ 30
Перелік парафій МГКЄ, які святкують Великдень з усією Україною 5 травня
15:52
/ 10
Верховний Суд визнав незаконним будівництво вітряків на Боржаві на Закарпатті
17:28
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
11:04
/ 3
Графік освячення великодніх кошиків у храмах Православної церкви України в Ужгороді
10:59
У Мукачеві також відкрили центр рекрутингу української армії
13:35
Прийшла звістка про загибель на війні з росією Михайла Світлика з Королева
21:39
У "Світі велетнів" у Боздоському парку Ужгорода згорів заколотник Гроджут
16:59
/ 4
В Ужгороді розпочав роботу новий Центр рекрутингу української армії
11:00
/ 1
На Рахівщині 1 травня зустрічатимуть полеглого ще торік у липні Героя Миколу Павлюка з Верхнього Водяного
20:25
/ 1
Зупиняючи московську орду поліг Роман Халус з Розівки Холмківської громади
18:02
В Ужгороді віддали шану полеглому захиснику Івану Бенці
00:08
/ 3
Відновлення 12 місцевих мостів на Закарпатті коштуватиме 896 млн грн
23:01
/ 1
На Закарпатті в 574 закладах загальної середньої освіти 18,1 тис. педагогів навчають 164 тис. учнів – статистика
22:32
/ 1
Стало відомо про загибель на Херсонщині Олега Беци з Берегова, який вважався зниклим безвісти
22:16
У Неліпині на Мукачівщині попрощаються з Євгеном Гуйваном, що помер під час служби
16:26
/ 6
Працівники БЕБ Закарпаття відмовили Оноківську сільраду від "ризикованого" ремонту клубу за 8,8 млн грн
15:43
/ 3
Тячівські депутати через непоінформованість виступили проти розширення Карпатського біосферного заповідника
13:34
У Квасах на Рахівщині на будинку згоріли 3 електролічильники, у Топчині на Тячівщині – прибудова і дах будинку, у Тячеві – котельня
13:01
В Ужгороді минулого тижня народилося 52 малюки, а в Мукачеві – 38
11:20
/ 1
В Ужгороді у вівторок попрощаються з полеглим захисником Іваном Бенцою
» Всі новини